Kılıçdaroğlu Sarraf'a tazminat ödeyecek

Kılıçdaroğlu Sarraf'a tazminat ödeyecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 22 Nisan 2014'teki meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Rıza Sarraf'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan tazminat davasında mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun 5 bin TL manevi tazminat ödemesine hük
Rıza Sarraf'ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davası karara bağlandı. 22 Nisan 2014'teki meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Rıza Sarraf'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan tazminat davasında mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun 5 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Tarafları avukatları temsil etti
İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen 4. duruşmada, Kılıçdaroğlu ve Sarraf'ı avukatları temsil etti. Davacı Rıza Sarraf'ın avukatı Gizem Naz Gündoğan, “Davalı, kamuoyu önünde müvekkilime yönelik, hakaret ve iftira niteliğindeki "soyguncu, rüşvetçi, sahtekar" diyerek, eleştiri mahiyetinde kabul edilemeyecek sözlerle siyasetçi olmayan müvekkile saldırıda bulunduğundan talebimiz yönünde karar verilmesini istiyoruz" dedi.
Tape kayıtlarında suçu sabit
Ardından söz alan davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise yaptığı savunmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında sarf ettiği söylemlerin, mahkeme kararıyla elde edilen telefon dinlemelerinde ve mahkeme dosyalarında sabit olduğunu söyledi. Avukat Çelik, “Davacı siyasetçi değilse de bakanlarla usulsüz ilişkide olduğu tüm kamuoyunca bilinmektedir. Yine hakim kararıyla tespit edilen tape kayıtları uyarınca bakanlara rüşvet verdiği sabittir. Yine bunlara göre Zafer Çağlayan'a rüşvet vermek için 700 bin dolarlık saat verdiği ortadadır. Ayakkabı kutularında paralar verildiği aşikardır. Tüm bunlar dosya kapsamında sabit ve tüm kamuoyunca bilinmektedir. Bu haksız davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, davayı kısmen kabul ettiğini belirterek,  Kemal Kılıçdaroğlu'nu 5 bin TL manevi tazminata mahkum ettiğini açıkladı.
100 bin TL'lik dava açmıştı
Rıza Sarraf avukatları aracılığıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 22 Nisan 2014'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada kendisine yönelik "sahtekar, rüşvetçi ve soyguncu" kelimelerini sarf ettiği iddiasıyla Kılıçdaoğlu'na kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği gerekçesiyle 100 bin TL manevi tazminat davası açmıştı.
Kılıçdaroğlu 22 Nisan 2014'teki grup toplantısında şunları söylemişti; “Bir yabancının 4 tane bakanı nasıl satın aldığını gördük. Rıza Sarraf'ın heykelini dikmek lazım. Hani Zafer Çağlayan anıtı var ya, saat anıtı. Onun yanına bir tane dikmek lazım. Ama yetmez. Bir tane de İçişleri Bakanlığı'nın önüne dikmek lazım. İçişleri Bakanı da Rıza Sarraf'ın önüne yatsın. Hani diyordu ya 'sana bir şey olursa ben önüne yatarım' Bir tane de Maliye Bakanlığı önüne dikilsin. Bu adam cari açığı kapatmış ya. O heykelde de cebine para sıkıştırsın. Başbakanlığın önüne de heykel dikmek lazım. Sarraf'ın elinde çikolata kutusu Başbakanlığa giderken. Şimdi parlatıyorlar. Rıza Sarraf'ın aile fotoğrafında da önemli bir yeri var. Balkon konuşmasında bütün soyguncular oradaydı. Sarraf da orada olsun. Rüşvetin yeni adı cari açığı kapatma. Ben merak ediyorum bu adam sanayiciydi de haberimiz mi yoktu. Rüşvetin adı cari açık oldu şimdi. Çıkarıyorsunuz Rıza Sarraf'ı arkasında fon olarak Türk Bayrağı kullanılıyor. En ağrıma giden budur. Bir sahtekarın arkasına Türk Bayrağı koyularak onu meşru gösterme asla mümkün olmamalıdır"
-Radikal-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.