Partililer Bile CHP'ye Oy Vermedi

Partililer Bile CHP'ye Oy Vermedi
Yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına, kendi sandık görevlileri ve partinin üyelerinin bile oy vermediği bölgeler olduğu ortaya çıktı
 CHP parti meclisine sunulmak için hazırlanan raporda dikkat çekici analizler var. Raporda; CHP'nin seçime girdiği 399 yerde oyların yüzde 10'un altında kaldığı belirlendi.

Zira bir çok yerde alınan sonuçlar, CHP'nin adaylarına kendi sandık görevlileri ve partinin üyelerinin bile oy vermediğini ortaya koydu.

İŞTE ÖRNEKLER

Sincik: CHP'nin partiye kayıtlı 71 üyesinin bulunduğu Adıyaman Sincik'te başkan adayına sadece 1 oy çıkarken; yine 135 kayıtlı üyenin bulunduğu Kilis Musabeyli'de CHP'ye adayına 5 oy çıktı. 41 üyeli Batman Hasankeyf'te 4, 179 üyeli Sivas Hafik'te 8 oy, 548 üyeli Aksaray Gülağaç'ta 7 oy alınabildi.

KIL PAYI

Ankara ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinin de aralarında bulunduğu 25 belediyeyi CHP yüzde 2'den daha az oy farkıyla kaybetti. Muğla Köyceğiz'de 17, İzmir Selçuk'ta 15, Isparta Gönen'de 31, Edirne Meriç'te 22, Diyarbakır Çüngüş'te 14, Çanakkale Ezine'de 21'de, Bartın Kurucaşile'de 4, Artvin Hopa'da 20 oy, Ardahan il merkezinde 55 oy kazananı belirledi. 7

YÜZDE 2

CHP, Zonguldak il, Yalova il ve Hatay Büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu 19 belediyeyi ise yüzde 2'den az oy farkıyla kazandı. Yalova merkez 6, Nevşehir avanos ve Eskişehir Mahmudiye 7, Muğla Dalaman 4 oy, Çorum Mecitözü 13, Balıkesir Manyas 23 oy farkla kazanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.