Kılıçdaroğlu, İttifak İçin ÖDP ile Temasa Geçti

Kılıçdaroğlu, İttifak İçin ÖDP ile Temasa Geçti
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ÖDP'li Alper Taş'la sürpriz buluşma gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 1 saat süren görüşmede ikili seçim ittifakını konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2011 yılındaki genel seçimlere evrakda eksikler yüzünden giremeyen ÖDP ile temas kurduğu öğrenildi. ÖDP lideri Alper Taş'la yapılan ve 1 saat süren görüşmede Kılıçdaroğlu ÖDP'li birkaç kişinin CHP'den aday gösterilebileceğini bildirdi.

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

7 Haziran 2015 seçimleri yaklaşırken Kılıçdaroğlu'nun makamında Taş ile biraraya geldiği öğrenildi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Taş, bileşeni oldukları Birleşik Haziran Hareketi hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

SEÇİM İTTİFAKINI KONUŞTULAR

Görüşmede Taş, CHP'nin Cumhuriyeti kuran parti olarak tarihi bir sorumluluğu olduğu, Kürt hareketini de kapsayan bir seçim ittifakının gerçekleştirilebilir olduğunu iletti. Taş'ın, "CHP; AKP ile zorunlu müzakereye mecbur olan Kürt hareketini, Kürtler ve Türklerin bir arada yaşadığı bir cumhuriyet modeli ile kazanmak zorundadır" önerisini ilettiği Kılıçdaroğlu'na, "CHP, özellikle Kürt sorununda daha cesur, daha ilerici bir siyaset izlemek zorundadır" düşüncesini paylaştığı öğrenildi.

"ESKİ CHP DEĞİLİZ"

Kılıçdaroğlu ise Aper Taş'a "Eski CHP değiliz, daha cesuruz, daha devrimciyiz, seçim sürecinde bunları daha fazla anlatacağız" diye konuştu. Taş, kısa bir süre önce kurulan BHH hakkında da Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

CHP'DEN ADAY OLACAKLAR

Görüşmede Kılıçdaroğlu Alper Taş'ın da aralarında olduğu bazı Birleşik Haziran Hareketi temsilcilerini milletvekili adayı olarak parlamentoya taşıma konusuna sıcak baktığını anlattı. CHP kulislerinde iki ya da üç BHH temsilcisinin seçilebilir sıralardan kontenjan kullanılarak vekil adayı yapılacağı konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.