Ekrem İmamoğlu 'Yeterince tanınmıyor’ eleştirisine böyle yanıt verdi

Ekrem İmamoğlu 'Yeterince tanınmıyor’ eleştirisine böyle yanıt verdi
CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı.
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterdiği Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Best FM’de açıklamalarda bulundu.

Best FM Haber Müdürü Ufuk Karcı’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, son 1,5 yıldır İstanbul’un sorunları üzerine ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ŞEHİRDE YAŞAYANLAR MUTSUZ
Deneyimli siyasetçi, “Elimizde anketler var. Ve bunları sürekli yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapacağız. Bir gerçek var. İstanbullular, değişim istiyor. Bu açık bir şekilde belirgin. Ve en önemlisi, bu şehirde yaşayan insanların yüzde 60’ı gitmek istiyor. Halbuki, bir dünya şehri burası. Ama yaşayanları mutsuz” dedi.

TANINMA SORUNUNU AŞACAĞIZ

İmamoğlu, adaylığı ile gündeme gelen ‘Yeteri kadar tanınmıyor’ eleştirileri için ise “Bu aslında bana göre bir sorun değil. Ancak, öyle görenler var. Yaşadığımız çağda böyle bir sorunu aşmak, herkese ulaşmak çok kolay. Topbaş, istifa ettiğinde ben partimin adayı olarak, İBB Belediye meclisinde yarıştım. O günden beri gelen, bir tanınmışlığım var. Ama önümüzdeki süreçte muhakkak, daha çok insanın kalbine gireceğiz. Benim en büyük referansım, insandır. Beni tanıyanlar da beni anlatacaklardır” dedi.

PM’DE ÇIKAN HAYIR OYLARINA ÜZÜLDÜM

Ekrem İmamoğlu, CHP Parti Meclisinde yapılan oylamada kendisine en fazla 2-3 kişinin hayır oyu kullandığını hatırlatırken, “Elbette gerekçelerini aramızda konuşacağız. Ancak, tabiî ki üzüldüm. Yine de herkesin fikrini ve tercihini rahat beyan ettiği bir partiyiz. Bu oylar, bir bakıma da bunu gösteriyor. Sonuçta, çok uzun yıllardır CHP’de siyaset yapıyorum. Teşkilatımızın tam desteğini aldığımı biliyor ve hissediyorum” dedi.

BELEDİYENİN KAPISINI HALKA AÇACAĞIZ
İmamoğlu, göreve geldikleri takdir de ilk gündemlerinin, belediyenin kapılarının açılması olacağını vurgularken; “Kimse, şu anda belediyeden faydalanamıyor. Şu son beş yılda kaç kişi İBB Başkanlarının elini sıktı? Biz, halkın muhatap bulabildiği bir anlayış getirmek istiyoruz. İstanbul’un sorunları, İstanbul’da çözülmeli. Ankara’dan değil. Her sorun için bu şehirde bir zemin oluşturulmalı. Benim, şuanda Beylikdüzü’nde müdürlerimin, bürokratlarımın yarısı AK Partili yönetim varken atanmış. Biz, liyakat esaslıyız. Kim olursa olsun, işini yapan görevinde kalır. Çalışmayıp, maaşını alan değil. İBB’de makamların, isimlerin değişmesi ile yaşanan kıyımları herkes bilir. Ama biz öyle değiliz. Belediyede hizmet verenler endişelenmesin. İşini yapanın mezhebi, meşrebi, inanışı, siyasi görüşü ne olursa olsun, onların  garantisi benim. Hakkı olan işine devam eder.” Dedi.


SERVİS PLAKALARI VERİLECEK
Ekrem İmamoğlu, servis araçlarının plaka sorunlarını çözeceklerini hatırlatırken; “Bu sorunun varlığını çok öncelerden biliyorum. Neticede milyonlarca insanı taşıyorlar. Onlara can güvenlikleri emanet edilmiş durumda. Plaka sözü verilmişti. Ama yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde İl Başkanımız ile konuştuğumuzda da bu konu gündemimizdeydi. Göreve geldiğimizde bu sorunu çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.