'Küçükçekmece'de sorunlar çoğalıyor'

'Küçükçekmece'de sorunlar çoğalıyor'
CHP İBB Meclis Üyesi Av. Erhan Aslaner, Küçükçekmece'de yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclis Toplantısında sözlü okuyan CHP İBB Meclis Üyesi Av. Erhan Aslaner, Küçükçekmece’de ki Mahallelerin İmar ve buna bağlı sorunlarını Meclis gündemine taşıdı ve İstasyon Mahellesinde yaşanan sorunlara dikkat çekti; “Küçükçekmece İlçemizin, İstasyon Mahallesi süregelen imar ve buna bağlı olarak çok önemli sorunlar yaşamaktadır. Mahallede ve Konutbirlik Sitesinde yağmur suyu tahliye kanalları yeterli olmadığından, etkili yağışlardan sonra su taşması ve benzeri sorunlar yaşamaktadır. İlçenin diğer mahalleri gibi toplu taşımacılığa ilişkin vatandaşlardan yoğun şikâyetler gelmektedir. Özellikle Eminönü ve Taksim’e otobüs hattı açılması yönünde talep vardır. Mahallemizde bulunan Yunus Emre Cemevi’nin temeli atılmış ancak inşaatta hiç bir ilerleme sağlanamamıştır. Cemevi’nin tamamlanarak orada yaşayan alevi vatandaşların ibadet ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacakları bir ibadethaneye kavuşması konusunda İBB’den büyük bir beklenti vardır. Diğer mahalleler gibi İstasyon Mahallesinde de bağımlılık yaratan maddelerin ticareti kolayca yapılmakta, gençlerimiz bağımlılık yaratan maddelerin pençesine rahatlıkla düşmektedir. Bağımlılık yaratan maddeleri kullanma oranı bu mahallemizde de korkunç denebilecek bir orana ulaşmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Nisan ayı Meclis toplantılarında Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri: Av. Erhan Aslaner, Müh. Ercan Ulaş Kaya, Ali Delen ve Fatih Üstünbaş imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

Konusu: Küçükçekmece İlçesi, İstasyon Mahallesi’nin sorunları.

1- Küçükçekmece İlçemizin, İstasyon Mahallesi süregelen imar ve buna bağlı olarak çok önemli sorunlar yaşamaktadır. Aynı İlçenin gelişen Atakent Mahallesinin yanında boynu bükük kalan bir mahallemizdir.
2- 2014 yılı itibariyle 36.321 nüfusu olan mahallede PTT şubesi ve bir banka ATM’si yoktur. Bu yönüyle kuytu bir kasaba özelliği taşımaktadır. ATM olmaması özellikle emeklilerimizin maaşlarını çekmede sıkıntı çekmektedir.
3- Mehmet Akif Kalp Hastanesi’nin yanında Yunus Emre Caddesinde bulunan eski su deposundan sürekli su akmakta, akan su çamura sebebiyet vermektedir. Bu da vatandaşları rahatsız etmektedir.
4- Muhtarlık binasının olduğu yerden dolayı maliyece Muhtarlık adına büyük oranda ecr-i misil tahakkuk edilmiş ve mahalle muhtarı Mustafa Dikel’in şahsı aleyhine icraya takibi yapılmıştır. Benzer durumlarda olan başka Muhtarlarımızın bu sorunlarının maliye ile yapılacak ortak çalışma ile çözülmesi gerekir.
5- Dolmuşların hız ve trafik kurallarına uyma konusunda; minibüs esnafını da mağdur etmeyecek şekilde gerekli denetimin yapılması gerekmektedir.
6- Sokak aydınlatmalarında mahallede büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Ana arterler dışında sokaklar geceleyin karanlıkta kalmaktadır. Bu da güvenlik ve benzer sorunlar yaşanmaktadır.
7- Mahallenin; Bakanlar Kurulu Kararı ile Konutbirlik’in bir kısmının rezerv alanı içinde olmasından dolayı bir çivi dahi çakılmamaktadır. Bundan dolayı özellikle Konutbirlik sakinleri bir takım sıkıntılar yaşamaktadır.
8- Mahallede ve Konutbirlik Sitesinde yağmur suyu tahliye kanalları yeterli olmadığından, etkili yağışlardan sonra su taşması ve benzeri sorunlar yaşamaktadır.
9- İlçenin diğer mahalleri gibi toplu taşımacılığa ilişkin vatandaşlardan yoğun şikâyetler gelmektedir. Özellikle Eminönü ve Taksim’e otobüs hattı açılması yönünde talep vardır.
10. Mahallemizde bulunan Yunus Emre Cemevi’nin temeli atılmış ancak inşaatta hiç bir ilerleme sağlanamamıştır. Cemevi’nin tamamlanarak orada yaşayan alevi vatandaşların ibadet ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacakları bir ibadethaneye kavuşması konusunda İBB’den büyük bir beklenti vardır.
11. Diğer mahalleler gibi İstasyon Mahallesinde de bağımlılık yaratan maddelerin ticareti kolayca yapılmakta, gençlerimiz bağımlılık yaratan maddelerin pençesine rahatlıkla düşmektedir. Bağımlılık yaratan maddeleri kullanma oranı bu mahallemizde de korkunç denebilecek bir orana ulaşmıştır.
Bu sorunlar kapsamında; İstasyon Mahallesi’nin yukarıda arz edilen sorunlarının çözümü için yapılan bir çalışma var mıdır? Yok ise bu sorunların çözümü için bir planlama var mıdır? Yok ise bu sorunların çözümü için ne gibi çalışmalar yapılacaktır? Önergemizin yazılı olarak cevaplanması için başkanlık makamına havalesini arz ederiz. Saygılarımızla.17/04/2015

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.