MHP lideri Bahçeli’den ilçe teşkilatlarına genelge

MHP lideri Bahçeli’den ilçe teşkilatlarına genelge
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin ilçe kongrelerinin başlaması dolayısıyla parti teşkilatlarına 12 maddelik bir genelge gönderdi.

Partisinin ilçe kongrelerinin başlaması dolayısıyla parti teşkilatlarına 12 maddelik bir genelge gönderen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında gündemdeki gelişmelere de değinerek, Türkiye’nin vahim bir darboğaza düştüğünü savundu. Bahçeli, "Ülkemizin tarihi bir dönemeçten geçtiğini, tehditlerin yoğunluğunda sıra dışı artışlar yaşandığını hem kabul hem de itiraf etmek durumundayız. Yine kabul edelim ki, milli birlik ve bekamız yakın markaja alınmakla kalmayıp taarruza uğramaktadır. Toplumsal huzur ve dirliğimiz taciz, tariz ve tahrik kıskacındadır. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüyle birlikte riskler yaygınlaşmış, belirsizlikler fazlalaşmış, gelecek planları ertelenerek askıya alınmıştır. Şu anda Milli Mücadele yıllarından daha ağır şartlar hüküm sürmekte, günden güne hƒkimiyet alanını genişletmektedir. Türk milletine diz çöktürmek emelinde olan, bağımsızlığına zincir vurmak amacıyla yanıp tutuşan azılı suç örgütleri, terör çeteleri, melun ve muhasım güçler peş peşe saldırı kuyruğuna girmişlerdir. Üzülerek ifade etmek isterim ki, Türkiye vahim bir darboğaza düşmüş, içinden çıkılması zaman alacak husumet fırtınasına tutulmuştur. Kritik ve stratejik sorunlar vatanımızı kuşatmış, insanımızı bunaltmış, umutları karartmıştır" ifadelerini kullandı.

 MHP lideri Bahçeli’nin partisinin ilçe kongrelerinin başlaması dolayısıyla parti teşkilatlarına gönderdiği 12 maddelik genelge, şöyle:

"18 Mart 2018’de yapılacak 12. Olağan Büyük Kurultayımıza adım adım götürecek parti kongre takvimimiz 9 Ekim 2016 tarihinden itibaren işlemeye başlamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 47 yıllık birikimi, asırları aşan fikriyatı, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş siyasi yapısı iktidar olmaya ve Türkiye’nin kötü talihini değiştirmeye yetecektir. Bu kapsamda olmak üzere, tüm teşkilat yöneticilerimiz ve mensuplarımız aşağıda belirtilen işbu genelge hükümlerine harfiyen dikkat ve riayet edeceklerdir.

mail1- Başkanlık Divanımızın 18 Mart 2018 tarihinde almış olduğu tavsiye kararı, ardından Merkez Yönetim Kurulumuzun 10 Ocak 2016’da bu tavsiye kararı onaylamasıyla 12. Olağan Büyük Kurultayımızın 18 Mart 2016’da yapılması kararlaştırılmıştır. Yine Merkez Yönetim Kurulumuzun mezkur tarihte aldığı kararla; büyük kurultayımıza hazırlık süreci çerçevesinde ilçe kongrelerimiz 9 Ekim 2016’da başlayıp 30 Nisan 2017’de tamamlanacak; il kongrelerimiz 4 Haziran 2017’de başlayıp 5 Kasım 2017’de sonuçlandırılacaktır. Tüm teşkilatlarımız kongrelerini bu tarihlere uygun şekilde planlayacak ve gereğini eksiksiz ifa edecektir.

mail2- Milliyetçi Hareket Partisi 1 Kasım 2015’den sonra çok şiddetli ve benzerlerine çok az rastlanmış kara bir dönem yaşamıştır.

Partimizi boyunduruk altına almak, önünü kesmek, sinsi senaryolara müzahir ve müsait hale getirmek için olağanüstü operasyon süreci aylarca sürdürülmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde hesap yapan çevreler 15 Temmuz’dan sonra geri çekilmiş veya duraksamış gibi görünseler de, buldukları ilk fırsatta tekrar, bir kez daha şanslarını deneyeceklerdir. Bu nedenle önümüzdeki ilçe ve il kongre süreçlerinde partimizin içine sızmaya, tabandan tavana yuvalanmaya çalışan ve Milliyetçi-Ülkücü Hareketin haysiyet ve hassasiyetlerini taşımayanlara karşı gereken dikkat ve uyanıklık tam olarak gösterilecektir. Ve bunların parti yönetimlerine nüfuz etme mücadelelerine izin verilmeyecektir.

mail3- İlçe ve il kongrelerinin demokratik teamüller dƒhilinde, karşılıklı saygı ve hoşgörü sınırları içerisinde sürdürülmesi ve rekabete kucak açması için herkes üzerine düşeni yapacak, hizip ve çatlakların doğmasına, kavga ve huzursuzlukların oluşmasına asla fırsat verilmeyecektir.

