Kemal Kılıçdaroğlu yollarını ayıracak

Kemal Kılıçdaroğlu yollarını ayıracak
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ile ortak bir çatı aday gösteren CHP'nin içinde Kemal Kılıçdaroğlu'na muhalif isimlerin sayısı artmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP'nin aldığı kararların aleyhinde iş yapanla' yollarını ayıracaklarını belirtti.
 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaydan sonra, partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağını, CHP'yle yollarını ayıracaklarını kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına ilişkin, "Sayın Davutoğlu, AKP kongresinde, 'yolsuzluk yapanların gerekirse ellerini kırarız' demişti.

Şimdi, yolsuzluk yapanların aklandığı bir sürece girdik. Ellerin kırıldığı değil, ellerin öpüldüğü bir sürecin içine girdik" dedi.

MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞI ŞAŞIRTMADI

"Kongrede Muharrem İnce rakibiniz. Onun aday olması sizi şaşırttı mı" sorusuna, Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayır, üç aşağı, beş yukarı belliydi zaten" cevabını verdi.

"İnce'nin kendisi hakkındaki sözlerinin hatırlatılması" üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin geleneğinde artık çatışmanın değil, demokratik bir yarışın olduğunu söyledi.

"İNCE'Yİ TASFİYE ETMEYECEĞİZ"

"Muhalif isimlerin tasfiyesi olacak mı" sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, her vatandaşın oyuna ihtiyaçlarının olduğunu, tasfiyenin olmayacağını bildirdi.

'ACINMAYACAK'

Kılıçdaroğlu, kurultaydan sonra, partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağını, CHP'yle yollarını ayıracaklarını kaydetti.

"Muharrem İnce'nin önümüzdeki süreçte tasfiyesi söz konusu olur mu" sorusuna ise Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayır. Niye tasfiye edelim? Ben, geçmişte de genel başkanlığa aday olmuş pek çok arkadaşla çalıştım. Hatta bunların pek çoğu merkez yönetim kurulu üyesi" karşılığını verdi.

"Nasıl bir CHP göreceğiz bundan sonra" sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, sorunlara odaklanmış, halka güven veren, farklı seslerin değil ortak sesin çıktığı bir CHP'nin olacağını anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum