Homurdanmayın!

Homurdanmayın!
CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün olağanüstü kongresinde mevcut İlçe Başkanı Yaşar Genç 220 delegenin oyunu alarak tekrar başkan seçildi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede diğer aday Necati Çankaya ise 99 oy aldı. Zaman zaman gerg



Beylikdüzü CHP İlçe Örgütü, 2015 genel seçimlerine partiyi taşıyacak kadrolarını belirlemek amacıyla 1. Olağanüstü kongrede biraraya geldi. Önceki gün Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merke-zi'nde gerçekleşen kongre saat 10:00'da başladı. Mevcut Başkan Yaşar Genç ve Necati Çankaya'nın yarıştığı kongrede 416 delegenin 326'sı oy kullandı. Kongrenin sonunda 220 oy alan Yaşar Genç tekrar ilçe başkanlığına seçilirken Necati Çankaya 99 delegenin desteğini aldı. İlçe Başkanı Yaşar Genç kongreyi, “Bu kongreyi iktidar olmak için topladık. Hedefimiz en yüksek oyla Beylküdüzü'nden sonra CHP'yi Türkiye'de iktidara taşımaktır” sözleriyle değerlendirdi.

Homurdanma gerginliği

Divan Başkanlığı'nı CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu'nun yaptığı kongrede, İlçe Başkanı Yaşar Genç'in Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlkte eski ilçe yöneticilerine plaket vermek istemesi gerginliğe yol açtı. Başkan adayı Çankaya, bu uygulamanın kongre sonrasında yapılmasını isterken, bazı delegeler de buna destek verdi. Salonda eleştiri seslerinin artması sonrasında Divan Başkanı Aksu, önce plaketin verilip verilmemesiyle ilgili oylama yaptırmak istedi. Eleştiriler yükselince Aksu, "Aranızda homurdanmayın, dinleyin" çıkışını yaptı. Divan Başkanı Aksu'nun bu sözlerine bazı delegeler tepki göstedi.

Oyumu da sen kullan!

Gürpınar eski Belde Başkanı ve CHP delegesi Feyzullah Arslan, “Homurdanma" çıkışına tepki göstererek ‘Delege Kartı’nı Divan Başkanı Hüseyin Aksu'nun masasına bıraktı. Arslan, "Al bunu o zaman oyu da sen kullan" çıkışını yaptı. Tartışmaların ardından Aksu, "Öyle bir söz söylediğimi sanmıyorum ama dedi-ysem delegelerden özür diliyorum" şeklinde konuşarak konuyu noktaladı.

Hedef yüzde 70

Son yapılan yerel seçimlerde İstanbul'da AK Parti'nin elinden CHP'nin alabildiği tek ilçe olan Beylikdüzü'nün Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kongrede bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik içinde ve çok çalışarak yerel seçim zaferinin geldiğini kaydeden Başkan İmamoğlu, "Şimdi önümüzde büyük bir mücadele süre-ci var. Beylikdüzü'nde yerel seçimi almamızın ardından şimdi hedef
partimizi Türkiye'de iktidar yapacak genel seçimlerdir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından en büyük sınavımız bu olacaktır. Açıkça söylüyorum. Gece gündüz demeden çalışarak oy oranımızı yüzde 70'lere çıkartmanın uğraşını hep birlikte vereceğiz: Yolumuz açık olsun" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.