'İYİ Parti'ye koruma verilmiyor'

'İYİ Parti'ye koruma verilmiyor'
İYİ Parti Genel Merkezi önündeki polis koruması, partinin kuruluşundan sonra çekildi. Partinin koruma için başvuru yaptığı ancak valilikten cevap alınamadığı ifade edildi.
İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partisinin farklı kentlerde saldırıya uğradığını belirterek “Bunlar kraldan çok kralcılar. Devletin valisi olmayanlar bedelini öder” dedi.

 Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, parti genel merkezi önünden polis korumasının çekilmesinin ardından resmi başvurularda bulunan parti yönetiminin hala yanıt beklediği öğrenildi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, “Valilik ve Emniyet’e yazı yazılmasına karşın, kanunlara aykırı olarak bize olumsuz dahi olsa cevap bile verilmedi” dedi.

Aynı zamanda TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi olan ve bu dönemde tehditler aldığını, partinin ülkenin çeşitli bölgelerinde saldırıya maruz kaldığını belirten Çıray, kişisel koruma talebi ve diğer güvenlik başvurularının da yanıtsız bırakıldığını söyledi. Parti yetkililerinin güvenlik uygulamaları için ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğü ve Soylu’nun da önlem alınması için talimat verdiği öğrenildi.


'İKTİDAR DEĞİŞİMİNİ İLK BÜROKRATLAR HİSSEDER'

Kuruluş döneminde 60’ın üzerinde ili gezen İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de Antalya’dan başlattığı ve 15 ili geride bıraktığı seçim turunda her ilde farklı uygulamalar ile karşılanıyor. Eski İçişleri Bakanı sıfatı nedeniyle ek koruma ile seçim turuna devam eden Akşener’e yönelik, her ilde değişen güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Bazı illerde sadece kendi koruma araçları ile yola devam eden Akşener’in konvoyu, diğer cumhurbaşkanı adaylarının aksine bazı illerde ise polis araçları ile korundu. Antalya’nın ardından Isparta ve Burdur’a, oradan da Konya ve Karaman’a devam eden Akşener’in konvoyu için yüzlerce kilometre boyunca her kavşakta trafiği kesilerek yoluna devam etti. Polisler tarafından yolu açılan Akşener’e birçok noktada polislerin selam vererek esas duruşta beklemeleri de dikkat çekti. Mitingleri takip eden parti yetkilileri ise bu durumu “İktidar değişimini ilk bürokratlar hisseder” diyerek bunun valilerin tutumu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

'DEVLETİN VALİSİ BUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDER'

Polislerin tutumuna ilişkin “Gayet nazik, kendilerinden hiçbir şikayetimiz yok. Aksine hepsinden Allah razı olsun” değerlendirmesi yapan Çıray, birçok ilde milletvekili olmalarına rağmen yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek “Mardin’e gittiğimizde büyük engellemelerle karşılaştık. Milletvekili olmamıza rağmen bizi kayda alan tutumlar yaşandı” dedi. Bazı illerde valilerin iktidara yaranmak için zorluklar yaşattığını iddia eden Çıray, “Bu da bize gösteriyor ki kraldan çok kralcıların işgüzarlıkları. Buna Bakan Soylu’nun izin vermemesi gerekir. İktidar değişikliğinde devletin valisi olmayanlar bunun bedelini ağır öderler” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.