Gözler CHP'de

Gözler CHP'de
İYİ Parti ile işbirliğindeki belirsizlik nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu aday belirleme konusunda özel çalışırken, bugün açıklanacak aday sayısı dar kapsamlı tutuldu.
CHP’de; İYİ Parti’yle işbirliği kapsamının hala belli olmaması nedeniyle bugün açıklanacak adaylarla ilgili belirlenen çerçevenin dar tutulduğu belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta başından beri pek çok adayı doğrudan kendisinin belirlediği; bu doğrultuda bugün açıklanacak adaylar arasında bazı sürprizler yaşanabileceği kaydediliyor.

CHP’de 31 Mart yerel seçimleri için bugün önce Merkez Yürütme Kurulu (MYK), ardından Parti Meclisi (PM) toplantısında üçüncü grup adaylar belirlenecek.

CHP daha önce iki farklı grupta toplam 252 aday açıklarken, bugün ise 300’e yakın aday açıklanması hedefleniyordu. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, aday belirlemeye yönelik yapılan çalışmalarda İYİ Parti’yle işbirliği kapsamının henüz belli olmaması bugün açıklanacak aday listesinin çerçevesinin de dar tutulmasına neden oldu.

 ‘Yerele kadın eli değsin...’
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun partisinin kadın aday adaylarına “Belli illerde kadın belediye başkan adayı çıkarın diye telefon ediyorum, şuradan nasıl oluyor da bir kadın belediye başkanı adayı çıkmaz diye. Kadın eli yerel yönetimlerde de olsun” dediği öğrenildi.


 
Kılıçdaroğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle, CHP Kadın Kolları’nın düzenlediği toplantıya katıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun Türk siyasetinin cumhuriyet devrimlerinde geriye gidiş nedeniyle tıkandığını belirterek, “Cumhuriyet devrimlerinden geriye gidiş bir anlamda kadının siyasetten soyutlanmasıdır. Kadın siyasetin içine güçlü olarak girdiği takdirde geriye gidişin önü de kesilecektir. Çünkü kadın gerçeği görüyor” dediği belirtildi. 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.