Hükümet fantezi yapıyor'

Hükümet fantezi yapıyor'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Esenyurt'tan AKP hükümetine yüklendi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Esenyurt İlçe Örgütü'nü ziyaretinde konuştu. Hükümete yüklenen Prof. Bekaroğlu, "Başbakan DAVUTOĞLU’nun ısrarlı bir şekilde Kılıçdaroğlu'nu Suriye’de işlenen cinayetlerden sorumlu tutması, giderek patolojik bir hal alan ruh halinin ifadesidir" dedi.

GÖKMEN ve YÖNETİCİLER KARŞILADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında CHP Esenyurt İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Partililerle buluşan Bekaroğlu, vatandaşların sorularını yanıtladı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nu Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen ve yöneticileri karşıladı.

"CHP'YE UYUM SORUNU YAŞAMADIM"

CHP'ye gelirken nelerle karşılaşacağını tahmin edebildiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi’ne birçok şeyi konuşarak, bile bile geldim; nelerle karşılaşacağımı az çok biliyordum. Tabi ki  zorluklar var; neticede dışarıdan geliyorsunuz, partinin size yabancı bir takım alışkanlıkları, gelenekleri var. Yavaş yavaş öğreniyorum. Bir uyum sorunu yaşamadım.Sorun yaşayacak bir durum da yok açıkçası" dedi.

"AKP KİMLİK, CHP KİTLE PARTİSİ"

AKP'nin kimlik siyasi yapan bir parti olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, CHP'nin bir kitle partisi olduğunu ve bu sebeple ülkeye barışı da CHP'nin getirebileceğini söyledi. Bekaroğlu, "Bugün gelinen süreçte Türkiye de neler oluyor kaygısı çok hakim bir şekilde dilendiriliyor. Çünkü sıkıntılar her geçen gün çığ gibi büyüyor. Ekonomi ile ilgili krizler bir şekilde çözülebilir lakin toplumsal krizler kolay kolay çözülemez.

AKP kendine devlet olmaya başladı. Kimlik siyaseti yapmaya, dolayısıyla kimlikler üzerinden siyaset yapmaya başladı. Oysa CHP bir kitle partisidir. Pencereden nasıl görünüyor bilmiyorum ama,
kendine özgü demokratik işleyişi olan bir parti. Bu ülkede laikliğin dine karşı olmak, dini görünümleri tümü ile kamusal alandan kovmak olarak anlaşıldığı ve 28 Şubat döneminde olduğu gibi bunun sert bir şekilde uygulandığı dönemler oldu. AKP 28 Şubat mağdur edebiyatı yapılarak bu hale geldi. Sayın Kılıçdaroğlu, böyle bir laiklik anlayışını reddettiğini defalarca söyledi. CHP’nin içinde laikliği hala böyle anlayan insanların bulunup bulunmadığını bilemiyorum“ diye konuştu.

HÜKÜMET FANTEZİ YAPIYOR

AKP hükümetinin akademik fanteziler ürettiğini de söyleyen Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, sözlerine şöyle son verdi; "Benim CHP örgütlerinde gördüğüm; insanların tüm inançlara saygılı olunduğudur. Ben insanların kimlikleri, inançları ve yaşam tarzlarına karışılmamasına inanırım; aksi durumu kim yaparsa yapsın, insan hakları ihlali görür ve karşı çıkarım.

Başbakan Davutoğlu'nun ısrarlı bir şekilde
Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye’de işlenen cinayetlerden sorumlu tutması, eğer “en büyük savunma saldırıdır” şeklinde özetlenen o bildik bayağı siyasi taktik değilse, giderek patolojik bir hal alan ruh halinin ifadesidir. Öyle anlaşılıyor ki, akademik fanteziden başka bir şey olmadığı anlaşılan stratejik derinlik politikalarının iflas etmiştir.. Her geçen gün daha iyi anlaşılıyor ki, CHP seçkinlerin partisi değil, halkın partisidir. Bu ülkede halkın sorunlarını çözecek parti CHP'dir“ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.