Mehtap Tazegül; “Büyükçekmece sahipsiz değildir''

Mehtap Tazegül; “Büyükçekmece  sahipsiz değildir''
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Mehtap Tazegül, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat etti.
CHP İstanbul il genel meclis üyesi ve CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Dursun Tazegül’ün eşi de olan Mehtap Tazegül; "Büyükçekmece  sahipsiz değildir'' sloganı altında çalışmalara başladı. Aday adaylık başvurusu sonrası 28 Temmuz 2013 Cumartesi, Saat: 13.00'da, Büyükçekmece Eser Premumi Otel’de gerçekleşen basın açıklamasında Taegül’ü yüzlerce partili yalnız bırakmadı. 

Mehtap Tazegül'ün basın açıklaması:

 Sayın İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım, Sayın İlçe yöneticilerim, İlçe Kadın Kolu Başkan ve Yöneticilerim, Gençlik Kolunda görev alan kardeşlerim, değerli muhtarlarımız, değerli Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Mahalle Başkanları ve yönetimleri, Değerli basın mensupları, çok kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer, değerli B.Çekmeceliler ve saygıdeğer misafirlerimiz;                         


Hepiniz hoş geldiniz.


 CHP B.Çekmece Belediye başkan aday adaylığımı açıkladığım bu önemli günde, değerli zamanınızı ayırıp benim yanımda olup,destek verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız.


 Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olmak benim için her zaman onur kaynağı olmuştur. Tüm CHP üyelerini ailem kabul ediyor ve hepsiyle gurur duyuyorum. Bugün buraya gelen veya gelemese de bana destek veren tüm dostlarımla da gurur duyduğumu ayrıca belirtmek istiyorum. Türkiye’nin her yerinden gelen telefon, mail ve sosyal medyadaki coşkulu desteklerini sunan tüm dostlarıma da huzurunuzda teşekkür ediyorum.

                   Kısaca sizlere özgeçmişimden bahsetmek istiyorum.

                  1969 İstanbul B.Çekmece doğumluyum. Annem ve Babam da B.Çekmece’de doğma büyüme olup dedelerimiz Balkan Harbinde , Balkanlardan, Mübadelede Selanik’ten  gelip B.Çekmece’ye yerleşen eski B.Çekmecelilerdir. Evli ve üç çocuk annesiyim.

               İlkokulu B.Çekmece İlkokulunda, orta öğrenimimi B.Çekmece Lisesinde, üniversite tahsilimi Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladım. Ayrıca 2012-2013 eğitim yılında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu programına katıldım.1991-1993 yıllarında iki yıl mali müşavirlik stajı yaptım.

             1994 yılında Mali Müşavirlik Sınavını kazanarak, B.Çekmece merkezde S.M. Mali Müşavirlik bürosu açtım.20 kişilik ekibimle halen mesleğimi sürdürmekteyim.1990 yılında CHP kapalı olduğundan SHP’de partiye üye oldum. Gençlik kollarında çalıştım.1994’de ilçe yönetimine girdim.1995’de CHP-SHP birleşmesinde ilçe saymanıydım, 10 yıl aralıksız görev yaptım.

          2007 Genel seçimlerinde İstanbul 3.bölgeden CHP Milletvekili aday adayı oldum.2008-2011 yıllarında 3 yıl boyunca CHP B.Çekmece Kadın Kolu Başkanı olarak görev yaptım.2009 yerel seçimlerinde sizlerin desteği ile B.Çekmece ilçemizden CHP İstanbul  İl Genel Meclis Üyesi seçildim. 2010 yılından bu yana Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yapmaktayım.

              Benim için partideki  her görev aynı kutsallıkta ve  aynı güzelliktedir. Ben CHP’de hizmet etmeyi 2.Genel Başkanımız rahmetli İsmet İnönü’nün dediği gibi “Namuslular da Namussuzlar kadar cesur olmadıkça memleket kurtulmaz” sözünün gereği olarak her zaman büyük bir istek ve fedakârlıkla yapmayı önemli bir görev bilerek çalıştım ve çalışacağım. Yaptığım her görev benim sorumluluk duygumu arttırdı ve  yeni bakış açıları kattı. Sizleri tanıdım. Sizlerle kader birliği yaptık, birlikte üzülüp, birlikte sevindik.                   

