''Her türlü ödünü vermeye hazırız''

''Her türlü ödünü vermeye hazırız''
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye hazırız. AKP ile koalisyon kuramazsak üzülürüm" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu AK Parti ile koalisyon görüşmeleri konusunda önemli açıklamalar yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye hazırız. AKP ile koalisyon kuramazsak üzülürüm. Kurulacak koalisyon eğer Türkiye'ye önemli bir sıçrama yaptıracaksa, kısa vadeli oy kaybı yaşamaya razıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları şöyle yanıtladı:

Biz AKP ile koalisyon görüşmelerine başlarken 5 temel sorunu çözecek 14 ilke ortaya koyduk. Ekonomi, Kürt sorunu, dış politika, eğitim ve anayasayı kapsayan 5 temel sorunun çözümü de TBMM'de gücü olan 4 yıllık bir koalisyon gerektiriyor. Bu sorunları çözebilirsek, o zaman koalisyonun bir anlamı olur. Ancak, koalisyonu kuracak siyasi partilerin birbirlerine güvenmeleri gerekiyor. Biz 5 temel sorunu çözerken nasıl bir yükün altına gireceğimizi biliyoruz. Onun da farkındayız. Ama bizim önceliğimiz parti değil, Türkiye'dir.

AK Parti ile koalisyon kurmanın CHP'ye oy kaybettireceği yorumları var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Biz Türkiye'nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye hazırız. Yeter ki Türkiye kazansın. Kurulacak koalisyon eğer Türkiye'ye önemli bir sıçrama yaptıracaksa, kısa vadeli oy kaybı yaşamaya razıyız. Uzun vadede böyle bir koalisyon öncelikle Türkiye'ye kazandırır. Sonunda aklıselim galip gelir, toplum bizim yaptığımız fedakârlığı dikkate alır. Dolayısıyla, uzun vadede partimizin yaptıklarının değeri anlaşılır.

Kaynak: Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.