‘MHP’nin yüzde 99’u başkanlığa karşı’

‘MHP’nin yüzde 99’u başkanlığa karşı’
Başkanlık konusundaki anayasa değişikliğine Meclis'te ‘'Hayır” oyu kullanacaklarını açıklayan MHP'li muhalif milletvekilleri konuştu.
 MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, çıkışlarını “Huruç hareketine” benzetti.
“DEJENERE BAŞKANLIK”
Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Haber MüdürüEmin Özgönül ile muhabiri Kamil Elibol'un sorularını yanıtlayan Özdağ, başkanlık sisteminin iç barışı ortadan kaldıracağını savundu ve “Türk toplumunu en fazla bölecek şey Tayyip Erdoğan'ın başkanlığıdır.
15 Temmuz'u yapan iç ve dış dinamikler sona ermemişken, sistem değişikliği gibi çok radikal bir adım göze alınamaz” dedi. AKP'nin başkanlık için “Özerk bölge ve federasyon modeli düşündüğünü” belirten Özdağ, “Bunun adı başkanlık değil dejenere başkanlık. Hem otoriter bir yapıyı siyasette doğuracak hem de özerk bölge ve federasyon zeminini hazırlayacak. MHP nasıl olur da ‘Milliyetçiliği ayaklar altına aldım' diyen bir kişiyi başkan seçip Türkiye'nin birliğini emanet eder” dedi.
“SİYASİ DEĞİL İDEOLOJİK”
Özdağ, şunları söyledi: “MHP tabanının yüzde 99'u başkanlığa karşı. Yüzde 1'i de evet demiyor. ‘Herhalde Devlet Bey bir oyun düşünüyordur' diyor. Başkanlığa sadece biz karşı değiliz. MHP grubunda karşı olanların sayısı çok… Yalnızca biz ret oyu vereceğimizi açıkladık. AKP içinden de referanduma ret diyecek vekiller çıkabilir. Referandum için gerekli 330 oy, bıçak sırtında. O yüzden bizim tavrımız çok önemli. Bu siyasi değil ideolojik bir çıkıştır. Ülkücü iradenin düşüncelerine tercüman olduk.''
“HALİFE OLMAK İSTİYOR”
Yusuf Halaçoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yeni Türkiye” söylemiyle “Halife olmayı arzuladığını” iddia etti. Halaçoğlu, “Bizim bu çıkışı yaptığımız için MHP'den ihraç diye bir problemimiz yok. Bizim için hiçbir makam ve mevki ülkenin birliği ve bütünlüğünden, milletin dirliğinden daha önemli değildir. Ülke kaosa girdikten sonra milletvekili olsak ne yazar?'' dedi. İsmail Ok da, başkanlık sistemine karşı çıkan tutumlarıyla MHP tabanından büyük destek aldıklarını ve giderek arttığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.