Gün dayanışma günüdür

Gün dayanışma günüdür
CHP Büyükçekmece İlçe Örgütü'nün düzenlediği geleneksel dayanışma yemeği Cumartesi akşamı Büyükçekmece Eser Otel’de gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu gecede yapılan konuşmalarda iktidar olmak için herkese sorumluluk düştüğünü belirten parti yetkili
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği geleneksel dayanışma gecesi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Hayatını kaybeden CHP Milletvekili
Mevlüt Aslanoğlunun da unutulmadığı gecenin açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, "Aydınlarımız sahteliği kanıtlanmış dijital delillerle yıllarca suçsuz yere hapiste tutulmuştur.

Gezi direnişinin masumları Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, ve Medini Yıldırım, ellerinde silah yokken katledilmişlerdir. Kadınlarımız içinde yaşadığımız toplumsal kaosun en büyük kurbanları durumundadır. Gençlerimiz arasında uyuşturucu kullanımı daha önce hiç olmadığı kadar yaygınlaşmıştır" dedi.

Başkanlık sistemine vurgu

Gökbulak, "Hal böyleyken bütün ülkenin gündemi başkanlık sistemine odaklanmak istenmektedir. Türkiye daha totaliter bir yapıya büründürülmek istenmektedir" diye konuştu. Gökbulak, "Bütün bu olumsuz şartlar altında Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasiye işlerlik kazandırarak ön seçim yapmaya karar vermiş, Ülkemizde demokrasiyi
yeniden tesis etmek için demokratik uygulamayı önce kendi içinden başlatmıştır.

O bakımdan bu seçimler hem partimiz hem de Türkiye için çok önemlidir" ifadelerini kullandı. "Ülkemiz bu sıkıntılarını milli birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiyle ve CHP ile aşacaktır" sözlerini sarfeden Gökbulak, üzerlerinde büyük sorumluluk olduğuna vurgu yaparak bizlere bu anlamda çok büyük sorumluluklar düşmektedir.

Önümüzdeki ön seçimin ve 7 Haziran da yapılacak olan genel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Hepinizi saygıyla selamlıyor gecemize katıldığınız için teşekkür ediyorum dedi.


Akgün; Atalarımızın Kemikleri Daha fazla sızlamasın!

Gece de konuşan Büyükçekmece Belediye başkanı Hasan Akgün de konuşmasında burası CHP’nin lokomotifi bir bölgedir. Biz CHP olarak 3. Bölgede birinci partiyiz iktidara yürüyüşümüz de 3. Bölgeden başlayacaktır. Çünkü 3. Bölge şimdiye kadar hiç görülmemiş bir siyasi çalışmaya girmiştir ve 29 Marttan sonra da daha değişik bir atmosfor de girecektir. Çünkü 7 Haziran Türkiye Cumhuriyeti Devleti için Atatürk ilke ve inkılaplarının yeniden tesisi için ve hakiki Cumhuriyetin tekrar rayına oturtulması için son seçimdir. Böyle görmek lazım, o onu yapıyor bu şunu yapıyor bizi ilgilendirmez. Biz 7 Haziran seçim sonucunu alasıya kadar siyasi büyüklerimizin, Genel merkezimizin, direktifleri doğrultusunda seçimleri almak için azimliyiz ve hem de karalıyız dedi.

Akgün, Bütün aday adaylarımızın emrindeyiz çünkü dava Türkiye Cumhuriyetini bu bölünmüşlükten, Bu ayrımcılıktan kurtararak laik olduğu noktaya getirmek için Türkiye Cumhuriyeti hiç bu kadar CHP’ye ihtiyaç duymadığını düşünüyorum. En çok ihtiyacın duyulduğu dönem 7 Haziran seçimleridir. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine bu kadar ihtiyacı vardır. Omuz omuza vererek bu memleketin bizden beklentisine hep birlikte cevap vermeliyiz dedi. Akgün, Çanakkale destanının 100. Yılında bu Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Çanakkale de Atalarımızın kemiklerinin daha fazla sızlamaması için, Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet onun ilke ve inkılapları Atatürk düşüncesinin tekrar bu ülkede tesis edilebilmesi için, Millet, Devlet ve Cumhuriyet bizden çok büyük hizmet beklediğini asla unutmuyoruz dedi.



Aday adayları kendilerini tanıttı

Geceye yoğun bir katılım gösteren CHP Milletvekili aday adayları da kısa bir konuşmayla isimlerini ve 29 Martta gerçekleşecek ön seçim deki aday adayı numaralarını söyleme fırsatı buldular. Geceye CHP Milletvekilli ve Aday adayları İlhan Cihaner, Süleyman Çelebi ve çok sayıdaki diğer Aday adaylarının yanı sıra Avcılar Belediye başkanı Handan Toprak, CHP İstanbul il yöneticileri, Çevre ilçe başkan ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Mahalle muhtarları ve çok sayıda partililer katıldı. Yoğun bir katılımın gözlendiği gece müzik eşliğinde ilerleyen saatlere kadar devam etti..

Haber: Salih MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.