Karahan kadınlara seslendi

Karahan kadınlara seslendi
Türkiye’nin özgürlükçü bir demokrasiye sahip olabilmesi için kadının siyasetteki temsilinin ve katılımının artması gerektiğini işaret eden CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanı Figen Karahan, “Artık mutfaktan çıkarak ülkemizi hak ettiği noktaya taşımalıyız
CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Örgüt toplantısı “Yerel Siyasete Kadının Temsili ve Katılımı” gündemli olarak gerçekleşti. İlçe merkezinde gerçekleşen toplantı, kadınların siyasal haklarının başlangıcı hakkında bir sunumla başladı. 
Toplantıda, CHP’nin kadına olan bakış açısından bahseden Kadın Kolları Başkanı Karahan, “CHP için kadın erkek eşitliği temel bir insan hakkıdır. Özgürlükçüdemokrasinin yerleşmesi için kadın erkek eşitliğinin tam manasıyla gerçekolması gerekir” diye konuştu.
CHP’nin bu amaçla kadınlar için kapsamlı bir güçlenme programı önerdiğini belirten Karahan, “CHP, Cumhuriyet’in ilk yıllarından bu yana yasal anlamda öncüsü olduğu kadın erkek eşitliğini bugün tam anlamıyla hayata geçirmek ve güçlendirmek için gerekli siyasal irade ve kararlılığa sahiptir” dedi.
CHP Beylikdüzü Kadın Kolları olarak daha çok çalışmaları gerektiğini ifade eden ve partili kadınlara seslenen Karahan, “Kadınlar olarak bizi mutfağa çocuk bakımına sevk edebilirler. Annelik görevimiz ama biz artık mutfaktan çıkmalı ilçemizi, partimizi ve ülkemizi hak ettiği noktaya taşımalıyız. Ve bu noktada çabamızı asla esirgememeliyiz” şeklinde mesajlar vererek kadınlara çağrıda bulundu.
Türkoğlu: Sözümüzün Olması İçin Önce Emeğimiz Olmalı
CHP’li kadınların söz alarak fikir ve düşüncelerini paylaşmasıyla devam eden toplantıda konuşan CHP Beylikdüzü İlçe yöneticisi Elif Türkoğlu ise, emeğin ne denli önemli olduğuna vurgu yaptı. 
Siyasette söz sahibi olunması için önce emek verilmesi gerektiğini söyleyen Türkoğlu, “İstanbul’da yönetiminde yüzde 50’si kadın olan tek ilçeyiz. Hepsi emek vererek geldi. Mahalle koordinatörlüklerimiz var yine en çok çalışan kadınlarımız. Keşke daha fazla kadın aday adayı arkadaşımız çıksa biz mutlu oluruz. Ama sözümüzün olması için önce emeğimiz olmalı” diye konuştu.
Türkiye’de kadının siyaset yapmasının, toplumda var olmasının, sosyal hayata katılmasının, meslek edinmesinin çok zor olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Bütün bu zorlukların üzerinden kalkacak olan yine biziz başkası değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.