MHP düğmeye bastı!

MHP düğmeye bastı!
Ön hazırlık çalışması yürüten MHP'de mini Anayasa paketinde "milletin ihtiyacı, devletin yararı ve yangını söndermeye yönelik olmalı" şeklinde üç ilke belirlendi.
 Anayasa paketinin OHAL kararnamelerine dönük yönü olabileceğini dikkate alan MHP, "uzlaşma ve devlet aklı" ile hareket ederek siyasi kaygıları bir kenara bırakacak.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mini anayasa paketi çalışmaları için daha önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda da yer alan afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ı görevlendirdi.

Parsak, Türkiye'de öteden beri anayasanın yenilenme ihtiyacı gerçeği bulunduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı başkanlığındaki toplantıda bu konuda yeniden bir fikir birliği oluştuğunu kaydetti.

24. Dönem'de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda 60 madde üzerinde mutabakata varıldığını anımsatan Parsak, uzlaşma anlayışıyla davranılırsa önümüzdeki dönemde kısa bir süre içerisinde mini bir anayasa düzenlemesinin olumlu sonuca bağlanabileceğini dile getirdi. Parsak, "Anayasalar toplum sözleşmesi olduğuna göre bu toplum sözleşmesinin yenilenmesinde fayda olduğu gibi bugün olağanüstülükten mütevellit bu yangını söndürmak için ayrıca bir ihtiyaç var" diye konuştu.

'Devlet aklıyla'

Parsak, Ak Parti'nin yaptığı çalışmayı CHP ve MHP gruplarıyla paylaşmasının ardından uzlaşma zemini aranacağını belirterek, "Kısa süre içinde devlet aklıyla çözülmeli. MHP olarak sorumlu siyaset anlayışı içinde olacağız. Bu anlayışımızı 15 Temmuz'da gösterdik, bu kapsamda da böyle bakacağız. Uzlaşma arayışı devlet aklının gereğidir. Keşke ikazlarımızı zamanında dikkate alsalardı da bugün bunlar yaşanmasaydı. Başa kakma derdinde değiliz. İçinde bulunduğumuz durumdan milletimizi nasıl çıkarırız konuya şimdilik bu merkezden bakıyoruz" dedi.

Üç hassasiyet

Parsak, MHP'nin mini anayasa paketi konusunda gelecek olan önerilerine göre tavır belirleyeceğini belirtirken, "Elbette hassasiyetlerimiz olacaktır. Milletin ihtiyacı var mı ona bakacağız. Devletin sorunlarını giderecek bir yararı var mı onu dikkate alacağız ve Orrtada bir yangın var bu yangını söndürmeye dönük mü onu anlamaya çalışacağız. Bunlar varsa tabii ki destek vereceğiz. Bazı sakıncalar doğruyorsa bu sakıncaları gidermeye dönük uyarılarımıza dile getireceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.