MHP'li Aslan'dan Baykal için çirkin sözler

MHP'li Aslan'dan Baykal için çirkin sözler
MHP'li Mehmet Aslan: 'CHP Baykal yerine adam gibi bir aday çıkartsaydı.'
MHP'li Mehmet Aslan, CHP'nin Meclis Başkanı seçiminde tavrını eleştirerek, "Biz kendi adayımızı destekledik, yeterince oy alamadı, demokratik olarak İsmet Yılmaz'a da oy atmadık, bizim adayımız seçilmedi, biz çekiliyoruz dedik. Ne yapalım, o zaman adam gibi aday çıkarsalardı" dedi.


MHP'de siyaset yapan ünlü oyuncu Mehmet Aslan, KRT'de Çağlar Cilara'nın programına konuk oldu ve çok özel açıklamalar yaptı. 


Partisine yönelik eleştirilere tek tek yanıt veren Aslan, koalisyona yanaşmama gerekçesini sert ifadelerle açıkladı ve şöyle konuştu:


"HIRSIZLARI YARGILAMAK İÇİN KATİLLERLE BİRLİK Mİ OLALIM"


"Biz hırsızlıkla suçladığımız insanları yargılayabilmek için katillerle birlik mi olalım? Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir oluşumun içerisinde hiçbir zaman olmaz, kendi gücüyle katilden de hesap sorar, vatan haininden de hesap sorar, hırsızdan da hesap sorar. Birinden hesap sormak için diğer bir kötüyle ittifak içine girmez."
Aslan MHP'nin diğer TBMM'deki üç parti tarafından hedef alındığını, asıl bloku bu üç partinin oluşturduğunu söyledi. Aslan, "Biz hırsızlıkla suçladığımız insanları yargılayabilmek için katillerle birlik mi olalım?" diye sordu.


"ASLINDA BLOK AKP-CHP VE HDP'DİR"


"MHP'yi, bizleri çarmıha germek istiyorlar, günah keçisi ilan etmek istiyorlar, biz adeta kurtuluş savaşı sırasında, Atatürk'ün kurtuluş hükümetiyiz ve Damat Ferit'lere karşı mücadele ediyoruz tek başına. Bizi AKP'si eleştiriyorsa, bir yandan CHP'si eleştiriyorsa, HDP her dakika eleştiriyorsa demek ki biz doğru yoldayız, aslında blok onlar, biz tek başımıza bunlarla mücadele ediyoruz.


Herkes bizi eleştiriyor, biz de diyoruz ki bu kadar kendi aranızda birlikseniz gidin koalisyonu kurun diyoruz, biz doğrularımızdan vazgeçmeyiz diyoruz."
Meclis başkanlığı seçiminde MHP'nin geçersiz oy vermesi İsmet Yılmaz'ın başkan olmasına yol açmıştı. Bu nedenle CHP tarafından eleştirilen MHP, Baykal isminin yanlış tercih olduğu görüşünde. Mehmet Aslan, "Adam gibi aday çıkarsalardı" diyerek CHP'yi topa tuttu. Baykal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iki buçuk saat ne konuştuğunu sordu.


"CHP BAYKAL YERİNE ADAM GİBİ ADAM ÇIKARSAYDI"


"Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak MHP önderdi, bu isim zaten Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adaydı. Biz kendi adayımızı destekledik, yeterince oy alamadı, demokratik olarak İsmet Yılmaz'a da oy atmadık, bizim adayımız seçilmedi, biz çekiliyoruz dedik. Ne yapalım, o zaman adam gibi aday çıkarsalardı. MHP'yi ikna edecek aday çıkarsalardı. Biz diyoruz ki, Baykal'a niye oy atalım. Biz iki buçuk saat Cumhurbaşkanı ile hiçbir vasfı ve sıfatı olmayan biri ne konuştu diye soruyoruz.


Meclis'in bir önceki en yaşlı ismi Oktay Ekşi ile hayatında iki buçuk dakika konuşmuş mu? İki buçuk saat en yaşlı üye ile ne konuşacaksınız, bunun iki dakikasını anlat, ne konuştunuz? Beş yılı aşkın süredir esamesi okunmayan birinin etik olmayan şekillerle genel başkanlığı sonlandırılan bir insanın beş sene sonra adeta çantadan tavşan çıkartırcasına bir anda gelip Cumhurbaşkanı ile iki buçuk saat görüşüp CHP'nin adayı olmasını bize akla, mantığa uygun şekilde izah edin dedik, yanlış birşey mi söyledik. Bu görüşmeyi bilen bir insan varsa oda sayın Genel Başkanımızdır."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.