Kılıçdaroğlu o karara sert çıktı

Kılıçdaroğlu o karara sert çıktı
Digitürk'ün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilettiği yazı sonrası 7 TV kanalını yayın ağından çıkarmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, "Seçime 3 hafta kala, 7 kanala sansür u



Digitürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilettiği yazı sonrası, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkardı.

Digitürk'ün internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir.
Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır.''

Kılıçdaroğlu'ndan tepki
Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, "Seçime 3 hafta kala, 7 kanala sansür uygulanması demokrasimiz açısından kara bir lekedir. CHP iktidarında medya üzerindeki baskılar bitecek." dedi.



Samanyolu'ndan Digiturk açıklaması


“ONUN BİR BEDELİ VARDIR VE O BEDELİ ÖDEYECEKTİR”

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Uşak’taki mitinginde ise konuyla ilgili şunları söyledi:
Bugün bir haber geldi Digiturk 7 kanala yasak getirdi. Buradan o savcı arkadaşa seslenmek istiyorum sen cumhuriyetin savcısı mısın iktidarın savcısı mısın. Mahkeme kararı olmadan nasıl yasak getirirsin.
Bunlar ne diyordu 3Y’ye karşıyız. Yasak olmayacak diyorlardı. Yasak olmayan ne kaldı. 
Eğer Digiturk mahkeme kararı olmadan "7 kanalı ben susturdum" diyorsa onun bir bedeli vardır ve o bedeli ödeyecektir.

RTÜK'ÜN CHP'Lİ ÜYESİ DEMİRDÖĞEN: MAHKEME KARARI YOK
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun CHP'li üyesi İsmet Demirdöğen ise Reuters'a yaptığı açıklamada, Digiturk'ün bu kararının yanlış olduğunu söyleyerek, savcılığın sadece bir iddia makamı olduğuna ve bu kanalların anayasal düzene karşı suç işlediğine dair ortada herhangi bir mahkeme kararı bulunmadığına işaret etti.

Demirdöğen, mahkeme kararı olmaksızın bu kanalların platformdan çıkartılmasının basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına indirilen ağır bir darbe olduğunu belirterek, "Belli ki hükümet seçime 25 gün kala muhalif kanalları susturarak halkın gerçekleri görmesini engellemeye çalışıyor. Digiturk'ün bu kararı tamamen siyasidir" diye konuştu.

Digiturk, kararının siyasi olduğuna ilişkin yorumlara karşılık açıklama yapmaktan kaçındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.