Erdoğan TOPRAK Başakşehir’de İş Dünyasıyla Buluştu.

Erdoğan TOPRAK Başakşehir’de İş Dünyasıyla Buluştu.
CHP’nin Meslek Kuruluşları ve İşveren Sendikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan TOPRAK, İş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmek üzere Başakşehir’deydi.

Cumartesi günü Bahçeşehir Gölet mevkiindeki Şark Sofrası’nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya ilçede ikamet eden veya faaliyet gösteren bir çok sanayici, işadamı, serbest meslek mensubu, iş dünyası temsilcisi ve profesyonel katıldı.
Kobi Üssü Başakşehir
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür KARABAT: “ Sn. Genel Başkan Yardımcımıza katılımı için teşekkür ediyorum. Ülkemizin en önemli Organize Sanayi Bölgelerinden İkitelli OSB ilçemizde kuruludur. İOSB’ nde 30.000 işyeri faaliyet göstermektedir. Ekonomimizin itici gücü olan Başakşehir’ li işverenlerle bir araya gelerek hem sorunları dinleyeceğiz hem de politika ve vizyonumuzu birlikte şekillendireceğiz. Başakşehir ülkemizin en hızlı büyüyen ilçelerinden, mevcut iktidarın plansız büyüme ve dönüşüm anlayışıyla doğru bir noktaya gidemeyeceğimiz görülüyor. Biz Başakşehir ’de vatandaşı azarlayan değil, kenti çağdaş dünyayla rekabete hazırlayan bir anlayışı iktidar yapmak istiyoruz.  ” Dedi.
Yanlış Dış Politika Ekonomiyi Tarumar Etti
Erdoğan Toprak ise konuşmasında: “Atatürk’ün en önemli projelerinden biri İzmir İktisat Kongresini toplamak olmuştur. Çünkü ekonomik olarak güçlü olmayan bir ülkenin kendi kararlarını alması mümkün değildir. Dün Adana’daydım. Adana’da işsizlik %26 olmuş. Bir işadamımızla tanıştım, 170 tane tır kamyonu var, 8 aydır kontak açmamış. Tüm bunların nedeni yanlış Suriye politikasıdır. 11 ülkeyle bağlantımız kesildi. Bu işin ekonomiden kaçmasına neden olduğu sıcak para 100 milyar dolar. Irak’ta 1 milyon Müslüman katledilirken, binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken, 4 bin doktor öldürülürken sesi çıkmayanlar, Suriye’de Müslümanları koruduğunu iddia ediyor. Bugünkü iktidarın güçlü bir ekonomi yönetmediğini, kendi kararlarını almaktan aciz oluşuyla anlayabiliriz.” Dedi. 
Bize Gelince Serbest Piyasa
Ekonomimizi ele geçirmek isteyen dış odakların bize gelince serbest piyasacı, kendilerine gelince korumacı olduğunu belirten Toprak, sözlerine “Demirbank, kamu tahvilleri almıştı. Yani devlete borç vermişti. Açık verdin diyerek bu bankayı batırdılar. Sonra da yabancı bir bankaya sattılar. Bize gelince serbest piyasa dediler, batan batar dediler. ABD’de ise ekonomik kriz sonrası ilk iş bankalar ve otomotiv firmaları için kurtarma paketleri çıkarmak oldu. Esnafa kredi versin diye kurulan Halkbank, yandaş işadamına gazete alması için kredi veriyor. Şimdi de satılmak isteniyor. Çiftçiye kredi versin diye kurulan Ziraat Bankası, yandaşa kredi veriyor. “ şeklinde devam etti.
Eşit Rekabet Şansı Yok
Söz alan iş dünyası temsilcileri ise toplantının yapılmasından duydukları memnuniyeti ve demokrasinin geleceği için CHP’nin alternatif oluşturmasının önemini ifade ettiler. İşadamları ve sanayiciler, kamu ihalelerinde şeffaflığın bir efsaneden ibaret olduğunu, ihalelerin kime verileceğinin önceden belli olduğunu, söylediler. Celal Yenitur’ un “ Bahçeşehir’ in bahçesi gitmiş, geriye beton yığını kalmış” sözleri büyük alkış aldı. 
  Biz İktidarı İstiyoruz Muhalefeti Başkaları Yapsın
Soruları yanıtlayan Toprak “ CHP güçlü iktidar için güçlü ekonominin, güçlü ekonomi için iş dünyasının öneminin farkındadır. Sadece ülkemizin değil, bölgemizin ve dünyanın CHP’ye ihtiyacı var. CHP için iktidar olmak zorunluluktur, muhalefeti artık başkaları yapsın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.