İstanbul'da AK Parti'de Binali Yıldırım, CHP'de de Muharrem İnce İsteniyor

İstanbul'da AK Parti'de Binali Yıldırım, CHP'de de Muharrem İnce İsteniyor
AK Parti teşkilatı, yerel seçimlerde İstanbul'da TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı aday olarak görmek isterken, CHP kanadında ise bu ismin Muharrem İnce olduğu konuşuluyor.
AK Parti teşkilatı, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım düşünürken, CHP tarafından ise bu ismin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce olduğu konuşuluyor.

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin kulis yazdı. AK Parti teşkilatının İstanbul'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ı aday olarak görmek istediğini ifade eden Işık, CHP kanadında ise bu ismin Muharrem İnce olduğunu öne sürdü.

TEŞKİLATLAR İKİ İSME ODAKLANDI

Işık, "İşte AK Parti ve CHP'de teşkilatların İstanbul'da aday olmasını istediği iki isim" başlığıyla yayımlanan yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul il teşkilatıyla bir araya geldi. Kısa süre önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu da partisinin il teşkilatının nabzını ölçmüştü. Her iki partide de İstanbul için birçok adayın ismi geçiyor. Ancak teşkilatların eğilimine bakılırsa iki isim çok ön plana çıkıyor" ifadesini kullandı.

Işık, şöyle devam etti:

AK PARTİ'DE BİNALİ YILDIRIM

"AK Parti'de İstanbul il teşkilatının açık ara en çok belediye başkanı olarak görmek istediği isim Binali Yıldırım. Artık Binali Bey'in adını yazarken bile çekiniyorum. Zira benim bildiğim kadarıyla Yıldırım, Meclis Başkanlığı'nda devam etmek istiyor. Ancak önceki gün Fatih Çekirge'ye yaptığı açıklama kafa karıştırdı. Siyasette her an her şey olabilir diyerek daha fazla yorum yapmadan bu bahsi kapatıyorum."

CHP'DE MUHARREM İNCE

"CHP'de ise teşkilatın İstanbul'da görmek istediği üç aday var: Birincisi yine büyük bir farkla elbette Muharrem İnce. İnce'den sonra ise Gürsel Tekin ve Ekrem İmamoğlu geliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.