Ekrem İmamoğlu'na Bahçelievler kucak açtı

Ekrem İmamoğlu'na Bahçelievler kucak açtı
''Seçim turlarımı, parti olarak az oy aldığımız ilçelerde yapmaya özen gösteriyorum'' diyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Şirinevler'de yoğun bir ilgiyle karşılandı.

İlgi karşısında neşelenen İmamoğlu, gazetecilere bir pastaneden aldığı ekler, bir bebeğe de kendi elleriyle kestiği dönerden ikram etti. Zaman zaman ilerlemekte zorlanan İmamoğlu'na hemen her kesimden vatandaş, sorunlarını anlattı. En ilginç istek dönerci bir gençten geldi. İmamoğlu, kendisine, ''Başkanım, eğer Şanlıurfaspor'a yardım ederseniz oyum sizin'' diyen gence, ''Şanlıurfaspor'a yardım ederiz ama Başakşehir'e olmaz'' yanıtını verdi. Cuma namazını Şirinevler Ulu Camii'de kılan İmamoğlu, bir vatandaşın cenaze namazında da saf tuttu. İmamoğlu, Şirinevler turundan önce de Bahçelievler'de,  yaklaşık 400 ''kanaat önderi''yle bir araya geldi. Kanaat önderlerinden sürece sahip çıkmalarını isteyen İmamoğlu, ''Evet bir siyasi ittifakımız var ama ben tüm İstanbul ittifakının oylarına talibim'' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, güne, aralarında yöre dernekleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve toplumun farklı kesimlerinden oluşan yaklaşık 400 ''kanaat önderi'yle Bahçelievler'deki kahvaltı yaparak başladı. Salona sığmayan katılımcıların bir bölümü başka bir salonda ağırlandı.

''Yeşil alanlar hunharca katledildi''
''Bekarlıktan sonra ilk yuvamı Bahçelievler'de kurdum'' diyen İmamoğlu, ''Buranın adı Bahçelievler. Bahçesi bol olması gereken bir yer ama burasının yeşil fukarası biri ilçe'' dedi. İmamoğlu, ilçede kişi başına düşen yeşil alanın 0,6 metrekare olduğu bilgisini vererek, ''İstanbul'un yeşil alanlarını hunharca katlettiler'' diye konuştu. İnsana dokunan projeler üzerine yoğunlaşacaklarını kaydeden İmamoğlu, ''İstanbul'un büyük projelere ihtiyacı var. Büyüklük kavramı herkeste farklı. Birileri kocaman köprüleri, tünelleri büyük proje olarak görebilir. Bunların paraları, mühendislik işleri, imalatları büyük olabilir. Ama çocuğunu okula veremeyen, gönderemeyen bir anne için bir şey ifade etmez. Annelere ve çocuklara yönelik büyük projeler üretemezsek başarılı sayılmayız. İnsana dokunan projeler önceliğimiz. Yoksa birisi 2 köprü yapar, biz geliriz 3 köprü yaparız ve insanları aldatırız. Kanal İstanbul ile ilgili 7-8 araştırma yaptırdık. İnsanlar kentin sorunlarını işsizlik, trafik, ulaşım olarak görüyor. Okul, park istiyor. 100 sorunun içinde Kanal İstanbul yok'' diye konuştu.

''Tüm İstanbul ittifakının oylarına talibim''
Seçim çalışmalarına partisinin az oy aldığı ilçelerden başladığını ifade eden İmamoğlu, ''Eksiklerimizi ve hatalarımızı tespit etme olanağı buluyoruz böylece'' dedi. Kanaat önderlerinden sürece sahip çıkmalarını isteyen İmamoğlu, ''Evet bir siyasi ittifakımız var ama ben tüm İstanbul ittifakının oylarına talibim'' diye konuştu. Bahçelievler'in ardından Şirinevler'e geçen İmamoğlu, burada yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Ayakkabı boyacısı 2 çocukla sohbet eden ve ayakkabılarını boyatan İmamoğlu, çocuklardan birinin hiç okula gitmediğini öğrenince çok şaşırdı. 10 yaşındaki Türkmenistan uyruklu Hıdır Murat'ın ev adresini alan İmamoğlu, ziyaret sözü verdi.

''Size sarılabilir miyim''
Hemen her kesimden vatandaşın sorunlarını dinleyen ve esnafla selamlaşan İmamoğlu, bütün problemlere birlikte çözüm bulunacağını söyledi. İmamoğlu, kendisine, ''Size sarılabilir miyim'' diyen bir gencin isteğini kırmadı. Daha önce Ak Parti'ye oy verdiğini söyleyen bazı vatandaşlar da İmamoğlu'na desteklerini iletti. HDP seçmeni olduğunu belirten bir genç de ''Geçen günlerde bir pazarda karşılaştığınız kadına kendinizi anlatmaya çalışmanızı çok takdir ettim'' diyerek İmamoğlu'na teşekkür etti. 

Bebeği dönerle besledi
Yoldan geçen minibüs ve taksi şoförleriyle de sohbet eden İmamoğlu, bir pastaneden aldığı ekleri gazetecilere ikram etti. Başka bir dükkanda döner kesen İmamoğlu, yolda gördüğü bir bebeğe elleriyle döneri yedirdi. İmamoğlu, kendisine, ''Başkanım, eğer Şanlıurfaspor'a yardım ederseniz oyum sizin'' diyen gence de ''Şanlıurfaspor'a yardım ederiz ama Başakşehir'e olmaz'' yanıtını verdi. Cuma namazını Şirinevler Ulu Camii'de kılan İmamoğlu, bir vatandaşın cenaze namazında da saf tuttu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.