HDP başkan adaylarını açıkladı

HDP başkan adaylarını açıkladı
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart yerel seçimleri için sloganını “Ya me ye (bizimdir)” olarak belirledi.
HDP, 31 Mart yerel seçimleri için dün Diyarbakır’da aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Tanıtımın yapılacağı merkez Kayapınar ilçesindeki Ayaz Elegance Konferans Salonu, gece polisler tarafından basıldı. Baskında HDP’nin 31 Mart seçimleri için slogan olarak belirlediği “Ya me ye (Bizimdir)” yazısının bulunduğu çok sayıda döviz ve pankarta el konuldu.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre, toplantıya HDP’nin Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile birlikte HDP ile ittifak yapan parti ve kurumlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yerlerine kayyım atanan çok sayıda belediye başkanı da katıldı.

Buldan, “Kazanacağımız belediyeler halkımızın belediyeleri olacak, halkımız bu belediyeleri yönetecek. Kayyımların yolsuzlukları ve halka karşı yaptıkları gün yüzü gibi ortadadır” dedi. Buldan son zamanlarda çıkan “hayali seçmen” haberleri ile ilgili , “Hileye başvuruyorlar. Seçmenleri silip, onların yerine hayali seçmenleri getirip, kendilerine göre kazanmanın yollarını arıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Sezai Temelli ise HDP’nin batı kentlerinde kilit parti olduğunu belirterek “Anketler geliyor önümüze görüyoruz. Her yerde ittifaklar başa baş. AKP ve CHP adayları Ankara ve İstanbul’da başa baş gidiyor.

Bu seçimlerin kaderini belirleyecek olan parti HDP’dir. Halkımız bu tarihi süreçte rolünü her yerde oynayacak, AKP-MHP ittifakına, faşizme büyük bir darbe vuracaktır” diye konuştu.

HDP, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için Hülya Alökmen Uyanık, Adnan Selçuk Mızraklı’yı, Van Büyükeşir Belediyesi için Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı’yı, Mardin Büyükşehir Belediyesi için ise Ahmet Türk - Figen Altındağ’ı eşbaşkanlar olarak aday gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.