PYD'nin Kongresine HDP Milletvekilleri de Katıldı

PYD'nin Kongresine HDP Milletvekilleri de Katıldı
PYD'nin 6. büyük kongresi Suriye'nin petrol kenti olarak bilinen Rimelan'da yapıldı. HDP'li vekiller Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Dilek Öcalan da kongreye katıldı.

PYD'nin 6. büyük kongresi Rimelan'da yapıldı. HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da kongreye katılım gösterdi.

BARZANİ VE TALABANİ HEYET GÖNDERDİ

Suriye'nin Kamışlı iline bağlı olan ve Suriye'nin petrol kenti olarak bilinen Rimelan ilçesinde gerçekleşen PYD'nin 6. büyük kongresine, Mesut Barzani'nin partisi KDP'den Kemal Kerkuki başkanlığında bir heyet, Celal Talabani'nin partisinden ise Mele Bahtiyar başkanlığında bir heyet katıldı.

3 HDP MİLLETVEKİLİ KATILDI

Suriye muhalefeti ve bütün Kürt muhalefet partilerinin temsilci gönderdiği PYD kongresinde, Türkiye'den ise, HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve HDP Şanlıurfa Milletvekili olan Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan da bulundu.

"ORTADOĞU'DA BÜTÜN SAVAŞLARDA SURİYE VARDI"

Kongrede konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Ortadoğu'da, İran, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi büyük ülkelerin olduğunu olduğunu söyledi. Ortadoğu'da bugüne kadar yaşanan bütün savaşlarda Suriye'nin olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.