Hüseyin Çetiner, Zeytinburnu’nun ilk aday adayı oldu

Hüseyin Çetiner, Zeytinburnu’nun ilk aday adayı oldu
Gazeteci Yazar ve televizyon programcısı Hüseyin Çetiner Ak Parti’den Zeytinburnu Belediye başkan aday adayı başvurusunu yaparak ilk başvuran kişi oldu.

Değişim ve gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu kitabının yazarı, Zeytinburnu ilçesindeki tarihi mekanların ve şahsiyetlerin tanıtılarak ilçeye maddi ve manevi katkı sunmak adına kurduğu Geleceğim Zeytinburnu Platformu ile ilçeye katkı veren Gazeteci Yazar ve televizyon programcısı Hüseyin Çetiner Ak Parti’den  Zeytinburnu  Belediye başkan aday adayı başvurusunu yaparak ilk başvuran kişi oldu.

AK Parti Zeytinburnu  İlçe başkanı A. Selami Balta Başvuru evraklarını alarak hayırlı ve uğurlu olsun dedi

Ak Parti Genel merkezin başvuruların sade bir şekilde yapılmasına yönelik beklentisini bilen Hüseyin Çetiner yanında beraber görev yaptığı Zeytinburnu Tüm Malatyalılar dernek başkanı Suat Sarıkaya ile birlikte başvuru evraklarını  Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı A.Selami Delibalta ve ilçe sekreteri Büşra Sesli’ye  teslim ederek dosyasını veren ilk kişi oldu. 

Ak Parti Zeytinburnu İlçe başkanı A. Selami Delibalta Belediye Başkan aday adaylığı için ilk başvuruyu Hüseyin Çetiner yaptı. Bütün aday adaylarımız başarılar dilerim şeklinde konuştu.

İlk başvuruyu yapan Hüseyin Çetiner ise şunları söyledi:

Hakkımda hayırlısı ne ise rabbim bana onu nasip eylesin. Ak Parti Zeytinburnu Belediye başkan aday adaylığı için ilk dosyayı veren kişi olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

32 Yıldır ekmeğini yediğim ve suyunu içtiğim 4 evladımın Dünyaya geldiği ilçe olan Zeytinburnu'muza bu seferde "ŞEHREMİNİ" Olarak hizmet etme niyetinde olduğum için ilçe başkanımız sayın A. Selami Delibalta'ya Belediye Başkan Aday adaylığı için başvuru evraklarımızı teslim ettik.

-Bu ilçeyi Kitabını yazacak kadar biliyorum.

-Ak Parti’nin kuruluş sürecinde bir çok kişinin Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı- mız için o artık Muhtar bile olmaz dedikleri bir ortam da bizler kendi bütçemizde ciddi bir harcama yaparak ilçenin 2. büyük mahallesi olan SÜMER' in lokalini açıp canla başla partimizin başarısı için emek harcadık. Genel başkanımızın çaba ve çalışmaları Allah’ın da nasip etmesi ile girdiğimiz ilk seçimde iktidar olduk.

-20 Mart 2004' de ilçe başkan yardımcısı olarak 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Kazlıçeşme Mitinginin tertip komitesi üyesi olmamız nedeni ile alanı saat 12.30 'da başka bir siyasi partiye teslim etmediğimiz için 2 arkadaşım ile beraber hakkımızda açılan davadan dolayı HAPİS cezası aldık.

-2007 ile 2009 yılları arası Ak Parti İstanbul il başkanlığında teşkilat komisyon üyesi ve Belde Koordinatörü olarak görev yaptım.

-Özetle TARLA' da izimiz olduğu için HASAT' ta da yüzümüzün olması çok normal dedik ve aday adayı olduk.

18 Kasım 2018' de yapılacak olan temayül yoklamasında teşkilatımızın teveccühüne layık olabilmek adına hepinizin desteklerine talibim.

Proje üretip çalışmak ve uygulamak bizden, destek sizden Takdir ALLAH'tan diyor hepinize saygılarımı sunarım.  HER Daim yanımda olan ve Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Derneğinde vekili olmaktan dolayı mutluluk duyduğum dernek başkanımız Sayın Suat Sarıkaya, eşi hastanede ameliyat olduğu halde beni bu mutlu anımda yalnız bırakmayarak yanımda olduğu için hasetten Teşekkür ederim.

Bizi samimi ve içten bir şekilde karşılayan ilçe başkanımız ve ekibine de saygılarımı sunarım”  şeklinde konuşan Hüseyin Çetiner’e başarılar dilerim.

İşte Hüseyin Çetiner’in Özgeçmişi ? 

Doğum: 

1972 yılında Malatya’nın Kale ilçesine bağlı eski ismi ile Pirot yeni ismi ile Kıyıcak Köyünde dünyaya geldi.

