Malumun ilamı

Malumun ilamı
İstanbul ilçe kongrelerinde parti kurmaylarının işaret ettiği adaylar dışında ikinci bir isme sıcak bakmayan AK Parti her şeye rağmen aday olanların üzerini çiziyor.

 Büyükçekmece, Beylikdüzü, Silivri, Arnavutköy, Avcılar ve Başakşehir’de yapılan kongrelerde İl Başkanlığı’nın desteklediği adaylar açık ara seçimi kazanırken ortaya çıkan sonuç malumun ilamı oldu.


Özellikle Beylikdüzü’nde mevcut ilçe başkanı Sabri Esen’e muhalif olarak ortaya çıkan Aytekin Erdem’in sosyal paylaşım sitesinde «Tüm tehdit ve baskılara rağmen aday oldum» ifadesini kullanması baskı gerçeğini gözler önüne serdi. Avcılar’da ise rakip liste olarak ortaya çıkan Ersan Uysal’ın listesinden bazı isimlere istifa etmeleri yönünde baskı yapıldığı iddia edildi.

Kongrelere tek liste ile gidilmesini prensip haline getiren AK Parti'de İl Başkanlığı'nın desteklediği adayların karşısına çıkan rakiplere pek fazla şans tanınmıyor. Silivri, Beylikdüzü ve Avcılar'da yapılan ilçe kongrelerinde iki adaylı yarış yapılırken mevcut ilçe başkanlarına karşı liste çıkaranların kongrede konuşmalarına dahi müsaade edilmedi. Avcılar'da Ersan Uysal sadece 5 dakika konuşabilirken, Beylikdüzü'nde Aytekin Erdem'in  konuşma yaparken yapılan baskılara dayanamayıp gözlerinin yaşarması dikkat çekti. 

AK Parti Büyükçekmece'de ise mevcut Başkan Hatice Bozdağ kongreye tek liste ile girdiği için tartışma yaşanmadı. Başakşehir ve Arnavutköy'de de tek liste çıkaran AK Parti'de mevcut ilçe başkanları yerini korudu. Başakşehir'de Ayhan Özgürel Arnavutköy'de Ercan Üner ilçe başkanlığına seçildi. Silivri'de ise mevcut Başkan Dilek Demiral ve Yusuf Köroğlu başkanlık için yarıştı. 

Eksiğim olabilir ama asla ihanet etmem 

AK Parti Beylikdüzü 3. Olağan İlçe Kongresi’nde, 257 oy alan  Sabri Esen kazanan isim oldu. 257 oyla başkan seçilen Esen, «Dik durdum asla eğilmedim. Ben de bazı şeyleri eksik  yapabilirim ama asla ihanet etmem» dedi


Ak Parti Beylikdüzü 3. olağan ilçe kongresi  Işıldak Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Divan Başkanlığı'nı İl Başkan Yardımcısı Ahmet Çin'in  yaptığı kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Emrullah İşler, milletvekilleri Harun Karaca, Gülay Dalyan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ilçe başkanları  AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay değer Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ eski belediye başkanları Vehbi Orakcı,Velittin Küçük ve AK Parti meclis üyeleri katıldı. İki aday  ile girilen kongreye mevcut başkan Sabri Esen delegelerin 257 oyunu alarak tekrar ilçe başkanlığına seçildi. Rakibi Aytekin Erdem 58 oyda kaldı 4 oyda geçersiz sayıldı. 
‘Bayram havasında geçti’

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, “İlçe kongerelerimiz bütün ilçelerde şölen ve bayram havasında geçiyor. Çünkü bu kongreler 2015 yılında yapılacak genel seçimin habercisidir. Yerel seçimlerinde kaybettiğimiz Beylikdüzü belediyesini tekrar kazanmak için çok çalışmak gerekiyor ve neden kaybettiğimiz için ben dahil kendimizi sorgulamak gerekiyor. İstanbul İl Başkanlığı'nın başlattığı 'Üşüyorum yardım et kampanyası bütün belediye başkanlarımla ve teşkilatımızla toplanan ısıtıcılar,battaniyeler  ve kuru gıdayı Şanlıurfa'da kurduğumuz koordinasyon merkezinde dağıtacağız” dedi.
‘Yol kazası yaşadık’

