Esenyurt Barış Kenti olacak!

Esenyurt Barış Kenti olacak!
CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt, bu sabah Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kupa Kafe’de Esenyurtlu muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda Esenyurt’a ilişkin düşüncelerini ve tasarladığı çalışmaları muhtarlarla paylaşan Belediye Başkan Aday
Esenyurt Muhtarlar Birliği Başkanı Ahmet Kuzgun’un da aralarında olduğu 40 mahalle muhtarının katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt, seçilmesi durumunda ilçenin tüm mahallelerinde muhtarların başkanlığında kurulacak Mahalle Meclisleri ile Esenyurt’u beraber yöneteceklerini söyledi.

Esenyurt’un beş yıl sonra, yaşayanların katbekat mutlu olduğu bir kent haline geleceğini belirten Başkan Adayı Bozkurt, Esenyurt’u Barış Kenti yapacaklarını söyledi.

MAHALLE MECLİSLERİ KURACAĞIZ”

Hem hayır dualarınızı alalım, hem eleştirilerinizi alalım hem de desteğinizi istemek için sizlerle buluşmak istedim” Kemal Deniz Bozkurt, “İnşallah seçileceğim, seçildiğimde inşallah sizlerde seçilirsiniz; mahalleleri, Esenyurt’u beraber yöneteceğiz. Akçaburgaz Mahallesi’ni aşağı yukarı bilirim ama bana kilometrelerce uzakta bir yer, oradaki sorunları güncel olarak takip edemeyebilirim, haberim olamayabilir, bu akış içerisinde birçok önemli sorunu atlayabilirim. Dolayısıyla biz muhtarın başkanlığında, bütün siyasi parti temsilcilerinin de içinde olacağı bir heyetle Mahalle Meclisi kuracağız, bu Mahalle Meclisi üzerinden o mahallenin sorunu ne ise sizler söyleyeceksiniz ve öncelik sıralamasını yapacaksınız. O öncelik sırasına göre bizim belediyedeki Bütçe Birimi onu elindeki paraya göre sıralandıracak ve yatırımlar ona göre gerçekleşecek” diye konuştu.

ESENYURT’UN PARASININ ESENYURT’TA KALMASI LAZIM”

Esenyurt’un parasının Esenyurt’ta kalabilmesi için kendi içinde dönen bir ekonomi oluşturacaklarını belirten Bozkurt, “Ne demek bu? Esenyurt’un parasının Esenyurt’ta kalması lazım, iş adamlarımızı da kendi bölgemizden, kendi mahallelerimizden seçebilirsek eğer benim birinci önceliğim budur; hem yapılan işi denetleyeceksiniz, hem de para burada kalacak. Kendi içinde birbirini denetleyen, ahlaki olarak da denetleyen, bir otokontrol sistemi kuracağız ki, bir yolu beş defa yapmak zorunda kalmayalım. Bunu gönlünüzü almak için söylemiyorum bunu şerefimle temin ediyorum, bunu yapmak zorundayız. Bizim en önemli sorunumuz kaynak sorunumuz, bu kaynakları çok verimli harcamalıyız, doğru yere harcamalıyız, ihtiyaçlarımıza göre harcamalıyız birilerine para kazandırmak için değil. Tabii ki para da kazanılacak ama doğru yere harcandığında kazanacaklar. Dolayısıyla onlar da o sorumluluğu bilecekler ve tekrar dönecekler Esenyurt’un öğrencisine, çoluğuna, çocuğuna harcayacaklar” ifadelerini kullandı.

KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Belediye Başkan Adayı Bozkurt, kendisiyle ilgili bir karalama kampanyası yapılmaya çalışıldığını belirterek, halkın çeşitli söylemlerle bölünmek istendiğini belirtti: “Sizden destek istiyorum, ben buranın çocuğuyum beni aşağı yukarı tanıyorsunuz hepimiz birbirimizi tanıyoruz ama bir karalama kampanyası başlatmaya çalışıyorlar. Birinci gün dediler ki “bu mezhepçi alevidir” geçtik onu, ikinci gün PKK’lı oldum, dün Fetöcüydüm bugün tekrar HDP sempatizanı oldum, inşallah Cumhuriyet Halk Partili yapacaklar seçim sonuna kadar beni! HDP’li olmak suç değil bu ülkede, Alevi olmak da suç değil. Keşke herkes Alevi inancı gibi kendi inancına sahip çıksa yüzyıllarca, binyıllarca. HDP de, bu parti sakıncalı ise kapatsınlar o zaman! Bunlara gerek yok! Biz bu söylemler üzerinden halkın bölüştürülmesine müsaade etmeyelim, hepsi bizim!”

