İnce, taahhütname verdi

İnce, taahhütname verdi
Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilemezse, olağanüstü kurultaya gidileceği yönündeki beyanını Noter'de tasdikledi.
CHP için kritik güne girildi. CHP'li delegelerin saat 17.00'ye kadar olağanüstü kurultay için Noter onaylı imza vermeleri gerekiyor.

MUHARREM İNCE DE İMZA VERİYOR

İnce, dün gece Twitter hesabından "Sabah 10.00’da bütün delegelerimizi Olağanüstü Kurultayın toplanması için Notere davet ediyorum. 11.30’da ben de Notere gidip Genel Başkan seçilmem durumunda önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı olamazsam Pazartesi sabahı kurultayı toplayacağımı taahhüt edeceğim." demişti. 

İnce'nin bugün Hoşdere'de Noter'e giderek imza vereceği öğrenildi. 

İNCE'DEN AÇIKLAMA:

Muharrem İnce, 'Koltuğa yapışmayacağımı, Cumhurbaşkanı seçilemezsem 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gideceğimiz noterden taahhütname verdim' dedi.

Muharrem İnce, CHP'nin olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. İnce, notere sunduğu dilekçenin detaylarını paylaştı.

İnce, Tuncay Özkan'ın açıklamaları için, 'Tuncay Özkan'ın sözlerine cevap vermeyi gerek görmüyorum' dedi. İmzalar sorulan İnce, 'İmzaların sorumlusu ben değilim' dedi.

İnce'nin açıklaması şöyle: 

Koltuğa yapışmayacağımı, Cumhurbaşkanı seçilemezsem 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gideceğimiz noterden taahhütname verdim. 51 günde yüzde 31 oy aldık. Bunu 500 günde yapmak lazım, daha uzun bir sürede yapmak lazım, örgütü hazırlamak lazım. Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam, üyelerin önüne sandık koyacağımı, sivil toplum örgütlerinin oy kullanacağını, baroların, odaların, CHP'nin adayını destekleyecek başka siyasi parti üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimde adayın belirlenmesi, kendim de aday adayı olacağım bunu da taahhüt ediyorum. Bunu imzaladım, koltuk derdinde değilim, Türkiye derdindeyim. Uzun süreli bir hazırlıkla bunun başarılabileceğine inanıyorum. Seçime 50 gün kalınca gel adayım ol denince denmiyor bu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.