            Çoğu zaman kendi hayatımdan feragat ederek, partide üstlendiğim görevleri yerine getirdim. Okyanusta bir damla da olsam, çalışmak ve mücadele etmek gerektiğine inandım. Çocuklarıma da mücadele ruhu aşıladım. Rol model oldum. Ve onlar şimdi büyüdüler, 90 kuşağı olan iki kızım gezi eylemlerinde, meydanlardaki  yürüyüşlerde bizimle beraberlerdi. Beni anladıklarını ve hak verdiklerini işte o zaman gözlerinden anladım. Doğru yolda olduğuma bir kez daha inandım.

                     Gezi parkı direnişi gösterdi ki bizim insanlarımız duyarsız değil. Sabırlı ancak haksızlığa boyun eğmeyen, hoşgörülü, sıcak, esprili ve çok temiz ruhlu bir gençlik geliyor. Atatürk’ün neden bu ülkeyi gençlere emanet ettiği bir kez daha kanıtlandı.

                Maalesef bu eylemlerde gençlerimiz, annelerimiz çok ağır bedeller ödediler. Bu vesileyle hayatını kaybeden gençlerimizi rahmetle anıyorum ve onlara ölümü reva görenleri de kınıyorum. Şimdi biz siyasetçilere düşen görev bu ruhu çok doğru kavrayıp, plan ve  projelerimizi bu gençlerimizin taleplerine göre şekillendirmektir.

               Ben sizlerin de katkılarınızla aday olup seçilirsem,politikalarımı plan ve projelerimi yeni Türkiye ve yeni dünya koşulları içerisinde bilgi çağına uygun olarak, şeffaf, katılımcı, çoğulcu ve denetlenebilir Sosyal demokrat belediyeciliğin gereğini yapmak üzere kuracağım.

               Müsaadenizle, sizlere kısaca aday adayı olma gerekçelerimi sunmak istiyorum.          

             - Öncelikle doğup büyüdüğüm ve yaşadığım ilçeme ve halkıma karşı kendimi sorumlu hissettiğim için,

            - Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile B.Çekmece’ye hizmet verip halkı   memnun ederek, AKP zihniyetinin ilçemize ve Trakya’ya açılmasını engellemek için,

             -AKP iktidarının kötü yönettiği Türkiye’de düzgün gitmeyen her şeye tavır koymak, bu yönde örnek ve öncü olmak için,

            - Parti içi demokrasinin işletilmesine katkıda bulunarak , partimizin başarısını yükseltmesine katkı sunmak için,

            -Tespit edilen toplumsal sorunların çözülmesi noktasında halkla ve STK’ larla birlikte ortak aklı aramak ve ortak çözümler üretmek için,

            -Temiz bir çevre, yaşanabilir kent, huzurlu insanlar görmek, korku imparatorluğunu yıkmak için,

            -Doğru eğitimle kültürel ve kişisel gelişimin sağlanmasının yanında vasıflı ve üretken bireylerin yetişmesi gözetilerek katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine katkı sağlamak için,

           -Deniz ulaşımını etkin kılarak trafik ve hava kirliliği sorununu azaltmak,

           -Laik,Demokratik ve parasız  eğitim anlayışına destek olmak ve projeler üretmek için,

           -Büyük AVM’ lerin mağdur ettiği yerel esnafı destekleyerek onlarla dayanışma içinde olmak için,    

           -Kadın, çocuk ve yaşlı  haklarına ve ihtiyaçlarına destek verecek projeler üretmek  için,

          - Makamda, saha da,heryerde  halkla birlikte, halk için projeler üretmek ve uygulamak için,

           -Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi kendime değil, kentime çalışmak için, aday adayıyım.

               Uygun görüp beni bu göreve seçmeniz halinde uygulamak istediğim projelerden bazılarını    sizlerle  paylaşmak istiyorum.   