Eğitim: 

İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Ortaokulu İstanbul Cağaloğlu Mahmutpaşa Ortaokulunda tamamladı.

Lise Tahsilini ise İstanbul Aksaray’da  bulunan Valide Sultan Pertevniyal Lisesinde tamamladı. 

Lisans (Üniversite) eğitimini de Eskişehir  Anadolu Üniversitesinde yaptı.

Marmara Üniversitesi ve İstanbul Ticaret odasının 2 sene devam eden  meslek edindirme kurslarına katılarak Muhasebe ve satış elemanı  sertifikaları aldı.

Bir çok Yabancı dil kursuna katılarak İngilizce öğrendi. 

Yazarlık 

1989 Yılında Muzaffer Tunç tarafından çıkarılan Tribün dergisinde yazarlığa başladı. Dergi daha sonra ismini Malatya’nın Sesi olarak değiştirdi. Yıllarca hem yayın kurulu üyesi oldu hem de köşe yazıları yazdı.

1993’ de Malatya’ da ki okullarda kaynak kitap olarak okutulan Malatya Kitabını yazdı ve basımını yaptırdı. 

Aynı kitap daha sonra 2. 3. Ve 4. Basımını yaparak yüz binlerce öğrencinin yararlandığı bir kaynak eser oldu.  Şu an 4. Basımı halen satıştadır.

Çetiner 2008 yılında doyduğu yer olan Zeytinburnu’nun kitabını da yazdı. Bu kitap ta ‘ Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu” ismi ile yayınlandı.

Gazete, Haber Portalı, Web Tv Ve Haber Ajansı Sahibi oluşu  

6 Şubat 2008 Yılında İmtiyaz sahibi olduğu İstanbul Times Gazetesi, , Zeytinburnu Times Gazetesi, , Başakşehir Times Gazetesi, , , , www.İstanbultimes.tv , www.İstanbulunsesi.tv , İstanbul Times Tv Özel You Tube Kanalı, www.İstanbul Times Tv Haber You Tube Kanalı, İstanbul Times Tv Haber Ajansı (İTHA) Hüseyin Çetiner You Tube kanalı başta olmak üzere  her gün milyonlarca kişinin takip ettiği yayınları kurdu ve halen de işletiyor. 

Siyasi Çalışmaları 

Ak Parti İstanbul’da henüz ilçe teşkilatlarını kurarken İlçe kurma görevi verilen Ahmet Dokumacı ile irtibata geçti. 

Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu parti de hangi görev  verilirse verilsin seve seve yapacağını söyledi. 

O zaman İlçenin en büyük 2. Mahallesi olan Sümer’in Kurucu Mahalle başkanlığı görevi verildi. Mahalle lokalini kendi maddi  imkanlarını ile açtı. 

13 Ay sonra yapılan ilk ilçe kongresi ile 13 mahalle başkanı içinde Üniversite mezunu olan tek mahalle başkanı sıfatı ile ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

28 Mart 2004 yerel yönetim seçimleri öncesi Kazlıçeşme de yapılan mitingin tertip komitesi içinde yer aldı. 

Bu seçim öncesi 20 Mart 2004’de yapılan Kazlıçeşme Mitinginin tertip komitesi üyesi oldu. Alanı saat 12.30 ‘da CHP ‘ye teslim etmeleri gerektiği halde o zaman başbakan olan Erdoğan’ın alana geç gelmesinden dolayı zamanında alanı CHP ye teslim etmedikleri için haklarında açılan Kamu davası ile 3 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILDI.   

28 Mart 2004 Yerel Yönetim seçimlerinden sonra  ilçe başkanı yardımcısı olan Çetiner’in ilçe başkan yardımcılığı  görevi 2006 ortalarında yapılan kongreye kadar devam etti.  

Bu tarihten 29 Mart 2009 tarihine kadar Ak Parti İstanbul İl başkanlığında o zaman belde olan Beylikdüzü ve Kıraç’tan sorumlu il koordinatörü olarak görev yaptı. 

29 Mart 2009 Yerel yönetim seçimleri için Ak  Ak Parti Başakşehir Belediye Başkan Aday adayı oldu.

Sivil Toplum Kuruluşu Çalışmaları

1992 yılından beri İstanbul Ticaret odası üyesidir.

1995 yılında kurulan ve şu an 500 Üniversite öğrencisine burs veren Malatya İzollu vakfının kurucular kurulu üyesi ve şu an halen Yüksek istişare Kurulu (YİK) Üyesidir.

Zeytinburnu Tüm Malatya’lılar Derneğinin kurucular kurulu üyesi  ve başkan yardımcısıdır.

