'İhraç kriterleri daraltılabilir'

'İhraç kriterleri daraltılabilir'
15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP hükümeti ile ana muhalefet CHP arasındaki temas trafiği devam ediyor.
  Taraflar birbirlerini 'Yenikapı ruhu'na ihanet etmekle suçlasa da iki parti arasında değişik düzeylerde görev alan isimler arasında temasın sürdüğü belirtiliyor.

Alınan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde hükümet ile CHP arasında gerçekleşen bir temasta 'çok sayıda ismin gerekçesiz mağdur edildiği' yönünde ana muhalefetten gelen eleştirilere hükümet yetkilileri sürpriz bir yanıt verdi.

'Ciddi bir mağduriyet'

Hükümetin, CHP'ye 'kamudan ihraç edilen personele yönelik kriterler daraltılacak ve ikinci bir elemeye tabi tutulacak' mesajı verdiği belirtildi. Alınan bilgilere göre özellikle Aktif-Sen üyeliği ve Bank Asya'yı bankacılık işlemlerinde kullanma nedeniyle açığa alınan ya da kamudan çıkarılan personelin ciddi bir mağduriyetinin söz konusu olduğuna işaret edildi.

Bu doğrultuda sendikaya üye herkesin açığa alınması ya da ihraç edilmesi yöntemi yerine, belirlenecek belli bir süre üzerinden sendikaya üye olanların ihracının devam edeceği, diğerlerinin kamuya geri döndürülebileceği formülü üzerinde durulduğu belirtiliyor. Benzer daralma kriterlerinin Bank Asya ile yapılan işlemler içinde getirilebileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.