 

       1-Geç kalmış  Kent Konseyi’nin kurulmasını bir an önce sağlamak,

       2- Kadın el emekleri kooperatifinin kurulması,

       3- Kadın sığınma ve konuk evi yapılması,

       4-Belediye  Aşevi ve gıda bankası kurulup işletilmesi

       5- Belediye Halk günü düzenleyip halkın talep ve önerine kulak vermek,

       6-Ücretsiz kreş hizmetleri sunarak çalışan annelerin üzerindeki yükü azaltmak,

       7- Geri dönüşüm tesislerinin kurulması ve geri dönüştürülebilir atıkların özenle toplanabilmesi için uygun konteynerlerin dizayn edilmesi.

       8-İlçe dahilindeki tüm sahilin halka açılması ve temizlenmesi,

       9-Göl turizmi-göl çevresinin düzenlenmesi ve halkın kullanımına açılması,

      10 -Taşeron işçiliğe son vermek,

  11-Belediyenin iş ve hizmet alımları yapılırken şeffaf belediyeciliğin gereği olarak haklar ve    ücretler noktasında mağduriyet olmaması için yeterli ve gerekli tedbirler  alınması

  12-İlçemizde Gençlik evi kurulup işletilmesi

  13-Her mahallede belediye sosyal tesisleri ve gençlere ücretsiz yüzme havuzu imkanı,

        14-Daha temiz çevre için farkındalık yaratmak ilçedeki atık yağların toplanması ve  değerlendirilmesini organize etmek,

         15-Gerektiğinde açık hava sinemasına dönüşebilecek Belediye Halk Sineması binası yaparak uygun ücretle halkın sanatsal ihtiyacını karşılamak,

         16-Her mahallede kapalı otopark ve Kapalı Pazar yerleri açmak,

         17-Organik tarımsal üretimi teşvik etmek ve çiftçilere organik ürünlerini tanıtıp satabilecekleri Köylü Pazarları kurmak,

        18-Belediye serası kurulması ve halka ücretsiz fidan dağıtımı,

        19-Geç kalınmış Kentsel Dönüşüm projelerinin hızlı, doğru ve hakça uygulanması gibi çevreye duyarlı, insan hak ve ihtiyaçlarına önem veren projeler  üretip uygulamaya  ve sizlerin de öneri ve katkıları ile hep birlikte  B.Çekmece’mizi yönetmeye talibim.

            Ben halkın gücüne   inanan bir arkadaşınızım, kardeşinizim. Tüm dünyayı ayağa kaldıran gezi olaylarında halkımız gücünü birkez daha kanıtlamış oldu.

         Sizler ile birlikte, sizin desteğinizle aşılamayacak güçlük yoktur. Parti Genel Merkezimizin de halkın gücüne, üyelerimizin sağduyusuna güvenerek adayların belirlenmesinde eğilim yoklaması ve objektif anketlerle tabanın sesine kulak vereceklerine inanıyorum.

       CHP İl Genel Meclis Üyesi olarak 4 senedir Büyükçekmece’nin tüm sorunlarını takip edip önergeler verdik. Birçok eğitim ve sağlık kuruluşlarıyla ilgili yatırımlar ve tadilatlar gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi olan Büyükçekmece Devlet Hastanesi yapılması konusunda 2010 ve 2011 yıllarında plan ve bütçe komisyonu üyesi olarak, İl Özel İdaresi’nin bütçesinden pay ayrılmasında gereken çabayı  sarf ederek Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin ilçemize kazandırılmasına büyük katkı sağladım. Ancak AKP yapılmakta olan  Devlet Hastanesini kendileri yaptırıyorlarmış  gibi lanse edip insanları kandırmaya  çalışıyorlar, oysa ki   Devlet Hastanesinin yapılmasına  yönelik meclis kararı Chp’nin de dahil olduğu tüm partilerce oy birliğiyle kabul edilerek İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanarak yapılacaktır.Bilgilerinize sunuyorum.

