Kılıçdaroğlu: CHP projelerin partisidir

Kılıçdaroğlu: CHP projelerin partisidir
CHP lideri Kılıçdaroğlu "CHP hep eleştirir, hiç üretmez" algısının kırıldığını belirterek partisinin "projeler partisi" olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazdığı bir sunuş yazısında, CHP’nin projeler partisi olduğunu, diğer partilere de bunu kabul ettirdiğini vurguladı.
 İstanbul Milletvekili Sencer Ayata tarafından derlenen “CHP Söylem, Politika, İdeoloji” başlıklı 786 sayfalık kitaba sunuş yazısı yazan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİYORUZ

CHP, dünyanın en köklü ve en eski siyasi partileri arasında yer almaktadır. CHP, cumhuriyetimizin kuruluşunda, yurttaşlarımızın medeni ve sosyal haklara kavuşmasında, demokrasimizin oluşmasında ve ilerlemesinde, bir arada yaşama kültürümüzün geliştirilmesinde, kısacası ülkemizdeki tüm büyük değişim ve dönüşümlerde öncülük yapmış olan partidir.

Günümüzde büyük bir özgürlük ve demokrasi mücadelesi vermektedir. Partimiz, sahip olduğu zengin insan kaynaklarını, yurttaşlarımızın ve ülkemizin yararı için değerlendirmeyi ana siyasi hedeflerinden biri yapmıştır.

TEMEL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI

Bu kapsamda ülkemizde siyasi tartışmaların niteliğinin yükseltilmesine ve ülkemizin temel sorunlarının çözülmesine ister iktidarda ister muhalefette olsun daima önemli katkılar sağlamıştır.

SORUNLARA ÇÖZÜM BULMA KONUSUNDA GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR

Siyasi partilerin temel görevlerinden biri kamuoyunu, toplumun karşı karşıya bulunduğu sorunlar konusunda bilgilendirmektir.

CHP güncel gelişmeler konusunda partimizin görüşlerini ortaya koyma ve sorunlara ilişkin çözüm yolları önerme konusunda görevini en iyi biçimde yerine getirmeye çalışmıştır. Derlemede yer alan çalışmalar, ülkemizin belli başlı sorunlarının nedenlerini ve bunların yol açtığı olumsuz sonuçları saptamakta ve farklı toplum kesimlerinin sorunlarına somut çözümler öneren, fikir, proje ve politikaları ortaya koymaktadır.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİN DOĞRULUĞU KANITLANDI

Çalışmalar göstermektedir ki CHP, farklı toplum kesimlerinin sorunlarına ayrı ayrı eğilmiş, tüm yurttaşlarımızın haklarını koruma ve özgürlükleri genişletme konusunda yeni ve önemli görüşler dile getirmiştir.

Son yıllarda yaşadığımız siyasal ve toplumsal süreçler CHP’nin Türkiye’nin sorunlarına yönelik eleştirilerin yerindeliğini, değerlendirmelerin tutarlılığını ve çözüm önerilerinin doğruluğunu kanıtlamıştır.

CHP PROJELER PARTİSİ OLDUĞUNU KABUL ETTİRDİ

CHP kamuoyunda yaratılmaya çalışılan CHP hep eleştirir, çözüm üretmez yönündeki algıyı sadece kırmakla kalmamış, projeler partisi olduğunu diğer partilere de kabul ettirmiştir.
CHP, içinde bulunduğumuz otoriterleşme sürecinin nasıl sonlandırılması gerektiğini ortaya koyan bir demokratikleşme programı hazırlamıştır. CHP, yeni politikalar geliştirirken temel değerlerine ve ilkelerine bağlı kalmaya büyük önem vermiştir.

TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEYE HAZIR

Cumhuriyet değerlerini ve sosyal demokrasinin temel ilkelerini korumaya çalışırken, onları değişimin ışığında, geleceğe taşımak iddiası içinde olmuştur. CHP yetişmiş kadroları, akılcı söylemleri ve tüm temel sorunlarımıza çözümler getiren plan ve projeleriyle Türkiye’yi yönetmeye hazırdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.