MYK üyelerinden CHP liderine çağrı

MYK üyelerinden CHP liderine çağrı
Kılıçdaroğlu’nun bugünkü zirveye davet edildiğini öğrenen bazı CHP yöneticilerinin, “Hükümete destek vermemenizi rica ediyoruz" dediği öğrenildi.
 Başbakan Binali Yıldırım’ın daveti üzerine bugün Çankaya Köşkü’ndeki liderler zirvesine katılacak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, MYK üyelerince, “Başbakana destek vermeyin” çağrısı yapıldı.

CHP’nin önceki gün toplanan MYK’sında Beşiktaş’taki terör saldırısı ekseninde partinin duruşuna ilişkin yol haritası ele alındı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre, parti yöneticileri Kılıçdaroğlu’na “Başbakan ile bir temasınız olacak mı” diye sordu.

Kılıçdaroğlu’nun Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’na sunulan Anayasa değişikliği teklifine ilişkin bir randevu talebi olduğuna değindiği, bunun gerçekleşebileceğine dikkati çektiği ifade edildi. Bu noktada yöneticilerin, “Başbakan’a ya da AKP hükümetine destek vermemenizi rica ediyoruz. Yaşananların bir numaralı sorumlusu iktidarın ülkeyi getirdiği noktadır” görüşünü dile getirdikleri ifade edildi. MYK toplantısının hemen ardından Yıldırım’ın bu kez “terör zirvesi” gündemli daveti partiye iletildi. 

Bugün gerçekleşecek üçlü zirvede Kılıçdaroğlu’nun istihbarat zafiyeti üzerinde duracağı, bugüne kadar yaşanan bombalı saldırıları anımsatarak devlet kurumlarının aksadığına dikkat çekeceği ifade edildi.

Ortak eylem çağrısı

Toplantıda bazı yöneticilerin miting yapılması, sokağa çıkılması önerisine olumlu ya da olumsuz yanıt verilmezken, bazı genel başkan yardımcıları, parti teşkilatlarının özellikle Anadolu’da küçük kentlerde “mahalle baskısı” ve “iktidarın algı operasyonları” nedeniyle zor günler geçirdiğine değinerek, özellikle AKP’nin yüksek oy aldığı muhafazakar eğilimi kuvvetli kentlerde teröre karşı AKP ile CHP’nin ortak yürüyüşler gerçekleştirebileceği önerisini gündeme getirdi. Ancak bu önerinin çok sayıda yönetici tarafından olumlu karşılanmadığı ifade edildi.

‘Önerilerimizi ifade edeceğiz’

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikte, şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Belediye binasına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Çankaya’daki üçlü toplantı konusunda, “Terörün önlenmesi konusunda düşüncelerimiz, önerilerimiz, varsa eleştirilerimiz bunları ifade edeceğiz. Sayın Başbakan belki farklı bir sunuş yapacaktır. Bizi bilgilendirecektir, bizim görüşlerimize ihtiyaç duyarsa biz bu görüşlerimizi kendilerine aktaracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.