Kürtlerle etle kemik gibiyiz

Kürtlerle etle kemik gibiyiz
AK Partinin İBB adayı Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Diyarbakır'da "Kürdistan" ifadesini kullanmasıyla ilgili yapılan eleştirilere, "Ne olmuş? Hiç kimse Kürtleri ötekileştirmeye çalışmasın biz etle kemik gibiyiz" c
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 23 Haziran'da yapılacak seçim çalışmaları kapsamında gittiği Diyarbakır'da "İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı" ifadelerini kullanmıştı.

Ne olmuş?

Yıldırım, Belgrad Ormanı'nda Elazığlılar ile piknikte buluştuğu programda ise kendisine Diyarbakır il binası önünde yaptığı konuşmada "Kürdistan" kelimesini kullanması soruldu. "Ne olmuş? PKK'ya itirazı olan mı var? Bir terör örgütü, bundan şüphesi olan varsa tepki göstersin. Kürdistan sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin kurulmasından önce istiklal mücadelesinde bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür" açıklamasında bulunan Yıldırım, "Ben ifade ettiğim bundan ibaret. Bu ülkenin her karış toprağında yaşayan insanlar, vatandaşlarımız bizim birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Hiç kimse Kürtleri ötekileştirmeye çalışmasın biz etle kemik gibiyiz. Birbirimizden ayrılmayız, binlerce yıl bu topraklarda birlikte yaşadık, kader birliği yaptık. Bundan sonra da inadına bir ve beraber olacağız, kardeş olacağız. Ay Yıldızlı bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşayacağız. Bu kadar açık ve net söylüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.