Kadın ve gençlere kontenjan açılıyor

Kadın ve gençlere kontenjan açılıyor
Kılıçdaroğlu, kontenjan sıraları için yapılan başvuruları incelemeye aldı.
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçimlerin tamamlanmasıyla milletvekili listelerine yerleştireceği kontenjan sıraları için yapılan başvuruları incelemeye aldı.
Kılıçdaroğlu, yeteri kadar kadın ve özellikle genç aday, ön seçimlerden çıkmadığı için aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında kadın ve genç isimlere yöneldi.
Parti yönetiminin mart ayı içinde 10 kentte yaptığı eğilim yoklamaları ile 44 seçim çevresinde yaptığı ön seçimlerin ardından yeteri kadar kadın ve gencin seçilebilir sıralardan çıkmaması üzerine Kılıçdaroğlu’nun bu haftaki kontenjan mesaisinde önceliği, gençlere ve kadınlara vereceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun arayışına paralel olarak, CHP’nin iki önemli genç vekili Şafak Pavey ve Aykan Erdemir’in yeniden aday olmaması kararı nedeniyle 40 yaş altı yeni isim beklentisinin de tabanda yükseldiği ifade ediliyor.

Çelebi ön planda

Kılıçdaroğlu’nun önünde genç ve kadınların ağırlıklı olduğu kontenjan listesinde Çevre Mühendisleri Odası’nın eski genel başkanı Baran Bozoğlu, Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, PM üyesi Gül Çiftçi, yazar Ali Haydar Fırat, eski PM üyesi Gökçe Pişkin, eski Beşiktaş Belediye Meclis üyesi ve partinin cinsiyet eşitliğine yönelik hayata geçirdiği “mor bayrak” projesinin koordinatörü Ayça Akpek, stratejist Cenk Sidar, Balyoz davasında tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, PM üyesi Elfin Tataroğlu ve YDK üyesi Sezgin Kaya öne çıkıyor.

‘Özgürlükçü bir sol’

Bu isimler arasında yer alan “Türkiye Rüyası” isimli kitabın yazarı ve “33 Yaş Altı En Etkili 99 Dış Politika Lideri” arasında gösterilen Sidar, Milliyet’e yaptığı açıklamada Yıllardır muhafazakâr ve neoliberal sağın idaresinde kalmış Türkiye’ye artık demokrat, özgürlükçü, yenilikçi bir sol siyaset gerekiyor” dedi.
PM üyesi Ekrem Kerem Oktay, PM üyesi Rana Bozkurt, eski PM üyesi Umut Akdoğan’ın isimleri de alternatifler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.