MHP'li muhalifler olağanüstü kurultay için dava açtı

MHP'li muhalifler olağanüstü kurultay için dava açtı
MHP'li muhaliflerin avukatları, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturarak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı.

Muhalifler, olağanüstü kurultay için kasım ayından itibaren delegelerden toplamaya başladıkları imzaları, ocak ayı ortasında genel merkeze teslim etmiş ve yanıt için 15 gün bekleyeceklerini açıklamışlardı. Bu süre sonunda genel merkezden herhangi bir yanıt alamayan muhalifler, "istemedikleri halde, mahkemeye gitmekten başka çareleri olmadığı" düşüncesiyle avukatlarına yetki vermişti.Bunun üzerine, Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'ın avukatları ortak hazırladıkları dilekçeyle, Sulh Hukuk Mahkemesine dava açtı.

Dava dilekçesinde, delegeler arasından belirlenecek 3 kişinin "Kurultay Çağrı Heyeti"nde görevlendirilmesi talebinde bulunuldu.

Ne Olmuştu?

MHP'de parti içi muhalefet tüzük kurultayı için 543 imza topladı. MHP'de olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için 543 imza yeterli. MHP Kurultay'ında tüzüğün değişebilmesi için 601 imza gerekiyor.

 MHP'li muhalifler yarın mahkemeye başvuruyor
Olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçilmesine izin vermeyen MHP tüzüğünün değiştirilmesi için olağanüstü kurultay toplanması gerekiyor. MHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultay toplanabilmesi için 249 imza yeterli.

Muhalefet, tüzüğün öngördüğü imzanın çok üstünde bir delege desteğine ulaşmıştı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu imzaları geçersiz sayacağını ve olağanüstü kurultayı toplamayacağını ilan etmişti. Bahçeli, "İmzayı, kim ne kadar toplarsa toplasın. Müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacaktır" restini çekmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.