Kılıçdaroğlu: Yeni bir başlangıç yapalım

Kılıçdaroğlu: Yeni bir başlangıç yapalım
Recep DEMİRCİ Iğdır'da Zübeyde Hanım Meydanında vatandaşlara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Beni amca oğlu diye kabul ediyor musunuz?" sözlerine alkışla destek verildi.
Türkiye'nin sorunlarını çözmek için yola çıktığına işaret eden Kılıçdaroğlu, ülkede barışı, huzuru sağlayacağına dair söz verdi. Ülkede 17 milyon yoksulun 3 milyon 750 bin hanede oturduğuna anımsatan Kılıçdaroğlu, 2 milyon Suriyeliye 5.5 milyar dolar harcandığını belirtti. İktidarın Avrupa'daki işsizlere iş sözü verdiğini, CHP iktidarında ise önce bu ülkenin işsizlerine iş bulunacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Iğdır Ovasının 13 yıldır sulanamadığını, köylünün çiftçinin derdini çözemediklerini bildirdi. Iğdır ovasına suyu kendilerinin getireceğini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Iğdır'dan komşu ülkelere KKTC'ye olduğu gibi nüfus cüzdanıyla gidip gelinmesi gerektiğini dikkati çeken Kılıçdaroğlu, nakliyecilik yapan K1 belgesi için kamyoncunun 18 bin lira ödediğini, kamyoncuların derdini en iyi bilen CHP olduğunu söyledi. Afet konutlarının 45 bin lira sabit ücretle yaptırıldığını, bitince 65 bin liralık fatura kesildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

ŞEKER PANCARINA KOTA YOK

"Kılıçdaroğlu sözü. Namus sözü. Vatandaşa devlet kaç lira söz verdi 45 bin lira. O parayla bu iş bitecek.Eskiden burada şeker pancarı ekilirdi. Herkes hayatından memnundu. Şeker fabrikalarını özelleştirdiler. Üretici kota nedeniyle şeker pancarı ekemiyor. Kılıçdaroğlu sözü. Sözüm söz. Bizim iktidarımızda hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Şeker ve pancar kotası kaldırılacak. Çünkü biz kuvayı milliye geleneğinden geliyoruz. Rahmetli Ecevit'e 'Afyon ekmeyin, ektirmeyeceğiz size' dediler. 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' dediler. Burası benim ülkem ise ben Afyon da şeker pancarı da ektiririm. Kota niye geliyor biliyor musunuz? Bursa'da sıvı şeker fabrikası açıldı. Sıvı şeker mısırdan yapılır. Mısır nereden geliyor? Yurt dışından."

YOKSULLUĞU ÇÖZMEK İÇİN 4 YIL İSTEDİ

Iğdır'da Akdeniz iklimi olduğunu, narenciyenin bile yetiştiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Neden burada çifti, kamyoncu memnun değil hayatından? Çünkü siyasetçi cebini düşünüyor. Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında para kasaları olmayacak. Benim evimde ayakkabı kutularında milyon dolar olmayacak. Benim evim sizin eviniz gibidir. Ben Anadolu çocuğuyum. Atatürk ne demişti: Savaş meydanların kazanılan zaferler, ekonomik zaferle taçlandırılmadıkça bağımsızlığımızı koruyamayız. Güney Kore'nin dünya çapında 3 otomobil markası var. Neyimiz eksik? Ekonomi teşvik politikalarınız yanlış. Ben yoksulluğu çözeceğim. 4 yıllık süre istiyorum sizden. 4 yılın içinde göreceksiniz" diye konuştu.

EZAN OKUNUNCA, BİTMESİNİ BEKLEDİ

Bütün emeklilerin oyunu isteyen ve fire istemeyen Kılıçdaroğlu, emeklilerin hakkını kendisi kadar savunan ikinci bir siyasi lider olmadığını savundu. Konuşmasını 'Vatandaş Kemal', 'Başbakan Kemal' sloganları arasında sürdüren Kılıçdaroğlu, ikindi ezanı okununcaya kadar konuşmasına ara verdi. Davutoğlu'nun yarın Iğdır'da yapacağı mitinge memurların getirileceği yolundaki iddialarla ilgili bazı partililerin "Yuh" çekmesini önleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Oy versinler bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Benim anlayışım şu: İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Siyasete başladığım günden beri halka gittiğim yerde doğruları anlatacağım dedim. Bu siyaset yalan söylemekten bıktı. Bizim çocuklarımız çalışıp sınavlara giriyorlar. Onların çocukları hiçbir sınava girmeden devlet memuru oluyor. Ne diyoruz onlara 'VIP memur' diyoruz. 5 milyon vatandaş borç batağında, 1 milyon 200 bin vatandaş ödeyemiyor diye ceza verildi. 520 bin vatandaş hapse girmek için sırada bekliyor. Polisler bunları yakalamıyor, çünkü bunları hapse atacak hapishane yok. Biz bu vatandaşların faiz borçlarının en az yüzde 80'ini sileceğiz. Kaynağı nereden bulacaksın diyorlar? Bankaların kredi kartı ve tüketici kredisi dolayısıyla alacağı 19 milyar lira. Bankalar 2 milyar 800 milyon liraya bunları varlık yönetim şirketine satıyor. Onlarda satın aldığı 19 milyar için avukat ordusu tutup parayı almaya çalışıyor. Madem satıyorsun bana sat diyorum bende. Romanya ve diğer ülkelerde yapıyor, bunu biz niye yapmayacağız?

POLİS, 'HALKIN POLİSİ' OLACAK

Bizim güvenliğimizi sağlayan bir arada olmamızı sağlayan polis kardeşlerimize geliyorum. Onlara güveniyoruz, saygı duyuyoruz. Onlardan sadece bir şey istiyorum. CHP iktidarda dahi olsa iktidarın polisi değil devletin halkın polisi olun. Halkın polisi oldukları sürece her kamu görevlisinin başımızın üstünde yeri var. 3 bin 600 ek göstergeniz ne olacak diyorlar yıllardır? Çünkü çalışırken 1000 lira alıyorsa emekli olunca 500 lira alıyor. Dedik ki 3 bin 600 liralık ek göstergeyi sana ancak halkın partisi verir. Çünkü CHP halkın her kesimine çözüm üretir."

Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu olmadığını işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, huzur ve barışın olduğu yaşanabilir Türkiye vaat etti. Eksikliğin namuslu ve ahlaklı siyaset olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, siyaseti kirlilikten arındıracaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Siyasetçinin değil halkın zenginleştiği bir Türkiye. Bu söz benim sözümdür. Yetki verirseniz görürsünüz. Yetki vermezseniz başımızın üstünde yeriniz var. Gelin yeni bir başlangıç yapalım. Onurlu, yükselen, AB'nin, Ortadoğu'nun dışlamadığı bir Türkiye'yi istiyor muyuz? Mührümüzü gidelim bütün inancımızla altı okun altına basalım. Biz bir Ortadoğu ülkesi değiliz. Oraya elbette sırtımızı dönmeyeceğiz. Ama orada kan akmasını, Müslüman kanının akmasını istemiyoruz. Bütün dünyada huzur istiyoruz. Atatürk 'yurtta barış dünyada barış' diyor. Bunun kadar güzel bir şey olamaz. Bu yüzden gelin 7 Haziran'da herkesin kazandığı hortumcuların kaybettiği güzel bir Türkiye için yola devam edelim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.