FETÖ'den tutuklu köşk doktorundan Hayrünnisa Gül iddiası

FETÖ'den tutuklu köşk doktorundan Hayrünnisa Gül iddiası
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün doktoru olan ve ‘FETÖ’den tutuklanan Sedat Caner, iş görüşmesini Hayrünnisa Gül ile yaptığını söyledi.
Ankara'da Gazi Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan isimler arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doktoru Sedat Caner de bulunuyor.

Sözcü’den Asuman Aranca’nın haberine göre Caner, mahkemedeki sorgusunda, Çankaya Köşkü'nde kendisiyle iş görüşmesi yapan kişinin Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül olduğunu anlattı.

Caner’in ifadeleri şöyle:

“Liseden arkadaşım olan Hacettepe Üniversitesi'nden Doçent Fatih Uyar, Gül ailesinin özel diyetisyeniydi. Uyar bir gün bana ‘Köşk'te doktora ihtiyaç var, istersen seni Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül ile görüştürebilirim' dedi. Fatih'in aldığı randevu ile Hayrünnisa Hanım'la görüştüm. Görüşme olumlu geçti. Bir gün sonra Abdullah Gül beni makamına çağırarak, görevi bana tevdi etti.”


"Beni ürküten bir insandı"
‘FETÖ’ üyeliği iddialarını reddeden Caner, Fetullah Gülen'in doktoru Tuncay Delibaşı ile mecburen temas ettiğini öne sürerek, “Görevime başladığımda Tuncay Delibaş, Sağlık Koordinasyon Kurulundaydı. Asistan olarak görev yaptığımda da Numune Hastanesi'nde bölüm başkanıydı. Beni ürküten bir insandı, zorunlu temasım dışında uzak duruyordum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.