İstanbul yok ediliyor

İstanbul yok ediliyor
CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever;”İstanbul AKP iktidarının elinde yok ediliyor.Yağmalanıyor. Megakent denilerek her yanı beton yığnılarıyla dolduruluyor” dedi.

İstanbul’un her yıl enaz 300 bin kişi göç aldığını kaydeden CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, kentsel dönüşümün amacının olası İstanbul depreminin zararlarını azaltmak olduğunu belirterek; “Ne var ki bu amacın dışına çıkıldı. Kenstel dönüşüm sulandırıldı. iktidar partisi ve yandaşlarının  rant paylaşmına dönüştü” diye konuştu.

 

Rantla büyüyor

 

Şehrin dört bir yanının şantiyelerle dolduğunu, vahşi kapitalizmin en acımasız uygulamalarıyla İstanbul’un tahirp edildğini talana uğradığını öne süren  Gülsever,tarihi dokunun korunmadığı, ketin rantla büyüdüğünü sözlerine ekledi. Gülsever; “Bunu durduramazsak tarihi dünya kenti istanbul betonkent olarak anılacaktır. Tarihi dokunu göğsüne gözü dönmüş rant hırsızları gökdelenleri birer hançer gibi saplamakta. AKP iktidarı da sadece  seyretmektedir” şeklinde konuştu.

 

Yetkileri bakanlık devraldı

 

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever; İstanbul’da plan yetkilerinin önemli bölümünün keyfi olarak Çevre ve Şehricilik Bakanlığı tarafından kullanıldığına dikkat çekti. Gülsever konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi :

 

“İstanbul bir AVM’ler ve rezidanslar kenti haline dönüştürüldü. İstanbul’un  planlarına Büyükşehir belediyesinin yetkilerine Ankara el koydu.  İBB itiraz etsede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bildiğini okuyor.

Birileri kentin üzerinde helikopterle gezip, buraya şu, şuraya bu yapılacak diye talimatlar veriyor. 7 haziran genel seçimlerinde bunlardan kurtulamazsak. Artık bakanlıkta değil helikopterle gezen bu işlere karar verecek.Dünya kenti İstanbul beceriksiz ellerde talan ve tahrip ediliyor”

 

Afetlere hazır değiliz

 

Gülsever, dünyanın gözünün İstanbul’da olduğunu, özellikle deprem konusunda yüreklerin ağza geldiğini vurguladı. Kentte bir afet planlaması bulunmadığından göstermelik işlerle günün kurtarıldığından söz eden Gülsever; “Bir yağmur yağdı. Denizle kara birleşti. Selin altında kaldık.Bir kar yağdı tek önlem ‘Sokağa çıkmayın’ oldu. Karda insanlar 8-9 saat evlerine gidemedi. Bu konularda mutlaka ciddi planlamalar yapılmalıdır.Milyonlarca İstanbullu kaderiyle başbaşa bırakılmamalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.