'Mini paket' için görüşmeler tamamlandı

'Mini paket' için görüşmeler tamamlandı
AKP, CHP ve MHP temsilcilerinden oluşan üçlü komisyon, mini anayasa paketinin yargı ile ilgili bölümünde ilk tur görüşmelerini tamamladı.
 AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, dün üçüncü kez bir araya geldi.

Mini anayasa paketi çalışmalarına “yargı” bölümünden başlama kararı alan komisyon, önceki gün mevcut anayasanın yargı ile ilgili 23 maddesinden 20’sini gözden geçirmişti. Dünkü toplantıda HSYK, Danıştay ve Yargıtay masaya yatırıldı. Liderler ve parti yetkili kurullarının değerlendirmesinin ardından “yargı” bölümünde ortak metin yazımına geçilecek Komisyon bugün ve yarın yapacağı toplantılarda ise partiler yargı dışında “acil ihtiyaç” gördükleri başlıklar varsa bunlara ilişkin önerilerini masaya koyacak.

Bu öneriler de eş zamanlı olarak liderler ve parti yetkili kurullarının görüşüne sunulacak. Yargı dışındaki konularda tam mutabakat imkanı bulunamazsa mini paket “yargı” ekseninde bırakılacak. CHP’li Tezcan toplantı sonrası “Temel ilkelerde anlaştık. Kurumlarla ilgili de genel bir mutabakat var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.