Zeytinburnu ile yatan ve Zeytinburnu sevdası ile kalkan Hüseyin Çetiner ilçede bulunan tarihi mekanların yerli ve yabancı turistlerin hizmete sunmak için 12 arkadaşı ile beraber Geleceğim Zeytinburnu Platformunu (GZP) kurdu. Güzel çalışmalara imza atan platform her kesimin takdirini görüyor.

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkan Yardımcısıdır

Zeytinburnu tarihi mekanlarının  ve şahsiyetlerinin yerli ve yabancı turizme kazandırmak adına çok sayıda seminerde konuşmacı oldu.  

 

Çetiner Evli 4 çocuk babasıdır 

Çetiner,Sena, Merve Safa, Zeynep Nisa adında  3 kız evladı, Yusuf Sıddık adına bir erkek evladı babası olan Çetiner ‘in 2 Kızı üniversite tahsili görüyor. Oğlu Lise  tahsili en küçük kızı da ilkokul 4. sınıfta eğitim görüyor

Kaç, Dil konuşuyor ?

Türkçe  - Kürtçe ve İngilizce dillerini yazar konuşur ve okur.

Zeytinburnu ve Demografik Yapı 

1992 Körfez harbinden başlamak kaydı ile Zeytinburnu ilçesinin demografik yapısı Kürtçe konuşan insanlar lehine ciddi bir artış sergiledi.    

Değişen bu yapıyı yakından tanıyan Hüseyin Çetiner 31 Mart 2019’ da yapılacak olan Yerel Yönetimler  seçimde AK APARTİ için uygun bir aday olduğunu düşünüyor.

 

ÇETİNER ümmet anlayışını benimseyen yapısı ile bütün seçmeni ve ilçe teşkilatını kucaklayacağına inandığını ifade etti.

İlçenin KİTABINI yazan ve İlçede Gazete ve televizyon yayını yapan Gazeteci yazar  Hüseyin Çetiner ilçeyi en iyi ve çok tanıyan ve ilçede iyi derece tanınan bir şahsiyet olması Zeytinburnu için bir şansı olarak görülüyor.

Aday Olursa Vaatleri

1-İnsanlar gibi artık ilçelerin, illerin ve ülkelerin belli konularda uzmanlaşması ve  

    isimleri anıldığı an sahip oldukları artı değerleri ile bilinmenin vakti zamanı 

     geldi geçiyor.

     Zeytinburnu ilçesi ne ile ön palan çıkacak :

   

     A-Tarihi Mekan ve Şahsiyetleri ile …

     B-Deri ve Tekstil’in kalbi ve moda merkezi… Yılın 365 günü sergi tanıtım vs.

     C-Tıbbi Bitkiler Merkezi ve Alternatif Tıp ile…. 

     D-İstanbul’un fethi ile Gömüye açılan bir çok dinin Mezarlıkları ile…

     E-Osmanlıdan Günümüze Sağlık Kuruluşları ile 

1-5.000 Bin kişiye iş 20.000 bin kişiye Aş mümkün. Kazlıçeşme Fatih Camisi    

    çevresinde Kamu için Belediyeye terk edilecek mekanda ,Yeni Kapı

    Mevlevihanesi bölgesinde ve Ambarların bulunduğu yerde kamuya terkedilen   

    50 dönüm yerde 250 veya 300 tane iş yeri yapılıp şehit yakınları ve 

    dezavantajlı guruplara uygun kira ile tahsis edilecek mekanlarda 1.500 kişiye 

    direkt olarak iş imkanı sunulacak.

2 –Her sene 29 Mayıs ile 29 Ekim tarihleri arasında 5 ay boyunca 1.000 kişinin 

      görev alacağı İstanbul’un Fethini anlatacak tiyatro ekibi ile yapılacak temsili 

      İstanbul’un fethi tiyatrosunda oyunca + diğer çalışanlar ile 1.250 Kişiye iş 

      kapısı açılacak. Hem de FETİH ruhu gelecek kuşaklara anlatılacaktır.

3-Yurt içi ve Yurt dışında gelecek olan Turistlere tarihi mekanlarımız ve 

     Şahsiyetlerimizi tanıtacağız.  

4-Ebedi sakinlerimizden yakın tarihimizin tanıklarından Merhum Menderes,   

    Özal ve Erbakan ile alakalı müze kurulmalı..(Bunun için yer ve kaynak hazır) 

5-Burada  yazmayıp kendi datasında bulunan bir çok orjinal projesi ve fikri hazır 

    bekleyen Hüseyin Çetiner İstanbul gibi büyük ilçeleri olan yerlerde bir kişinin 

    en fazla 2 kez üst üste aday yapılmasının gerektiğine inandığını ifade ediyor.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.