HALK İÇİN HİZMET YAPALIM RANT İÇİN DEĞİL”

Seçimi kazanması halinde diğer siyasi partilere mensup kesimlerden başkan yardımcıları alabileceğini ifade eden Bozkurt, şunları söyledi: “Ben şunu söylüyorum; Eğer belediye başkanı olursam ben Milliyetçi Hareket Partili bir arkadaşımı da orada yardımcım yapmak isterim, HDP’li arkadaşımı da, geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış, AK Partili seçmene hizmet etmek isteyen arkadaşımı da belediye başkan yardımcısı yapmak isterim. İYİ Partili de, Saadet Partili de burayı beraber yönetelim. Biz bir bütün olalım, birlik olalım, sorunlar üzerinden tartışalım, birbirimizin kökeni, inancı üzerinden tartışmayalım bunlar son derece yanlış. Bir yarışı geçmek için karşınıza attığınız iftira ya da yanlış cümle toplumda büyük kırılmalara neden olabilir. Yazık bunlara gerek yok. Halk için hizmet yapalım rant için değil, halk için hizmet yapalım bu onuru birlikte yaşayalım. Burada kim iyiyse o kazansın, kötüysem ben kazanmak istemiyorum, ben Esenyurt’a zarar vermek istemiyorum, Allah onu bana nasip etmesin.”

MECLİSE SEVİLEN, SAYILAN İSİMLER ÖNERMENİZİ BEKLİYORUM”

Sizden bir konuda daha ricam olacak, mahallelerinizde sevilen, sayılan, size yakın olduğu için değil ama, sevilen, sayılan, mecliste olmasını düşündüğünüz arkadaşlarla ilgili öneriniz varsa lütfen bize iletin. Çünkü yarın o kişilerle sizler muhatap olacaksınız. Benim kriterim şu; bir geçmişinde asla kirlilik olmaması lazım, tertemiz, bembeyaz bir sayfa açacağız çünkü, beyaz sayfa kirli ellerle doldurulmaz. O beyaz sayfayı korumak için ellerin temiz olması lazım, ana sütü gibi tertemiz, berrak olması lazım.

KARŞILIĞI OLMASI LAZIM”

İki; bu bölgede karşılığı olması lazım. İstemesek de insanlar bu bölgede memleketlerine göre bölünmüş durumda şu anda bunu da yıkacağız inşallah hepimiz Esenyurtlu olacağız hedefimiz bu. Ben bundan sonra hemşerilerim diye hitap edeceğim, hemşerim derken doğduğum topraklardaki Kars, Ardahan, Iğdır bölgesini kastetmeyeceğim Esenyurt’taki hemşerilerimi kastederek konuşacağım çünkü bizim bunu hedeflememiz lazım, birlik bütünlüğümüzü sağlamamız lazım, hepimiz buralı olduk. Ama istemesek de böyle doğal bir etkileşim var. Samsunlu birini yazacaksak o Samsun’da karşılığı olan bir arkadaş olması lazım. Yani Samsunlu hemşerilerimizin yüzde altmışının, yüzde yetmişinin onay vereceği birisi olması lazım.

BİLGİLİ VE BİRİKİMLİ OLMALI”

Üçüncüsü de; belediyeyi yöneteceğiz, bir milyona yakın bütçesi olan, bir milyon insanın yaşadığı yeri yönetecek ve 15-20 milyar dolarlık halkın kullandığı bütçe ve Türkiye gayrisafi milli hâsılasının yaklaşık yüzde dördünü barındıran bir sanayisi olan bir ilçe burası. Dolayısıyla bilgi birikimi itibariyle, ufku itibariyle bunları kaldırabilecek bir altyapısının olması lazım. İddialı bir iş yapıyoruz, ben size şunu temin ediyorum seçimi yüzde altmışla alacağız, hedefim o.

ÖNCE BARIŞ KENTİ OLACAĞIZ”

Esenyurt şu an neyiyle anılıyor? Hava kirliliğiyle anılıyor, uyuşturucuyla anılıyor, trafiğiyle anılıyor, ortalama 60-70 kişilik sınıflarıyla anılıyor, çarpık kentleşmesiyle anılıyor, uygulanan imar adaletsizlikleri ve hizmet adaletsizlikleriyle anılıyor. Çevre kirliliğiyle, hava kirliliğiyle yaşanılan eksiklikleriyle ve kaos ve kavgasıyla anılıyor. Önce bir Barış Kenti olacağız, ilk önce bunu başaracağız. Festivallerimizle meydanda insanları kucaklaştıracağız, yaptığımız ortak binalarda ortak etkinliklerle vatandaşlarımızı buluşturacağız ve barışı sağlayacağız. Barışı sağladıktan sonra bütün işler paralel yürüyecek.

EKREM BEYDEN SÖZ ALDIM”

Çocuklarımızın iyi yerlerde, iyi koşullarda eğitim alması için Milli Eğitim Müdürümüzle beraber, inşallah Büyükşehir Belediyesi’ni de alırsak eğer Ekrem beyden söz aldım biz 2019 seçimlerinden sonra bize düşen payın bir buçuk, iki katını talep ediyoruz onlardan Ekrem başkanla anlaştık. Dolayısıyla desteği olacak bize arkadaşım hasebiyle bir de buraya yapılan haksızlıkları da biliyor, bu anlamda eğitim sorununu en hızlı şekilde halletmemiz lazım. Esenyurt, beş yıl sonra burada yaşayanların katbekat mutlu olduğu bir kent olacak, bunu hep beraber yapıp bunun onurunu beraber yaşayacağız. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.”

Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt’un ardından mahalle muhtarları da söz alarak düşüncelerini ve önerilerini paylaştılar. Soru cevap şeklinde geçen bu bölümün ardından toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.