Erdoğan’dan CHP’ye koalisyon mesajı

Erdoğan’dan CHP’ye koalisyon mesajı
Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na “Anayasal çizgilerimde kalacağım. Koalisyon hükümetine zorluk çıkarmayacağım” mesajı gönderdiği öğrenildi.
Muhalefetin AKP’siz koalisyon seçeneğinin iyice zora girmesiyle gündeme gelen AKP-MHP formülünde düşüş başladı ve seçimden sonra ilk kez AKP-CHP koalisyon olasılığı hızla yükselişe geçti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu formüle sıcak bakmaya başladığı haberleri gelmeye başladı. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na “Anayasal çizgilerimde kalacağım, koalisyona zorluk çıkarmayacağım” mesajı gönderdiği öğrenildi.
 
ERDOĞAN “TAMAM” DEDİ!
 
Koalisyon hesaplarının yapıldığı şu günlerde kulislerden sızan bir bilgi gündeme bomba gibi düştü. Başbakan Davutoğlu’nun olası bir erken seçime soğuk bakması ve AKP içindeki “3 dönemlikler” tartışması koalisyon seçeneklerini yeniden gündeme getirdi.
 MHP ile olası bir koalisyonun zora girmesi üzerine “CHP ile ortaklık” yeniden gündeme geldi.
 
CHP’nin kırmızı çizgisi olarak bilinen “Erdoğan’sız AKP” şartına ise saraydan flaş bir hamle geldiği öğrenildi. Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre; Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na “Anayasal çizgilerimde kalacağım, koalisyona zorluk çıkarmayacağım” mesajı gönderdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.