Kılıçdaroğlu: Erdoğan AKP'nin eşbaşkanı

Kılıçdaroğlu: Erdoğan AKP'nin eşbaşkanı
CHP lideri, "Erdoğan hiç kimseyi örnek almıyorsa bari Abdullah Gül’ü örnek alsın” dedi.
 Gül ile Davutoğlu arasındaki ‘Pensilvanya’ polemiğine değinen Kılıçdaroğlu, “Başbakan olduğunun farkında olmayan birisinin Pensilvanya’ya neden gittiğinin de farkında olmaması doğal” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting konuşmalarına ilişkin olarak, “İktidar uğruna namustan ve şereften vazgeçenlerin bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapma hakkı yoktur. Tarafsızlık yeminini o etti, ben etmedim. Hiç kimseyi örnek almıyorsa bari Abdullah Gül’ü örnek alsın” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ardahan ve Iğdır mitinglerine giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

- AKP BİZİ TAKİP EDİYOR: (Ak Parti’nin yurtdışı seçim çevresi önerisine ilişkin) Onlar bizi takip ediyorlar, yurtdışı seçim çevresini ilk dillendiren parti CHP. Neyse bereket versin bizi eleştirmemişler, bizim talebimizi olduğu gibi kendileri dillendirmişler, yani CHP’nin söyledikleri doğru. Yurtdışı seçim çevresi yetmez, lider sultasının, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması lazım.

- BİLDİRGEMİZ TEYİT EDİLDİ: (MHP’nin seçim bildirgesinde CHP’ninkilere benzer vaatlere ilişkin) MHP’nin bildirgesi, bizim bildirgemizin ne kadar dikkatli hazırlandığını gösteren bir belge. Kaynak ve tutarlılık açısından, bildirgemiz teyit edilmiş oldu. Kaynağı var. Kaynak yok diyenler başarısızlıklarının faturasını başka bir alana çıkarmak istiyorlar.

- BİLDİRGE GÖNDERECEĞİM: (Maliye Bakanı’nın, ‘kaynağını gösterirse CHP’ye üye olacağım’ sözleri üzerine) Maliye Bakanı Şimşek, partimize üye olmak için başvurusunu yapabilir, arzu ederse internet üzerinden de bu başvuruyu yapabilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı iki partiye üyeliği kabul etmiyor, AKP’den istifa etmesi, CHP’ye üye olması lazım. Ayda 1 TL ile 10 TL arasında da aidat ödemesi gerekiyor, herhalde bunun kaynağını sormaz. Davutoğlu’na da seçim bildirgemizi göndereceğim.

- AKP’NİN EŞBAŞKANI: (Erdoğan’ın Rizelilere hitap etmesine ilişkin) Rize’de kaybedeceğini görüyor. Rize’de CHP bir milletvekili çıkaracak. Yaptığı her konuşma demokrasiye zarar veriyor, namus ve şeref kavramının içini boşaltıyor... İktidar uğruna namustan ve şereften vazgeçenlerin bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapma hakkı yoktur. Kendisini zaten AKP’nin eşbaşkanı olarak görüyor, Cumhurbaşkanı değil ki! Tarafsızlık yeminini o etti, ben etmedim. Hiç kimseyi örnek almıyorsa bari Abdullah Gül’ü örnek alsın.

‘Doğruyu Gül söylüyor’

- HANGİ GEREKÇEYLE GİTTİĞİNİN FARKINDA DEĞİL: (Gül ile Davutoğlu arasındaki Pensilvanya ziyareti polemiğine ilişkin) Doğruyu söyleyen Abdullah Gül’dür. Davutoğlu, Başbakan olduğunun farkında bile değil. Başbakan olduğunun farkında olmayan birisinin Pensilvanya’ya hangi gerekçeyle gittiğinin de farkında olmaması doğaldır. Şu anda zaten uyum içinde çalışmayan, söylemleri örtüşmeyen bir AKP yapısı görüyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor, kimin ne söylediği ne yaptığı belli değil.

- BELKİ CHP GENEL MERKEZİ’NE GELİR: (Hükümeti kurma görevini almak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmek zor olacak mı? sorusu üzerine) Hayır zor olmayacak. Beni karşısında görünce değil, 7 Haziran akşamı morali bozulacak. Espriyle yanıt vereyim belki CHP Genel Merkezi’ne gelir.

- İKTİDARDAN GİDİŞİN HESABINI YAPTILAR: AKP, her gün kan kaybettiğinin farkında. İktidarda kalmak için her türlü yolu deneyecektir, provokasyon dahil. Bu nedenle bütün yurttaşlarımın çok dikkatli olması lazım, provokasyonlara alet olmamaları lazım. Bu yönde duyumlarımız var. Bize kaynak soruyorlar, asıl hesabı kendileri yaptılar, iktidardan gitmenin maliyetini çok iyi biliyorlar. 13 yıldır yetim hakkı yediler. Gidişin faturası onlar için çok ağır, biliyorlar... Maliyet hesabını en iyi Arınç yapar, israfın boyutlarını en güzel o açıklar.

- SİYASETİ BIRAKIRSA ONURLU GÖREV YAPMIŞ OLUR: (Taner Yıldız’ın Soma açıklamasına ilişkin) Mahcup olması önemli bir aşama, ama eğer vicdan denen bir kavram varsa, mahcubiyetin ötesinde o görevden ayrılması gerekiyor. Soma’daki firmanın çok iyi çalıştığını medya mensuplarının önünde bana anlatmıştı. Adeta neredeyse işçileri suçlayacaktı. Mahcubiyetten söz ediyor. İstifa etmesi gerekiyor, siyaseti bırakırsa daha onurlu bir görev yapmış olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.