MHP kurucularından flaş çağrı

MHP kurucularından flaş çağrı
MHP, Muhafazakâr Parti ve Milliyetçi Çalışma Partisi'nin kuruluşunda hizmetleri bulunmuş kurucular kurulu üyelerinden bir bölümü, partide yaşanan tartışmalara ilişkin uzlaşma çağrısı yaptı.
 Aralarında Milliyetçi-Ülkücü kesimin önemli ismi milletvekili Muharrem Şemsek’in de bulunduğu MHP, Muhafazakâr Parti ve Milliyetçi Çalışma Partisi'nin kuruluşunda hizmetleri bulunmuş kurucular kurulu üyelerinden bir bölümü, partide yaşanan tartışmalara ilişkin uzlaşma çağrısı yaptı.

Kurucular kurulu üyeleri Ali Sağır, Muharrem Şemsek, Aziz Mecit, Mehmet Gümüştaş, Hayrettin Başeğmez, Mevlüt Dedeoğlu, Kemal İnandı, Muttalip Polat, Mehmet Topçu, Niyazi Ahıska, Mehmet Küçükince ve Selahattin Güntay yayınladıkları ortak açıklamada, MHP’nin 47 yıllık geçmişi ile Türk milletine çok değerli hizmetler yapmış ve Türk siyasi hayatının en köklü partilerinden biri olduğunu belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bugüne kadar Türk milliyetçiliği fikrini, milliyetçi-ülkücü görüşü, Türk-İslam ülküsünü programının temeli yapmış ve bu değerlerin tek ve değişmez temsilcisi olduğunu kaydeden kurucular, “MHP iktidar ve muhalefet olarak takip ettiği politikalar ve yetiştirdiği kadrolar ile milletimizin hayatında derin tesirleri olan yerli ve milli bir partidir. MHP geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk milletine hizmet etmeye devam edecek, geçici ve konjektörel sonuçlar dışında milletimizin güvenini kazanarak iktidar olacaktır” görüşünü dile getirdiler. Açıklamanın iki ve üçüncü maddeleri ise şöyle devam etti:

“2. Türkiye, içinden geçtiğimiz dönemde, içte ve dışta çok büyük problemlerle karşı karşıyadır. Bölücülük ve Terör olayları her gün can almakta hainlikler çok yönlü devam etmektedir. Şehitlerimize Allahtan rahmet ve yaralılara şifalar diliyoruz. MHP’deki iç tartışmaların; il ve ilçelerin feshedilerek gönüldaşlarımızı ötekileştirecek veya başka yollarla uzun süre devam ettirilmesi ve mahkeme kararı ile çözüm aranır hale gelinmesi, partimize ve ülkemize zarar vermektedir. Kısa sürede doğru bir çözüm üretilerek bu mevcut tartışmalı durumun sonlandırılması partimizin ve Türkiye’nin hayrına olacaktır. Bunun için kongre isteyen sayın genel başkan adayları ve delegeler bu taleplerini mahkemeye iletmiş olsalar da; Sayın Genel Başkanımız ve genel merkez yönetimi, mahkeme bir karar vermeden, “Seçimli olağan üstü kongrenin” toplanmasına karar vererek, bu problemi kendi içimizde ve normal işleyiş içinde çözülebilir hale getirebilir. Böyle bir durumda da ilgililerce dava geri alınarak konu çözülmüş olabilir.

3. MHP’nin bu iç tartışma süreci fırsata çevrilerek partimizin daha güçlü hale gelmesi sağlanmalıdır. Genel başkan adayı olduklarını açıklayan ve bu değerli adaylarla birlikte çalışan arkadaşlarımızın, kongre yarışlarını Türk İslam davasının, Türk milliyetçiliği hareketinin geleceğine zarar vermeyecek, yaralayıcı ve üzücü olmayacak bir üslupla yürütmeleri faydalı olacaktır. Yönetimde olan arkadaşlarımız ile genel başkan adayı olanlar ve olacak olanların da; Ülkücü Hareketi, Milliyetçi Hareket Partisini daha iyi nasıl yöneteceklerine, MHP’nin ve ülkenin temel meselelerinin neler olduğuna, MHP’nin birliğini nasıl sağlayacaklarına, hangi program-proje ve hangi kadrolarla MHP’yi yöneterek iktidar edeceklerine yoğunlaşmaları gerekir.”

Milliyetçi-Ülkücü parti kurucuları açıklamalarını “Bu üç maddelik açıklamamızı şimdilik kaydıyla; dava arkadaşlarımız, ülküdaşlarımız ve kamuoyuna saygı ile duyururuz” şeklinde sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.