Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna yanıt
CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanlığı seçimi ve kendisinin adaylığı ile ilgili soruya yanıt verdi.

"Bir Ülke Bir Kent" Youtube Kanalında canlı yayın konuğu oluyor. Kılıçdaroğlu, Gazeteci Duygu Demirdağ moderatörlüğünde Deniz Zeyrek, İsmail Saymaz ve Ali Haydar Fırat'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Cumurbaşkanlığına aday olacak mısınız?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Ben öteden beri söyleidm hep söylüyorum. Bir koltukta iki karpuz taşınmaz. Hem cumhurbaşkanı hem genel başkan olacaksınz, bu doğru değil. Paralel yapı var zaten arada, o paralel yapıyı aşşağıya kadar taşıyorsunuz. Şu anda illerde cumhurbaşkanını temsil eden iki kişi var, biri vali diğeri AK Parti il başkanı. İkisi de Erdoğan'ı temsil ediyor. Hem bu düzene karşı çıkacaksınız hem de bu koşullalrda olcağım diyeceksiniz. ben bunu kabul etmiyorum."

Kılıçdaroğlu, 'Genel başkanlıktan istifa edip aday olabilirsiniz' denmesi üzerine ise "Hiç meraklanmayın, göreceksinzi Türkiye'ye gerçekten demokrasiyi getireceğiz. Türkiye 100 yıl sornra cumhuriyetini gerçek anlamda bir demokrasile taçlandıracak, bunu yapacağız, karararlıyız. Bunun dışındaki tartışmalar o kadar basit ve sıradan tartışmalar ki, insanı yoran tartışmalar. Bizim bir ittifakımız var günü gelince oturulur konuşulur. Dereyi görmeden paçayı sıvamak olmaz. Bu bir birikim, olayıdır, bir demorkasi ve Türkiye'nin geleceği olayıdır. Bir kişinin 'bütün bunları biliyorum' anlayışı ile devasa Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetemezsiniz. Yanlış olabilir ama benim anlayışım bu. Ama gerçekten 100 yıl sonra cumhruiyeti gerçek anlamda vesayeti olmayan bir demokrasi ile taçlandıracağız." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.