Erdoğan, Yıldırım ve Topbaş'a ilginç çağrı

Erdoğan, Yıldırım ve Topbaş'a ilginç çağrı
CHP'li Mesut Kösedağ, "Erdoğan, Yıldırım ve Topbaş metrobüslerde seyahat etsin İstanbul'un ulaşım sorununu görsün."
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 2016 yılı Kasım ayı toplantılarında İETT'nin 2017 bütçesi görüşüldü ve 2 milyar 900 milyon olarak belirlendi. İETT’nin bütçesini ve Performans Programını İBB Meclis üyelerine İETT Genel Müdürü Arif Emecen sundu. İETT’nin bütçesi CHP Grubunun red, AKP Grubunun oy çoğunluğu ile kabul edildi.

CHP Grubu adına söz alan Meclis kürsüsünde görüş, öneri ve eleştirilerini dile getiren İBB Meclisi CHP Üyesi Mesut Kösedağı CHP’nin neden red verdiğini onlarca başlıkta sıraladıktan sonra: “Sonuç olarak İETT 2.900 Milyar TL gideri olan, 2.370 milyar geliri olan yani 530 milyon yatırımsız borçlanan bütçesini Cumhuriyet Halk Partisi olarak kabul etmiyoruz, yetersiz buluyoruz bu yüzden de red oyu kullanacağımızı kamuoyuna beyan ediyoruz” dedi.

Başkan Kadir Topbaş’ın İstanbul’da yaşadığına çok memnun olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, İstanbul da mutlu ve mesut yaşamanın formülünü şöyle açıkladı: Değerli İstanbullular sizlere İstanbulda mutlu olmanın formülünü açıklıyorum; Sayın Topbaş’a grupta bir soru sordum, dedim ki; İstanbulda yaşamaktan mutlu musunuz? Kendisi de İstanbul gibi bir kentte yaşadığı için şanslı ve mutlu olduğunu söyledi. Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıysanız, İstanbul da mutlu mesut yaşarsınız. Trafik derdiniz olmaz, çünkü çakarlı aracınız vardı, çok sıkıştınız helikopter var onunla gidersiniz, bir de havadar, yüksek bir yerde villanız olur, yanındaki komşu parselleri birisine satın aldırıp, donatı alanı yaparsınız, böylece komşu gürültüsünden de kurtulursunuz, İstanbulun stresini yaşamazsınız. 

Zaten Sn Topbaş yılın yarısını yurt dışında, gezilerde, fuarlarda, toplantılarda olduğundan İstanbulun stresinden uzakta yaşıyor. CHP’li Mesut Kösedağı konuşmasında Başkan Kadir Topbaş ve İETT Genel Müdürü Arif Emecan’a zaman zaman İETT Otobüslerine ve Metrobüslere binerek seyahat etmelerini ve çözümün yerinde sorunları görerek çözüleceğini hatırlattı. 


İstanbul’un genel durumu ve ulaşım sorununa uzun başlıklarla değinen CHP’li Kösadağı, eski İETT çalışanı olan Sayın Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’a ve eski İDO Genel Müdürü olan Başbakan Binali Yıldırım’a seslendi ve bir şikayette bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.