           Konfüçyüs’un  “Karanlığı lanetlemektense bir mum yakın” sözünü benimsemiş biri olarak,  sürekli eleştiren, bahaneler bulan, sorun çıkartan bir insan değil çözümler üreten, çözümler için alternatif sunan biri olmayı tercih ediyor ve CHP B.Çekmece Belediye Başkan aday adayı olmayı kendime toplumsal   bir görev  sayıyorum. Parti üyelerimizin ve seçmenlerimizin de  gereğini  yapacaklarını inanıyorum.

           Tecrübelerimi,  inancımı, hizmet aşkımı sizlerin daha güzel bir ilçede yaşamanız için değerlendirmek istiyorum. Benim gibi; seçmenin, üyenin ve parti üst kurulunun takdirine inanıp aday adayı olmaya karar vermiş  tüm arkadaşlara  başarılar diliyorum.

         Cumhuriyet Halk Partimizi ilçemizde, ilimizde ve devamında Genel seçimlerde Türkiye’de iktidar yapana kadar sürekli çalışacağız. Halkımızı ve memleketimizi AKP’nin zulmünden ve kötü yönetiminden mutlaka kurtaracağız. Partimizin programı, ilkeleri ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerinin gereği olarak durmadan usanmadan her koşulda  çalışacağıma bir kez daha sizlerin huzurunda söz veriyorum.

         Katılım yaptığınız, destek verdiğiniz ve beni yüreklendirdiğiniz için hepinizi bir kez daha saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

                                    

Mehtap Tazegül kimdir:

21.03.1969 Büyükçekmece İstanbul doğumluyum. Evli ve 3 çocuk annesiyim.
 İlköğrenimimi B.Çekmece ilkokulunda, orta öğrenimimi Büyükçekmece Lisesinde, Yüksek tahsilimi ise Anadolu Üniversitesi AÖ. Fakültesi İktisat bölümünden 1990 yılında mezun olarak tamamladım.

 Öğrenim hayatımı müteakiben 2 yıllık (1991–1992) S.M.Mali Müşavirlik stajımı yaptıktan sonra meslek sınavlarını başarıyla tamamlayıp, 1994 Yılında S.M.Mali Müşavirlik Unvanını aldım. İstanbul Büyükçekmece ilçe merkezinde kendime ait Mali Müşavirlik bürosu açtım ve halen aynı yerde 20 kişilik ekibimle mesleğimi sürdürmekteyim.

 1990 yılında CHP Büyükçekmece ilçe Örgütüne üye oldum. 1994–2004 yıllarında uzun bir süre saymanlık görevi de dahil olmak üzere İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yaptım.1994 Belediye seçimlerinde CHP'den B. Çekmece ilçesi Belediye Meclis üyeliği için aday oldum. 2003 -2010 yılları arasında İ.S.M.M. M Odası B.çekmece İlçe temsilciliğinde görev yaptım. 2007 -2009 yılları arası Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği B.Çekmece şubesin- de Başkan yardımcılığı görevinde bulundum.

 2007 Genel seçimlerinde CHP 3.Bölge milletvekili aday adayı olarak ülkem için hizmete hazır olduğumu göstermiş olmanın onurunu yaşadım.

 2008 Mart ayından 2011 Mart ayına kadar Büyükçekmece İlçesinde Chp Kadın Kolu Başkanlığı görevinde bulundum. Aynı zamanda bu süreçte 29 MART 2009 yerel seçimlerinde B.Çekmeceilçesinden CHP İstanbul il genel meclisi üyesi seçildim. Ayrıca Mayıs 2010 tarihinden Mayıs 2012 tarihine kadar il genel meclisi Plan ve Bütçe Komisyon üyesi olarak da görev yaptım.

 Mesleğimizin gelişmesi için her türlü katkıyı sunmak adına uzman ekibimizle göreve hazırız. Şu ana kadar birçok meslek mensubunu yetiştirip mesleğimize kazandırdık. Halen de staj imkânı tanıyarak, gençlerimizin meslek mensubu olmasına destek vermekteyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.