Kılıçdaroğlu CHP delegesine 'ikiyüzlü' dedi

Kılıçdaroğlu CHP delegesine 'ikiyüzlü' dedi
Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda kendisi için imza atıp sandıkta oy vermeyen CHP delegesine fena bozulmuş.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda kendisi için imza atıp sonra oy vermeyen CHP delegesini ikiyüzlülükle suçladı.Rakı çıkışıyla ilgili eleştirilere de Kılıçdaroğlu, "parti tabanı ne demek istediğini anladı" diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu, yeni parti yönetimini ve hedeflerini Cumhuriyet Gazetesi yazarı Utku Çakırözer'e anlattı.

DELEGENİN MESAJI: İKTİDAR OL
- Delege oylarıyla size ne mesaj verdi?

Mesajı çok açık: “2015’te iktidar olmalıyız”. Bu beklentiyi de dikkate almak gerekiyor. Daha fazla çalışmamızı istiyor. Ayrılarak değil birleşerek, ortak söylem benimseyerek iktidar olacağız.
- Rakibinize giden oyları siz nasıl değerlendirdiniz?

 Ben şöyle analiz ettim: 300’e yakın oy belediye meclisi üyesi olamayan arkadaşlarımızın kızgınlığı, küskünlüğü. Kendilerine göre haklı gerekçeleri olabilir. İradelerine saygım var.
- Muharrem İnce’den faydalanacak mısınız?
Muharrem Bey çok iyi bir partilimiz. Türkiye’nin her tarafında ona ihtiyacımız var. Partimizin başarısı için daha fazla çalışmasını arzu ederim.

İKİYÜZLÜLÜK OLMAMALI
- Size oy verenlerin sayısı adaylığınızı imzalayanlardan az çıktı...
Bu kurultayla ilgili üzüldüğüm tek şey bu. Şöyle bir algı var. “İmza atmazsak genel başkan bize kızar. O yüzden aman muhalefetimizi saklı yapalım”. İkiyüzlü bir davranıştır bu. Bu algının kırılması lazım. Partilim bana imza vermeyebilir, oy da vermeyebilir. Tam tersine inancı neyse onun arkasında durması lazım. Kurultayın beni üzen tek yanı bu oldu. Korkulardan arınmış, kişisel beklentiler peşine düşmeyen bir partili yapısı arzu ediyordum. Bunun için daha başta tüzüğü ben değiştirdim ama demek ki yetmemiş.

RAKI MESAJIMI TABAN ANLADI
- ‘Rakı masalarında Türkiye’yi kurtaranlardan partiyi temizleyeceğim’ sözünüz çok tartışıldı, tepki aldı.
Bazıları o sözlerimin yanlış anlaşılmasını istedi. Ama delege, parti tabanı benim ne demek istediğimi çok doğru anladı.

ÇALIŞAN ÖDÜLLENDİRİLDİ
- Oluşan Parti Meclisi’ni nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu tam anlamıyla bir CHP PM’si. Farklı değerlendirmeler doğru değil. Kafamdaki liste buydu ve bunu yaptım. Bu liste 2015 seçimlerine partiyi götürecek ekiptir.

MURAT ÖZÇELİK BAŞDANIŞMAN OLACAK
- Büyükelçi Murat Özçelik’in liste dışı kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Siyaset farklı bir şey. Bazen beklentiler karşılanıyor. Bazen de karşılanamıyor. Seçilse çok iyi olurdu. Ancak hiç önemli değil. O artık bizim partilimiz. Ben kendisinden faydalanacağım. Dış politika konusunda başdanışman yapacağım. Ayrıca Faruk Bey’den (Loğoğlu) de, Osman Bey’den (Korutürk) de yararlanmaya devam edeceğiz.
- ihsan özkes’in PM’ye en yüksek oyla seçilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok sevindirici ve çok çok önemli. Aleyhimize yürütülen ve hâlâ da yürütülmekte olan ‘CHP dine karşı’ şeklindeki haksız kampanyalara en iyi yanıttır onun aldığı oy. O algıları yerle bir etti. Fevkalade düzgün, herkesin sempatisini kazanan biri. Onun aldığı netice delegenin çalışanı ödüllendirdiğinin de göstergesidir.

PARTİ KENDİNİ YENİLİYOR
- Listenizi delen 4 isim var... Onlar arasında genç isimler var. Aykut Bey, Özgür Bey gibi. Çalıştılar ve delege tarafından ödüllendirildiler. Vurgulamak istediğim bir konu da şu: Bu Parti Meclisi’nde gençlerin sayısı arttı. Kota yüzde 10 ama bunun üstüne çıktık. Kadın kotamızı da tam doldurduk. Üçte birimiz kadın. Hep yenilenen bir partiyiz. Bu çok güzel.


BEKAROĞLU ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
- Listenin iki sürprizi Zekeriya Temizel ve Mehmet Bekaroğlu... Birikimleri, deneyimleri var. Bunlardan yararlanmamız lazım. İkisinin de çalışacağına ve çok başarılı olacaklarına inanıyorum. - Mehmet Bekaroğlu’nu korumak için Bilim Platformu’na almanız tartışma konusu.. Hiç alakası yok. Oraya tamamen akademisyen arkadaşlarımızı koyuyoruz. Sencer Hoca da, Burhan Hoca da orada. Oradaki kadın adaylarımızın çoğu da akademisyen. Kim nasıl yorumlamak isterse yorumlasın. Saygı duyarım. Ama işin doğrusu bu. - Bundan sonrasına yönelik hedefiniz var mı? Çalışmak zorundayız. Hem de çok. Türkiye’nin şartları çok ağır. Artık iç tartışmalar geride kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.