Murat Karayalçın da ön seçim istedi

Murat Karayalçın da ön seçim istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, partisinin yeni İstanbul il yönetimini tanıttı.

Yaklaşan seçimlere yönelik stratejilerine ve aday belirleme yöntemlerine ilişkin açıklama yapan Karayalçın, İstanbul’daki adayların belirlenmesinde ön seçimden yana olduklarını ancak tüzük gereği bir kısım adayın merkez yoklaması şeklinde belirleneceğini söyledi. Karayalçın, seçimde cemaat ile işbirliği yapılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine başladıktan sonra, birlikte çalışacağı il yönetimini belirleyen Karayalçın kameraların karşısına geçerek yeni yönetimi basın mensuplarına tanıttı. Hem tanıtım yapan hem de yaklaşan seçimlere ilişkin parti politikalarını anlatan Karayalçın, seçimlere kadar İstanbul’da 10 milyon seçmenin elini sıkacaklarını ve bin 800 okulda kurulacak olan 32 bin sandığa sahip çıkacaklarını belirtti. Karayalçın, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de yeni bir yaklaşım sergileyeceklerini söyledi. Karayalçın, ” Gezi ruhu ve Gezi’nin mesajlarını dikkate alarak söylüyorum, İstanbul’un tüm kurum ve yurttaşlarını demokratikleştirecek ve İstanbul’da kentsel yaşam kalitesini yükseltecek bir yaklaşımı, bir çözüm önerisini ortaya koymuş bulunuyoruz.” dedi.

İki ayrı internet sitesi aracılığı ile vatandaşların tepkilerini almayı planladıklarını anlatan Karayalçın, “Seçim bildirgesinin bir bölümünü İstanbul için ayrılmasını genel merkezden talep ettik. E-demokrasi olarak da adlandırılabilecek bir uygulamayı da hayata geçiriyoruz. İstanbul2015.org adlı bir site kurduk ve bu siteden İstanbullulara çağrıda bulunuyoruz. CHP’nin bu seçimde İstanbul için neleri önermesi istenmekteyse, İstanbullular neleri gerekli görmektelerse bu site aracılığıyla bize yöneltebilecekler. Diğer site ise dikkatcek.org. İstanbullular kentsel yaşamın değişik yerlerinde gözledikleri olumsuzlukları fotoğraflayarak o site aracılığıyla bize iletebilecek, biz de onları esas alarak o eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Başkan Karayalçın, yaklaşan seçimlerde CHP’den aday olacakların nasıl belirleneceğine ilişkin soruya “Temel dileğimiz İstanbul’daki adayların ön seçim yoluyla belirlenmesidir. Tüzüğümüz adayların İstanbul ve diğer yerlerde adayların bir kısmının merkez yoklamasıyla belirleneceğin öngörmektedir. Merkez yoklaması ile belirlenecek adaylarımızın dışındaki adaylarımızın ön seçim yoluyla belirlenmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı da tamamlayıp seçime hazır hale geleceğiz.” cevabını verdi.

‘İDDİALAR GEÇERLİ DEĞİL’

Karayalçın’a daha önce de gündeme gelen seçimlerde Hizmet Hareketi ile işbirliği konusu ve istifa eden CHP’li milletvekillerine ilişkin görüşü de soruldu. Karayalçın, bu iddiaların doğru olmadığının altını çizerek “Böyle bir iddia kesinlikle geçerli değildir. CHP’nin hiç bir cemaat ile işbirliği yapması sözkonusu değildir, sözkonusu da olamaz. CHP, siyasetin kimlikler üzerinden yapılmasına karşı olan bir partidir. Böyle bir suçlamanın hiç bir temeli, hiç bir gerekçesi bulunmamaktadır.” şeklinde konuştu. İstifa eden vekillere yönelik ise Karayalçın, ayrılan vekillerin kendi kararlarını verdiklerini belirterek bu konuda onlar hakkında bir yorumda bulunmasının doğru olmayacağını kaydetti.

Gazeteciler, Şişli Belediyesi’nde eski Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül’ün istifasının ardından yaşanan gelişmeler de soruldu. Konunun adli olarak takibinin yapıldığını ve bir an önce soruşturmanın tamamlanmasını beklediklerini belirten Karayalçın, hükümete de eleştirilerde bulundu. Karayalçın, “Adli nitelikli olsa bile böyle bir olayın yaşanmış olmasından dolayı ben İstanbul İl Başkanı olarak Şişli halkından da İstanbul halkından da bir kez daha özür diliyorum. AKP’nin bunu kendi aklına göre beklentisine göre istismar etmeye kalkışmasını çok komik buluyorum. Türkiye cumhuriyeti tarihinde devlet içinde paralel diye adlandırılan devletin varlığı bu güne kadar söz konusu olmamıştır. AKP yönetecileri devlet içinde paralel bir devlet olduğunu söylemekteler. AKP yönetecileri Türkiye’nin Güneydoğusundaki kimi yerlerde ayrı bir devlet kurulduğunu ifade etmekteler. Böyle bir devlet yönetimi olur mu? Bir devlet var, içinde paralel devlet var bir bölgesinde başka bir devlet var ondan sonra AKP yöneticileri ve Başbakan diyecekki Şişli’yi yönetemiyorsunuz. BirTürkiye’yi yönet bakalım.” dedi.

Trafiğe yönelik çalışmalara ilişkin İstanbul’da planlama konusunun öne çıkarılarak trafik sorunun çözülmesinin mümkün olabileceğini de kaydeden Karayalçın, kitle taşımacılığının önemli olduğunu ancak asıl planlama yapmanın önemli olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.