Sarıgül, Nazlı İnönü'nün Tehdit İddialarına Yanıt Verdi

Sarıgül, Nazlı İnönü'nün Tehdit İddialarına Yanıt Verdi
Mustafa Sarıgül, yaptığı yazılı açıklamada Hayri İnönü'nün eşinin iddialarına "Şahsımla ilgili gerçek dışı suçlama ve iftiralarda bulunmaktadır" şeklinde yanıt verdi.
CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Doçent Nazlı İnönü, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, hatta New York'ta 750 bin dolar karşılığında mafya tuttuğunu ve Sarıgül'ün eşinin istifa etmesi için baskı yaptığını söylemişti.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün iddialarıyla ilgili Mustafa Sarıgül yazılı bir açıklama yaparak bu iddiaları yalanladı. Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmelerde Hayri İnönü'nün söz konusu iddiaların hiçbirinden söz etmediğini ve bu iddiaların doğru olmadığını söylediğini açıkladı.

İşte Sarıgül tarafından yapılan o açıklama;

"Bugünkü Hürriyet gazetesinde yer alan bir haberde, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü, şahsımla ilgili gerçek dışı suçlama ve iftiralarda bulunmaktadır.

"ÇİRKİN BİR İFTİRA"

Söz konusu suçlamalar tamamen gerçek dışıdır ve çirkin bir iftiradan ibarettir. Hayri İnönü, belediye başkanı olduğum son beş yıl boyunca Şişli Belediye Meclisi'nde meclis üyesi olarak görev yaptı. Meclis çalışmalarını birlikte yürüttük ve kendisini bir gün olsun yanımdan ayırmadım. Hayri İnönü, o dönemde belediyenin bütün hesaplarını denetleyen ve onaylayan Denetim Komisyonu'nda da görev yaptı. Ayrıca, meclis hukuk komisyonu üyeliği de yaptı. Hayri İnönü'yü Şişli'ye Belediye Başkan adayı olarak bizzat ben kendim önerdim. Eşi Nazlı Hanım da o dönemde defalarca bana gelip, bazı dostlarımın da yanında, Hayri Bey'i önerdiğim için teşekkür etti.

"BÜYÜK BİR VEFASIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bugün aynı Hanımefendinin şahsıma yönelik bu iftiraları nasıl söyleyebildiğini anlamayabilmek mümkün değil. Büyük bir vefasızlıkla karşı karşıyayız; çok üzüntülüyüm. Daha bir gün önce Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun huzurunda, Hayri İnönü ile görüşmeler yapıldı; bunlar kamuoyuna da yansıdı. Bu görüşmelerde Hayri İnönü, bugün eşinin bahsettiği iddiaların hiçbirinden söz etmediği gibi, bu tür iddiaların doğru olmadığını da açıkça ifade etmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.