Beylikdüzü'nde yerel seçimlerde yol kazası yaşandı diyen milletvekili Emrullah İşler, “Kongre Beylikdüzü’ne ve Türkiyemize hayırlı olsun. Beylikdüzü yerel seçimlerde yol kazası olduğunu düşünüyorum. Bu yol kazasının telafisi mümkündür daha fazla çalışmak gerekiyor. Sivil yasaya ulaşmak için 2015 seçimleri önem arz ediyor. Önümüzdeki dört yılı iyi değerlendimeliyiz. 17 ve 25 Aralık'ta  emniyet ve yargı darbesi yapmak istediler. Bakanlar kurulu'nu alaşağı yapmak istediler. Gezi Türkiye’yi durdurma olayıdır cumhurbaşkanlığı için çıkardıkları adayın çatı adayı değil çıta adayı olduğunu onunda ilk turda kırıldığını ifade etti.  AK Parti tüm kadrolarıyla 2015 seçimlerine hazır” diye konuştu.
Adil yarış kavgası

Aytekin Erdem'in divana sunduğu liste parti tüzüğüne uymadığı için divan başkanlığınca reddedildi. Buna sinirlenen başkan adayı Aytekin Erdem, Burada  kimse adil yarışı göze alamıyor. Ama biz göze alıyoruz. Liste kabul edilmese kongrede oy kullanmayacağız” sözleri üzerine ortam gerildi. Taraflar üzerine yürüdüler gergin olan ortam partililerin araya    girmesiyle  ortalık sakinleşse de  daha sonra Aytekin Erdem'in listesindeki eksikler giderilerek divana teslim edildi. Gergin geçen kongrenin galibi  mevcut başkan Av. Sabri Esen oldu.
‘Asla ihanet etmem’

Kongreden galip çıkarak tekrar ilçe başkanlığa seçilen Av Sabri Esen yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “AK Parti'li olanlar belediyeden atıldı. Bu işin takipçisi  olacağız. Bizler AK Parti'yi iliklerimizde hissediyoruz. Bu sebeple  ben ve arkadaşlarımla yola çıktık. Akpartiliyim demek dille olunmuyor yürekten gönülde, çok çalışmakla olunur. Dünya müslümanlarının tek umudu Türkiye'dir  ve bizim buna sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Listede ismi olmayan arkadaşlarımada teşekkür ediyorum. Dik durdum asla eğilmedim. Ben de bazı şeyleri eksik yapabilirim. Eksiklerim olabilir ama asla ihanet etmem.” 
                           

AK Parti asla ayrım yapmaz

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı kongresi World Point toplantı salonunda gerçekleşti. Mevcut İlçe Başkanı Hatice Bozdağ'ın tek liste halinde girdiği kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, milletvekilleri Gülay Dalyan, Harun Karaca, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda partili katıldı.

Hatice Bozdağ'ın tekrar ilçe başkanı seçildiği kongrede konuşan İl Başkanı Aziz Babuşçu Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e yüklenerek, "Yerel gazetelerden takip ediyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükçekmece'ye her türlü yardımı yapmasına rağmen Belediye Başkanı Hasan Akgün sürekli AK Parti'yi eleştiriyor. İBB'nin Büyükçekmece'ye yardım etmediğini belirtiyor. Ama herkes biliyor ki, AK Parti iktidarı asla ayrım yapmaz" dedi. 


Sizlerle yürümekten gurur duyuyorum

AK PartiSilivri İlçe Başkanlığı 5.Olağan Kongresi Mega Saray Tesisleri'nde İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan, Harun Karaca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Dilek Demiral, “Bu yolda sizlerle omuz omuza, gönül gönüle yeni Türkiye yolunda yürümekte onur ve gurur duyuyorum" dedi. Gazetemiz yayıma hazırlandığı sırada iki adayın yarıştığı Silivri ilçe kongresi hala devam ediyordu. 



