Kara lastikle okula gittim

Kara lastikle okula gittim
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi, çocukları ve kardeşleriyle ilk kez kameraların karşısına çıktı.
Hayatından kesitler anlatılan belgeseli izleyen Kılıçdaroğlu; "Kara lastikle okula gittim.Babamın durumu yoktu.7 kardeşten sadece ben üniversite okudum" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatından kesitler aktarılan "Anadolu’nun Kemal’i Türkiye’nin Başbakanı" belgeselinin galasına katıldı. İstanbul Kongre Merkezi’ndeki programda genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililerde hazır bulundu. Rıdvan Akar ve Hikmet Karauç’un yaptığı 20 dakikalık belgesel, Kılıçdaroğlu’nun doğduğu köyü, okulunu, annesi ve babasını, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile evlilik hikayesini, çocuklarını anlatıyor. Belgeselden sonra salondaki partililere seslenen Kılıçdaroğlu, çocukluğundan anılarını paylaştı.

Pardösüm olsa iyi olur
Babasının ilkokul mezunu olduğunu, annesinin okuma yazma bilmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Ben bu ülke için, Cumhuriyet için pırıl pırıl 3 çocuk yetiştirdim” dedi ve gözyaşlarına hakim olamadı. 7 kardeşten üniversite okuyan sadece kendisi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Zor koşullarda okudum. Babamın 7 çocuğuna birden ayakkabı aldığını hatırlamıyorum. Yoktu öyle bir şansı zaten. Pardösüm üniversiteye geldiğimde oldu. Babam evin otoritesiydi. Babamızla çok fazla muhatap olmazdık. Babaya söyleyecek bir derdimiz varsa annemize söylerdik. Üniversiteye geldik, herkesin pardösüsü var benim yoktu. Mektup yazacağım annem okuma yazma bilmiyor. Babama yazıyorum. Mektubun altına sadece bir cümle yazdım. ‘Pardösüm olsa iyi olur’ dedim.

Türkiye bu sorunu aştı mı?
Ben bir mücadele verdim. Hayatımda önemli bir başarıyı da gerçekleştirdiğimi sanıyorum. Ama bu bireysel bir çaba. Kara lastiğimiz vardı okula giderken. Durumu iyi olanların lastiklerinin içinde kırmızı astar vardı. Daha parlak lastik ayakkabı giyerlerdi. Benim çocuklarımın ayağında lastik ayakkabı yok. Onlar güzel ayakkabılar giyiyorlar. Ama Türkiye bu sorunu aştı mı? Ermenek’teki Recep Amca, kara ayakkabı giyiyorsa bu dert hepimizin ortak derdi olmak zorunda değil mi?”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.