mail4- Milliyetçi Hareket Partisi’nin büyümesini çekemeyenlerin bitmek bilmeyen oyunları, millet nezdinde artan itibar ve teveccühünü kıskananların varlığı her zamankinden çoktur ve bunların yeni senaryoları beklenmelidir. Sosyal medya ve diğer platformlarda partimizi ve yöneticilerini hedef alan karalama kampanyalarına, iftira ve asılsız haberlere kulak asılmayacak, hatta konuyla ilgili hukuki yollara anında başvurulacaktır.

mail5- Kongrelerimizde FETÖ ve diğer suç örgütleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı ve illiyet bağı tespit edilenler kesinlikle ayıklanacak, partimizle ilişikleri kesilecektir.

mail6- Akıl, sabır, sağduyu ve büyük bir metanetle üzerimizde hesap yapanların oyunları boşa çıkarılacak, teşkilatlarımıza ve kongre salonlarına girenler ve çıkanlar takip edilecek, şüpheli simalarla ilgili vakit kaybetmeksizin güvenlik güçleri bilgilendirilecek, disiplin ve olgunluk içinde demokrasi şölenimizin icra edilmesi sağlanacaktır.

mail7- Elbette yapılacak kongreler kutlu davamıza gönül vermiş arkadaşlarımın demokratik bir yarışı olacaktır. Kongrelerin neticesi ne olursa olsun; küskünlüğe ve gruplaşmalara asla ortam verilmemesi gerekmektedir. Bizim açımızdan taşınan görevin fazilet ve sorumluluğu, elden ele değişerek ve pekişerek gelecek nesillere intikal ettirilecektir. Kongrelerin demokratik ikliminde öne çıkan değerli dava arkadaşlarım, kazanan yƒda kaybeden tasnifine tevessül etmeden herkesi kucaklayacak ve hep birlikte Milliyetçi Hareket Partisi’nin başarısı için çaba göstereceklerdir. Teşkilatta birlik, sahada birlik, söylemde birlik ve ülküde birlik için herkes üzerine düşen vazifeyi azami derecede yerine getirecektir.

mail8- İçinden geçtiğimiz nazik dönemde hiçbir çatışmanın tarafı ve muhatabı olunmayacak, saldırı ve provokasyonlar karşısında soğukkanlı ve hukuka bağlı hareket edilecektir.

mail9- Kongrelerdeki üslubun, kamuya açık olarak dile getirilen görüşlerin ve yapılan yorumların mutlaka parti politikalarına uygun olması ve bunun dışına çıkılmamasına özen gösterilecek, önem verilecektir.

mail10- Genel Merkez yazılı basın açıklamaları, TBMM Grup Toplantı konuşmaları, genelgeler, diğer konuşma ve beyanatlar titizlikle takip edilecek ve siyasi görüşlerin sınırı bu alanlara bağlı kalacaktır.

mail11- Partimizi, ’12. Olağan Büyük Kurultay’ına götürecek il ve ilçe kongrelerinde, belirlenmiş görsel ve söylemlerin dışında herhangi bir propaganda materyali kullanılmayacaktır.

mail12- Ülkücü görünerek, kimliğimizi kullanarak bizi zayıflatmaya çalışan riyakƒrlara, çıkarcılara ve münafıklara mutlak surette dikkat edilecek; internet medyası üzerinden; dergi, dernek, vakıf, oluşum, platform vasıtalarıyla partimizi hedef alan yayınlara geçit ve ödün verilmeyecektir.

İnanıyorum ki, 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştireceğimiz 12. Olağan Büyük Kurultayı iktidarla taçlanacaktır. Vatanımızın her hanesine ulaşarak, her insanıyla buluşarak ve herkesi eşit ve Cenab-ı Allah’ın bir emaneti görerek tavizsiz yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Milletin yanından, Hakk’ın yolundan ayrılmayacağız. Türk milletinin birliğini koruması, çetrefilleşen ekonomik sorunlarının temelinden halledilmesi, milli mirasın sahiplenilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi büyük bir heves ve arzuyla tarihi mücadelesine devam edecektir.

Engeller ne kadar fazla olursa olsun, başaracağımızdan ve mutlaka iktidara ulaşacağımızdan hiç kimse şüphe etmemelidir. Milliyetçi Hareket Partisi; üzerinde oynanan oyunların farkında ve şuurunda olarak, kötü niyetlilere, ihanet taraftarlarına, Türk milletini ayırmaya yeltenen simsarlara hiçbir şart altında müsamaha göstermeyecek ve kararlı duruşunu sonuna kadar muhafaza edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm teşkilat mensuplarımıza yapacakları çalışmalarında şimdiden üstün başarılar diliyorum. Kongrelerimizin, demokrasinin kökleşmesi ve kurumsallaşması için bir vesile olmasını temenni ediyorum. Unutmayınız ki, Cenab-ı Allah vatan uğruna, millet yararına yapacağımız gayretleri karşılıksız bırakmayacak ve bizleri de inşallah mahcup etmeyecektir."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.