Mevcut Başkan Dilek Demiral ve Belediye Meclis üyesi Yusuf Köroğlu'nun yarıştığı başkanlık seçiminde Divan Başkanlığı’nı Şevki Şar, Divan Başkan Yardımcılığı'nı Ferhat Sakallı, Divan Katipliklerini'de Zinnet Demirel, Orhan Koç, Aylin Çoraklı yaptı. Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başlayan kongre saygı duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.
Kongrede birlik ve beraberlik mesajı veren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Silivri Dilek Demiral, “Bu yolda sizlerle omuz omuza, gönül gönüle yeni Türkiye yolunda yürümekte onur ve gurur duyuyorum. Bizler her seçimde olduğu gibi kongre sonrasında da birlik ve beraberlik içinde olacağız” açıklamasını yaptı. 
Avcılar, sönmüş yanardağ gibi

AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’nde iki aday yarıştı. Mevcut İlçe Başkanı Ali Burak Tepe 325 oy alırken rakibi Ersan Uysal 29 oyda kaldı. Gergin dakikaların yaşandığı kongrede tekrar İlçe Başkanı seçilen Ali Burak Tepe, yerel idareyi eleştirerek, «Maalesef Avcılar sönmüş yanardığına döndü» dedi

Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ve iki adayın yarıştığı kongrede Ali Burak Tepe 325 oy alırken, Ersan Uysal 29 oyda kaldı, 10 oy ise geçersiz olarak sayıldı. Kongrede 3. aday olarak seçim yarışına giren Erol Çepni ise son anda adaylıktan çekildi. AK Parti İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca ve Tülay Dalyan'ın katıldığı kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İl Teşkilat Başkanı Halis Dalkılıç ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da yer aldı. Çok sayıda AK Parti üyesi ve vatandaşında takip ettiği kongrede 400 delege oy kullanmak için sandığa gitti.
AK Parti Avcılar'da seçimlere hazır

Kongreden 325 oy alarak zaferle çıkan Ali Burak Tepe, "Bu kutsal görevi bizlere layık gören teşkilatımıza ve siyasi büyüklerimize şükranlarımızı sunuyorum" derken 2015 yılında yapılacak genel seçimlere hazır olduklarını vurguladı. AK Partililer olarak her zaman birlik içerisinde olduklarını söyleyen Tepe "Avcılar'da yaşayan herkesi bizden olsun ya da olmasın samimiyetle kucaklıyoruz" dedi. Avcılar'da sahip oldukları üye sayısını 30 binlerden, 70 binlere çıkardıklarını da hatırlatan Tepe "Bizler aralıksız olarak önümüzdeki seçimlere hazırlanıyoruz. AK Parti'nin Avcılar'dan zaferle çıkması için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Milleti kandırmaya çalıştılar

2015 Genel Seçimleri için verecekleri mücadeleden söz eden Ali Burak Tepe, CHP'li Avcılar Belediyesini eleştirmeyi de ihmal etmedi. “Belediye Avcılar'ın kanayan yarası haline gelmiştir” ifadesini kullanan Tepe "Maalesef Avcılar sönmüş yanar-dığına döndü. Geçmiş dönemde Türkiye'nin parlayan yıldızı diyerek herkesi kandırmaya çalıştılar ama tutmadı" dedi. Avcılar'ın makus talihini değiştirmek için çok yoğun çaba sergilediklerini ancak başaramadık-larını da hatırlatan Tepe, "Daha önce başaramadık ama durmadık, yılmadık, yorulmadık. Avcılar'ı değiştirmek ve hakettiği yere taşımak için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Davamızın peşinden koştuk

İBB aracılığıyla Avcılar'a 650 milyon lira yatırım yaptıklarını vurgulayan Tepe, "Yapılan yatırımlarla Avcılar'a önemli tesisler kazandırdık. Bu yöndeki çalışmalarımızı inançla sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti olarak Avcılar'da karanlık odakların saldırılarına maruz kaldıklarının altını çizen Tepe "Türlü, türlü gözü dönmüşlüklere şahit olduk ancak durmadık. Davamızın peşinde koştuk. 2015 genel seçimlerinde ve 2019 yerel seçimlerinde Avcılar'ı kazanacağız" diyerek iddialı açıklamalar yaptı.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.