'Kim ısırdı' polemiği

'Kim ısırdı' polemiği
TBMM Genel Kurulu’nda yine, “kim ısırdı” tartışması yaşandı.
Anayasa görüşmeleri sırasında çıkan kavgada, AKP Trabzon Milletvekili Muhammed Balta’nın bacağının ısırıldığına yönelik iddianın yankıları sürüyor. TBMM Genel Kurulu’nda yine, “kim ısırdı” tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda yine “kim ısırdı” polemiği yaşandı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz alarak, “Konuşanı göremedim ama iktidar partisi grubuna mensup bir sayın milletvekili Çarşamba akşamı yaşanan olayların bütün sorumluluğunu partimize yıkmak ve ‘alçakça duruş, davranış’, rezil’ gibi ifadeler kullanmak suretiyle bir sataşmada bulundu” dedi.

Altay, “Tarihten husumet çıkarılmaz, ders çıkarılır” bilinen bir lafa atıfta bulunarak, “Çarşamba günü de bir tarihtir. Sayın milletvekili nerede, kimin konuştuğunu bilmiyorum, göremedim yani” diyerek sözlerini tekrar etti.

Engin Altay, CHP’li bir milletvekilinin AK Partili bir milletvekilini ısırdığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bir kez daha dile getirerek şöyle dedi:
“Çarşamba akşamı bu Mecliste yaşanan görüntülerin kamuoyunda da tasvip edilmediğinin ben de farkındayım. Bu görüntülerin yaşanması tek taraflı bir iradeyle gerçekleşmemiştir. Daha önce, burada, bir konuşmamda anlattım, bu kürsü millî iradenin, Meclisin, milletin kürsüsüdür. Bu kürsü üzerinden milletin vekilleri, millete, kamuoyuna ve milletvekillerine mesaj verirler. Bu kürsünün kuruluş gerekçesi, amacı budur. Çarşamba akşamı yaşananlar keşke yaşanmasaydı, ama sizin -hepinizi kastetmiyorum- demokratik taleplere tahammülsüzlüğünüz de bunda önemli bir rol oynamıştır. Öte yandan, Sayın Fatih Şahin'in durumu en az onun kadar beni de üzmüştür. Buradan da, çok üzgün olduğumuzu, geçmiş olsun dileğimizi belirttik. Değerli milletvekilleri, olan olmuş, kaşımak istiyorsanız kaşıyalım ama bilinen bir şey var, hepinizin bildiği bir şey var: Kavgada yumruk sayılmaz. O gece kim kime ne kadar vurdu, kaç tane? Yani bizim milletvekillerimiz darbe almadı mı zannediyorsunuz. Yani öyle bir algı yaratıyorsunuz ki: ‘CHP'liler AKP'lileri dövdü’ Bunu istemem. Bu, size da yakışmaz, bize de yakışmaz. Bunu kaşımanın kimseye de bir faydası yoktur.”

AKP ve CHP arasında ki “ısırma” polemiği karşılıklı laf atmayla bir süre daha devam etti.

AHMET HAMDİ ÇAMLI (İstanbul) - Ama siz sürdürüyorsunuz.
ENGİN ALTAY - Sayın Vekil, kim sürdürüyor? Twitter'lara bakın.
AHMET HAMDİ ÇAMLI (İstanbul) - Dün akşam, yok beygir ısırdı, yok köpek ısırdı…
ENGİN ALTAY - Sen kendi açıklamalarına bak.
AHMET HAMDİ ÇAMLI (İstanbul) - Ne var benim açıklamalarımda?
ENGİN ALTAY - Böyle şey olabilir mi?
TEKİN BİNGÖL (Ankara) - Rezalet, rezalet.
AHMET HAMDİ ÇAMLI (İstanbul) - Ne rezalet, hepsi gerçek.
TEKİN BİNGÖL (Ankara) - Hepsi yalan.
AHMET HAMDİ ÇAMLI (İstanbul) - Kayıtlı gerçek.

Engin Altay, “ Burası fikrî münakaşanın yapılacağı bir yerdir, fiziki münakaşa burada olmaz. Ayrıca, bu kürsüyü biz yıkmadık, bu kürsüyü biz kırmadık” diyerek kürsüyü yıkanın AK Partililer olduğunu öne sürdü. 
Tartışmanın uzaması üzerine , Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın oturuma ara verdi. Oturumun ardından görüşmeler HDP’nin grup önerisi üzerinden devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.