Emaneti geri alacağız

Emaneti geri alacağız
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimleri için kampanya tanıtım toplantısında konuştu. “Herkes duysun, herkes dinlesin. Biz 16 milyon İstanbullu, 23 Haziran'da o emaneti geri almaya geliyoruz” diyen İ
Şişli'de bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına CHP ve İYİ Parti'nin milletvekilleri ile il teşkilatı yöneticileri de katıldı. Toplantıda konuşan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart sürecinde ve sonrasında yaşananlara değinerek, “Kimse, demokrasiden ve sandıktan umudunu kesmesin, başka yollara tevessül etmesin istiyoruz. 23 Haziran'da, bu ülkede demokrasi ahlakını, sandık namusunu korumak için, yine demokrasiden ve sandıktan başka bir çare olmadığını herkese göstereceğiz. Vicdanları yaralayan bu büyük haksızlığı, bu büyük adaletsizliği, 23 Haziran günü, bayram yerine gider gibi, neşe içerisinde sandıklara giderek düzelteceğiz. İstanbul'un ve Türkiye'nin demokrasiyle yeniden buluşmasını sağlayacağız. O sandık bir vicdan sandığı olacak.

O sandık bir haysiyet sandığı olacak. O sandık bir adalet sandığı olacak. O sandıktan oy pusulası çıkmayacak, hesap pusulası çıkacak. 23 Haziran'da haksızlığın, adaletsizliğin, kul hakkı yemenin hesabı sorulacak. 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı'nın şalteri indirmesiyle başlayan süreci içine sindiremeyen yüz binlerce AK partili ve MHP'li hemşehrimin olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü her gün onlarcası çok üzgün olarak bana geliyorlar. 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanan büyük haksızlığı siz yapmadınız kardeşlerim. Bunun kusuru, günahı, vebali sizin üstünüzde değildir. Gelin bu büyük ayıbı, günahı, haksızlığı birlikte düzeltelim. Benim hiç kuşkum yok” dedi.

İsraf düzenini değiştireceğiz

"Hiç kuşkunuz olmasın, bu israf düzenini değiştireceğiz" diyen İmamoğlu, "İstanbul büyükşehir belediyesi yüzde 1'den bile küçük olan bu azınlığın değil, tüm İstanbulluların yararına çalışacak. Bizler halkız. İstanbul'un dört bir tarafında yaşayan, her yaştan, her inanıştan, her kökenden, her cinsiyetten çoğunluğuz. Bizler İstanbul ittifakıyız. AK Parti seçmeniyiz. MHP seçmeniyiz. CHP seçmeniyiz. İYİ Parti seçmeniyiz. HDP seçmeniyiz. Bizler Saadet Partisi seçmeniyiz. DSP, DYP, Anavatan ve Demokrat parti seçmeniyiz. Bizler bu şehirde yaşayan büyük çoğunluğuz. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 16 milyon İstanbullunun hizmetkarı yapacağız" şeklinde konuştu.


İş başı yapmak istiyorum

18 gün boyunca İstanbul'a hizmet ettiklerini belirten Ekrem İmamoğlu, “Sadece 18 günde bu israf düzenine dur demeye başladık. Suyun yönünü vatandaşa doğru çevirdik. Belediyenin kaynaklarını vatandaşa doğru akıtmaya başladık. Seçim öncesinde vadettiğimiz su indiriminin belediye meclisinden geçmesini sağladık. Bu sayede İstanbullu her aile yılda 540 lira tasarruf edecek. Öğrencilerin aylık ulaşım ücretinin 85 TL'den 40 TL'ye inmesini sağladık. Böylece iki çocuklu her ailemiz, yılda 1080 lira tasarruf edecek. 19 Mayıs'ta kitle ulaşım araçlarının tüm İstanbullulara ücretsiz hizmet etmesini sağladık. Sadece 18 günde bunları başardık. Siz bir de 5 yılda yapabileceklerimizi düşünün. Ben bunları düşündükçe içim içime sığmıyor, bir an önce yeniden iş başı yapmak ve çalışmak istiyorum” ifadelerini kullandı.


Her şey çok güzel olacak

İstanbullu eşit ve kaliteli hizmet bekliyor" diyen İmamoğlu şöyle devam etti: "Sizlere, her birinize güvenim, inancım tam. İstanbul'un ve yurdun dört bir yanında bu ülke adına çok önemli, çok değerli işler başaracağız. Burada da halkın bağrından doğal olarak çıkmış, dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılmış olan kampanyamızın sloganını söyleyeceğiz: Her şey çok güzel olacak. Ülkemizin demokrasi tarihine damgamızı vuracağız. Vatandaştan başka kimseden talimat almadan, yalnızca vatandaşın taleplerine uygun hareket edeceğiz. Vatandaşın karşısında yerimizi, haddimizi bileceğiz.  Particilik değil, belediyecilik yapacağız. Çünkü siyaset budur. Halkçılık budur. Cumhuriyetçilik budur. Cumhuriyet Halk Partililik budur. Yürüdüğüm yolda asla yalnız yürümediğimi biliyorum. 82 milyonun duası ile yürüyorum. 82 milyonun gönülleriyle yürüyorum. Biliyorum ki en karanlık saatler, şafaktan hemen öncedir. İstanbul'un milyonlarca ailesi, bu şehri bana emanet etti. Emaneti haksızca elimizden aldılar. Ama şimdi buradan ilan ediyorum. Herkes duysun, herkes dinlesin. Biz 16 milyon İstanbullu, 23 Haziran'da o emaneti geri almaya geliyoruz."



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.