HAS Parti artık yok!

HAS Parti artık yok!
AK Partiyle bütünleşme yolundaki HAS Parti'nin fesih kongresinde olaylar çıktı. Partililere seslenen Numan Kurtulmuş 'İnandığımız değerleri bir kostüm gibi çıkartmayacağız' dedi. Has Parti kendini feshetti


AK Parti ile ‘bütünleşme’ yolundaki HAS Parti’nin Olağanüstü Kongresi, partinin feshini görüşmek üzere toplandı. HAS Parti’de il kongreleri yapılmadığı için Kurucular Kurulu, Büyük Kongre görevini yerine getiriyor. Kongrede kayıtlı 218 delegenin oy kullanması bekleniyor.

Mali sorunlar yaşayan partide, kongre bodrumdan toplantı salonuna dünüştürülmeş mekanda yapıldı. Olağanüstü kongreye AK Parti ile bütünleşmeye karşı çıkan, AK Partiye muhalif söylemleriyle dikkat çeken Mehmet Bekaroğlu da katıldı. Sadece Kurucular Kurulu’nun katıldığı kongre öncesinde kısa bir gerginlik de yaşandı. Üzerinde HAS Parti’nin amblemleri bulunan eşantiyon ürünleri bir partili, “Batan geminin malları” diyerek dağıtmaya çalıştı. Tepkili partiliye bazı HAS Partililer fiziki müdahalede bulundu.

HAS Parti Genel Başkan Numan Kurtulmuş, parti binasına alkışlar eşliğinde geldi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından oluşturulan divan başkanlığına Ahmet Demircan seçildi. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada partinin yaşadığı mali sorunlardan, vatandaşın güvenini kazanmalarına karşın oy vermemelerinden yakındı. Mevki ve makam peşinde olmadıklarının altını defalarca çizen Kurtulmuş, “İnandığımız değerleri bir kostüm gibi çıkartmayacağız” demesi dikkat çekti.

BEKAROĞLU: ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?


Kurtulmuş'un ardından Mehmet Bekaroğlu, Kurtulmuş'u eleştiren bir konuşma yaptı. Kurtulmuş'un AK Parti 'nin aleyhinde yaptiğı konuşmaları hatırlatan Bekaroğlu, "Şimdi ne değişti" diye sordu. Bekaroğlu, iktidara Uludere katliamı ve Afyon'da şehit olan 25 asker için hesap sorulamadığını, Kürt ve Alevi sorununun devam ettiğini söyledi. Bekaroğlu, "Arkadaşlarımız böyle bir AKP 'ye gidiyor. Bir kişi size gel dedi gidiyorsunuz" dedi.


BEKAROĞLU AYRILDI


Bekaroğlu'nun konuşması zaman zaman diğer partililer tarafindan kesildi. Oylamaya geçmeden önce konusma süresi ve Kurtulmus aleyhinde kullanilan ifadelerden dolayi gerginlik cikti. Bazi partililer Bekarogluna, "Genel Başkan hakkinda boyle konusamazsiniz"diyerek tepki gosterdi. Mehmet Bekaroğlu kapatma oylamasına katılmadan kongreden ayrıldı.  Daha sona yapılan oylamada 179 kurucu üyeden 165'i partinin kapatılmasına karar verdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum